Αστυνομικό Ρεπορτάζ

12/04/2013 - 20:13

Παράνομο νυχτερινό ψαροντούφεκο - Συλλήψεις και καταδίωξη στην Πέτρα

Παράνομο νυχτερινό ψαροντούφεκο - Συλλήψεις και καταδίωξη στην Πέτρα

Ε

νημερώθηκε, μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μήθυμνας, για περιστατικό αλιείας δύο ατόμων με ψαροντούφεκο με την βοήθεια φωτεινής πηγής στην περιοχή «ΚΑΒΑΚΙ ΠΕΤΡΑΣ».
Άμεσα προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβη στην περιοχή με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσε την ύπαρξη σταθμευμένου Ι.Χ.Ε. οχήματος με τρέιλερ λέμβου.


Λίγο αργότερα κατέπλευσε λέμβος με έναν επιβαίνοντα, ο οποίος  φόρτωσε στο τρέιλερ του αυτοκινήτου την λέμβο και ακολούθησε διακριτική παρακολούθηση του οχήματος από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου μετά από δύο χιλιόμετρα στη περιοχή «ΑΥΛΑΚΙ ΠΕΤΡΑΣ» επιβιβάσθηκε  στο όχημα και το δεύτερο άτομο.


Στη συνέχεια και ενώ τους έγιναν σήματα να σταματήσουν προκειμένου τους γίνει έλεγχος, αδιαφόρησαν προς τις υποδείξεις των Λιμενικών Οργάνων και κατευθύνθηκαν προς την περιοχή «ΚΑΛΛΟΝΗ» πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.


Από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας ζητήθηκε η συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Καλλονής, όπου με προσωπικό και όχημα έγινε προσπάθεια ακινητοποίησης του ανωτέρω οχήματος, με αρνητικά αποτελέσματα.


Κατά τη διάρκεια της καταδίωξη το Ι.Χ.Ε. όχημα ακινητοποιήθηκε με αποτέλεσμα να συλληφθούν οι δύο (02) επιβάτες ηλικίας 42 και 55 ετών αντίστοιχα.


Από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω δράστες κατά την διάρκεια της καταδίωξης πέταξαν σε παρακείμενο αγροτεμάχιο δύο (02) σακούλες, όπου μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στη μία υπήρχαν αλιεύματα και στην άλλη ένας φακός, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Μοιράσου το άρθρο!