Αστυνομικό Ρεπορτάζ

24/04/2020 - 06:20

Ποιος πυροβόλησε τους δύο μετανάστες στη Μόρια;

Συνελήφθη άμεσα ο δράστης του χθεσινού περιστατικού τραυματισμού αλλοδαπών στη Λέσβο Κατασχέθηκαν, κυνηγητικό όπλο και φυσίγγια

 

Συνελήφθη  άμεσα ο δράστης του προχθεσινού περιστατικού (22-04-2020) στην περιοχή του ΚΥΤ της Μόριας. 

Ο δράστης είναι 55χρονος κάτοικος στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης και το απόγευμα της Τετάρτης πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο και τραυμάτισε έναν Ιρανό και έναν Αφγανό που μαζί με δυο άλλους Ιρανούς βρέθηκαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης ισχυρίστηκε πως είχε πέσει δύο φορές θύμα κλοπής στο αγρόκτημα με ζώα που διατηρεί στην περιοχή μεταξύ Αφάλωνα και Μόριας,. Οταν είδε τους μετανάστες να κινούνται προς την περιοχή φοβήθηκε και θεώρησε ότι μπορεί να πέσει και πάλι θύμα κλοπής οπότε πυροβόλησε.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Υποδ/νση Ασφαλείας Μυτιλήνης: 

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ταυτοποιήσει το άτομο που χθες (22-04-2020) το απόγευμα σε αγροτική τοποθεσία στη Λέσβο, πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο και τραυμάτισε δυο αλλοδαπούς. 

Πρόκειται για ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη (23-04-2020) το απόγευμα στη Μυτιλήνη, ενώ παράλληλα κατασχέθηκε το κυνηγητικό όπλο που χρησιμοποίησε και δύο φυσίγγια.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης. 

 

 

 up date 

Προθεσμία για  να απολογηθεί τη Δευτέρα το πρωί πήρε ο 55χρονος ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων .

Στο δικαστήριο - όπως αναφέρει η ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ - για να του συμπαρασταθούν βρέθηκαν αρκετοί πολίτες κυρίως κάτοικοι των γύρω από το ΚΥΤ χωριών καθώς όπως υποστηρίζουν τα τελευταία πέντε χρόνια βιώνουν αλλεπάλληλα περιστατικά κλοπών και βανδαλισμών στις περιουσίες τους και δεν δικαιώνονται. Ο δικηγόρος μάλιστα του κατηγορουμένου τους ζήτησε να διαλυθούν καθώς αντίκεινται στα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Μοιράσου το άρθρο!