Αστυνομικό Ρεπορτάζ

15/11/2014 - 07:55

Προκλητική κλοπή - «Σήκωσαν» ολόκληρο το αντλιοστάσιο!- 10.000 ευρώ η ζημιά

- Οι 4 τοίχοι έμειναν μόνο όρθιοι στο οίκημα, στην Παγανή, αφού οι δράστες έκλεψαν ακόμη και την πόρτα του αντλιοστασίου, μαζί με το παράθυρο, τις αντλίες και τους σωλήνες!

 

Γράφει η Ντίνα Βερβέρη εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

“Τα πήραν όλα κι έφυγαν” άγνωστοι δράστες που μπήκαν την Τρίτη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ, στον καταυλισμό των τσιγγάνων, και “ξήλωσαν” από μέσα ό,τι υπήρχε σε σιδερικό κι όχι μόνο. Τα στελέχη της Επιχείρησης μιλούν για τους γνωστούς - αγνώστους που έχουν παραβιάσει στο παρελθόν κι άλλα αντλιοστάσια και αποθήκες του Δήμου, κλέβοντας από καλώδια και αντλίες μέχρι ακόμη και ολόκληρες πόρτες και παράθυρα από αλουμίνιο για να τα πουλήσουν για παλιοσίδερα!

Οι ζημιές στο συγκεκριμένο αντλιοστάσιο, στην Παγανή, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ, ενώ δεν υπάρχει καμία μαρτυρία για το ποιοι και πότε ρήμαξαν το οίκημα, με συνέπεια να προκαλέσουν και πρόβλημα στην υδροδότηση του καταυλισμού.

Η ΔΕΥΑΛ ειδοποιήθηκε την Τρίτη για διαρροή νερού έξω από το αντλιοστάσιο και δίπλα στα σπίτια των τσιγγάνων. Όταν συνεργείο υπαλλήλων πήγε στην περιοχή για να δει από πού προερχόταν η ζημιά, διαπίστωσε ότι μέσα στο αντλιοστάσιο δεν είχε μείνει τίποτε όρθιο, παρά μόνο οι 4 τοίχοι! Η πόρτα και το παράθυρο "είχαν κάνει φτερά", όπως και οι αντλίες, τα καλώδια, οι ηλεκτρικοί πίνακες, ακόμη και τα καπάκια από την δεξαμενή που βρίσκεται δίπλα και τον βόθρο.

 

Τα “ξήλωσαν” όλα

Οι δράστες έδρασαν οργανωμένα και με τα κατάλληλα εργαλεία έκοψαν τους σωλήνες, σήκωσαν τις αντλίες και πήραν τα καπάκια, ενώ παράλληλα ξήλωσαν την πόρτα και το παράθυρο και προφανώς τα φόρτωσαν σε φορτηγό και έγιναν “καπνός”. Οι τσιγγάνοι που μένουν στα γύρω σπίτια υποστηρίζουν ότι δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα, ενώ ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Δημήτρης Ακριώτης, ζήτησε από τον υπεύθυνο του καταυλισμού να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι θα αναλάβει ο ίδιος προσωπικά την ευθύνη και το κόστος των ζημιών, που πιθανώς να προκύψουν και πάλι στο μέλλον.

Όπως προαναφέραμε, το κόστος της ζημιάς για την ΔΕΥΑΛ ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, ενώ όταν οι δράστες πουλήσουν όλα αυτά που έκλεψαν για παλιοσίδερα δεν θα πάρουν πάνω από 3.000 ευρώ. Ωστόσο, μέχρι και χθες δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να οδηγεί στον εντοπισμό και την σύλληψή τους και δεν αποκλείεται να έχουν φύγει ήδη από το νησί για να πουλήσουν τα κλοπιμαία.

 

«Μέχρι εδώ»

«Εμείς νομίζαμε στην αρχή ότι η διαρροή προέκυψε από κάποιο σωλήνα, αλλά όπως διαπιστώσαμε, οι επιτήδειοι δεν άφησαν τίποτα ούτε μέσα, ούτε έξω από το αντλιοστάσιο», είπε στην εφημερίδα μας ο Δημήτρης Ακριώτης και συνέχισε: «Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί έχουν συμβεί παρόμοιες φθορές κι άλλες φορές στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΛ, που μας δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα. Πρέπει να φτάσουμε στην άκρη του νήματος και να σταματήσουμε την ανεξέλεγκτη δράση αυτών που δεν διστάζουν να ρημάζουν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους».

 

Μοιράσου το άρθρο!