Αστυνομικό Ρεπορτάζ

30/10/2018 - 07:24

Περιστατικά κλοπών σε Μόρια και Μυτιλήνη

Συνελήφθη, χθες (28-10-2018) στη Μόρια της Λέσβου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 28 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πρώτες πρωινές ώρες χθες, ο 28χρονος προσπάθησε να εισέλθει σε δύο οικίες στην παραπάνω περιοχή, με σκοπό την κλοπή, χωρίς ωστόσο να το κατορθώσει, καθώς έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.

 

 

Συνελήφθησαν, την 26-10-2018 στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 18 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι συλληφθέντες, δρώντας από κοινού, μπήκαν σε χώρο επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης και αφαίρεσαν δύο (2) ηλεκτρονικές συσκευές, αξίας -150- ευρώ περίπου.
Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή του 27χρονου και κατασχέθηκαν.
 

 

Συνελήφθη, την 26-10-2018 στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 28 ετών,  σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 28χρονος, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην παραπάνω περιοχή, αφαίρεσε από την κατοχή 18χρονης ημεδαπής ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας -250- ευρώ.
Το παραπάνω κινητό τηλέφωνο βρέθηκε στην κατοχή του δράστη και κατασχέθηκε.
 

 

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, υπόθεση κλοπής, που διαπράχθηκε προ διμήνου περίπου, στη Μόρια της Λέσβου.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας αλλοδαπός ηλικίας 19 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, προέκυψε ότι ο 19χρονος μπήκε σε αγροτική κατοικία 72χρονης ημεδαπής, παραβιάζοντας είσοδό της και αφαίρεσε τρόφιμα καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα.
 

Μοιράσου το άρθρο!