Αστυνομικό Ρεπορτάζ

26/02/2020 - 21:57

Πως τα ΜΑΤ προκάλεσαν κόλαση στην Παγανή Μυτιλήνης

Κόλαση επικρατούσε μέχρι πριν από λίγο στην περιοχή της Παγανής, καθώς έφτασαν πριν από λίγη ώρα 6 διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να απομακρύνουν το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από το στρατόπεδο. 

Υπάρχει εκτεταμένη ρίψη χημικών ενώ μέσα στο στρατόπεδο βρέθηκε εδώ  και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, προσπαθώντας να ηρεμήσουν το εξαγριωμένο πλήθος που απαιτεί να φύγουν σήμερα για Πειραιά οι διμοιρίες των ΜΑΤ.

Τελικά με την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων μπόρεσαν να απομακρύνουν τον κόσμο από την έξοδο του στρατοπέδου και να έχουμε απεγκλωβισμό των ανδρών ΜΑΤ που είχα βρει καταφύγιο στο στρατόπεδο. Με εκτεταμένη χρήση χημικών το πλήθος απομακρύνθηκε προς τη διακλάδωση προς Πυργί.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά την υποχώρηση των δυνάμεων της αστυνομίας από το Διαβολόρεμα προς Μυτιλήνη. Ένα επεισόδιο που έγινε μεταξύ αστυνομικών και πολιτών που βρισκόταν στα αυτοκίνητά τους πυροδότησε την ένταση. Πολίτες όπως αναφέρουν  Τα ΝΕΑ της Λέσβου  καταγγέλλουν ότι αστυνομικοί έριξαν χημικά και επιτέθηκαν σε πολίτη που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί φυγαδεύτηκαν στο στρατόπεδο και σταδιακά στο σημείο συγκεντρώθηκαν πάνω από 1000 άτομα. Η πολιορκία του στρατοπέδου κράτησε πάνω από 3 ώρες με το πλήθος να επιχειρεί ακόμη και να εισβάλει μέσα στο στρατόπεδο. 

 

 

Κατεγγγελία από το Εργατικό Κέντρο:

Απρόκλητη επίθεση και προπηλακισμός πριν από λίγο στην Παγανή από μια διμοιρία ΜΑΤ στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θοδωρή Ασλανίδη, στο γενικό γραμματέα Χαράλαμπο Ντινενή και στο μέλος του σωματείου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χρήστο Ζάνταλη εν μέσω ύβρεων και άσεμνων εκφράσεων προς τους νησιώτες και τη Λέσβο. 

Κατά τη διάρκεια που επιχειρούσαν τα ΜΑΤ παρατηρήθηκε να σπάνε απρόκλητα σταθμευμένα οχήματα.

 

Δείτε βίντεο από την πολιορκία του στρατοπέδου

 

 

Posted by Σταυρος Καπουτσος on Wednesday, February 26, 2020

Μοιράσου το άρθρο!