Αστυνομικό Ρεπορτάζ

20/09/2021 - 08:40

Οι λεπτομέρειες από τη μεταφορά κοκαΐνης στη Μυτιλήνη

Πρωτοφανής για τα δεδομένα της Μυτιλήνης η υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης με ανάγλυφη σφραγίδα «Dior» - που παραπέμπει σε καρτέλ της λατινικής Αμερικής - αποκαλύφθηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η «ντίλερ» ήταν μία 43χρονη που για να μην κινήσει υποψίες είχε μαζί της τον 11χρονο γιο της.

Μαζί της βρισκόταν ένας 49χρονος με «βαρύ» ποινικό «βιογραφικό», ο οποίος καταζητείται. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο newsbomb.gr ότι όλα ξεκίνησαν από μία πληροφορία που έφτασε στην ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την οποία γυναίκα θα μεταβεί από το λιμάνι του Πειραιά στη Μυτιλήνη «φορτωμένη» με ναρκωτικά. Η παρακολούθησή της ξεκίνησε από το λεκανοπέδιο και συνεχίστηκε στο νησί, όπου ταξίδεψε με πλοίο. Το ίδιο δρομολόγιο ακολούθησε και ο 49χρονος συνεργός της, ο οποίος κατά την αποβίβασή του από το πλοίο σταμάτησε σε μπλόκο λιμενικών, οι οποίοι βρήκαν πάνω του περίπου δύο γραμμάρια κοκαΐνης και του πέρασαν χειροπέδες. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, αφέθηκε ελεύθερος και κατόπιν πήρε το πλοίο της γραμμής και εγκατέλειψε τη Μυτιλήνη.

Η 43χρονη ενημερώθηκε για τη σύλληψη του συνεργού της και άρχισε να κοιτάει δεξιά και αριστερά υπό το φόβο να την παρακολουθούν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, μπήκε σε ένα καφέ στο κέντρο της Μυτιλήνης, τύλιξε κοκαΐνη 4,5 κιλών στο φούτερ του 11χρονου γιου της και στη συνέχεια έκρυψε τα ναρκωτικά στην τουαλέτα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μυτιλήνης που την παρακολουθούσαν κατάλαβαν τις κινήσεις της και έθεσαν το καφέ σε κλοιό. Η 43χρονη εξήλθε του καταστήματος και για περίπου τρεις ώρες περιπλανιόταν γύρω από αυτό μαζί με το παιδί. Τελικά δεν έφτασε στο σημείο κάποιος για να παραλάβει τα ναρκωτικά, ενώ η 43χρονη άρχισε να κινείται προς το λιμάνι για να φύγει για Πειραιά. Τότε ήταν που επενέβησαν οι αστυνομικοί και της πέρασαν χειροπέδες.

Η συλληφθείσα δηλώνει άνεργη, ενώ από τις κινήσεις της οι άντρες της Αστυνομία αντιλήφθηκαν ότι γνώριζε πώς να πάρει μέτρα αντιπαρακολούθησης. Σχετικά με τα ναρκωτικά, ανέφερε ότι δεν γνώριζε τι περιείχε το φορτίο που μετέφερε. Ο σύζυγός της, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή, είχε πλούσιο ποινικό παρελθόν. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα 4,5 κιλά κοκαΐνης θα νοθεύονταν και θα γίνονταν εννιά κιλά, με την αξία τους να αγγίζει τις 500.000 ευρώ.

Η κοκαΐνη έφερε ανάγλυφη σφραγίδα «Dior», που παραπέμπει σε ναρκωτικά που παράγονται από καρτέλ της λατινικής Αμερικής. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το φορτίο είχε τελικό προορισμό τη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα διοχετεύονταν στην αγορά του νησιού αλλά όχι σε καταυλισμούς προσφύγων, καθώς οι έμπειροι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι η κοκαΐνη δεν συμπεριλαμβάνεται στα είδη ναρκωτικών που διακινούνται γύρω από τις δομές προσφύγων και μεταναστών.

Η Αστυνομία θα προσπαθήσει εφεξής να αποκαλύψει το δίκτυο που θα διακινούσε τα ναρκωτικά στο νησί, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι ο ρόλος του ζευγαριού εξαντλείται στη μεταφορά του φορτίου από την Αττική στη Μυτιλήνη. Επίσης, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό το κύκλωμα να είχε κάποιο εργαστήριο στο νησί, όπου θα γινόταν η επεξεργασία της ανόθευτης κοκαΐνης.

Οι αστυνομικοί εξέτασαν ακόμα και κατά πόσο μπορεί η παρτίδα κοκαΐνης που βρέθηκε στη Μυτιλήνη να σχετίζεται με την παρτίδα ναρκωτικών (7,8 κιλά κοκαΐνης) που βρέθηκε στην κατοχή του 32χρονου πρώην ποδοσφαιριστή, συντρόφου της παίκτριας ριάλιτι, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Καλά πληροφορημένες πηγές του newsbomb αναφέρουν ότι η κοκαΐνη που βρέθηκε στην κατοχή του πρώην ποδοσφαιριστή δεν έφερε ανάγλυφη σφραγίδα κάποιου καρτέλ, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν από Μυτιλήνη και Αθήνα δεν προέρχονται από την ίδια παρτίδα.

Το κοινό σημείο των δύο υποθέσεων είναι ότι η κοκαΐνη προέρχεται από τη λατινική Αμερική και ότι οι κατασχεθείσες ποσότητες είναι ένα «μικρό κομμάτι» από κάποιο μεγάλο φορτίο που έφτασε στη χώρα μας. Οι ελληνικές Αρχές πάντως έχουν καταφέρει με τις δύο αυτές υποθέσεις «χτύπημα» στα καρτέλ, τα οποία έχουν απωλέσει κέρδη άνω του 1.000.000 ευρώ μέσα σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας. Αρμόδιες πηγές εκτιμούν ότι δεν είναι τυχαίο που συνέπεσαν χρονικά οι δύο υποθέσεις. Το πιθανότερο είναι να έχει φτάσει στη χώρα μας μεγάλο φορτίο κοκαΐνης, που έχει «σπάσει» σε κομμάτια και διακινείται ανά την Ελλάδα μέσω «ντίλερ» με εμπειρία στη μεταφορά ναρκωτικών.

 

newsbomb.gr

Μοιράσου το άρθρο!