Αστυνομικό Ρεπορτάζ

15/11/2019 - 21:11

Σύγκρουση οδηγού δικύκλου με γάιδαρο στο Ίππειος και... δύο κρίσιμα ζητήματα.

Σήμερα Παρασκευή 15/11/20219 και ώρα 19:40 οδηγός δικύκλου συγκρούστηκε στον δρόμο της περιοχή του Ιππείου με  αδέσποτο γάιδαρο ενώ οδηγούσε μοτοσικλέτα.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 57χρονου οδηγού δικύκλου !  Ευτυχώς ο οδηγός φορούσε κράνος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν κινδυνεύει η ζωή του. 

Η κυκλοφορία αδέσποτων ζώων  κυρίως τις νυχτερινές ώρες είναι πραγματικά κίνδυνος - θάνατος.

Από το παραπάνω περιστατικό έρχονται στην επιφάνεια ξανά δύο κρίσιμα θέματα που τα θυμόμαστε μόνο όταν γίνει το κακό....

Πρώτον η ανευθυνότητα με αδέσποτα ζώα στο νησί μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Επανειλημμένα έχουν ενημερωθεί Πρόεδροι κοινοτήτων, αστυνομία και κάθε αρμόδιος για τα για  τα ασυνόδευτα ζώα που είναι μόνιμα στο δρόμο!  Πρόβατα κατσίκες γαϊδούρια αλλά και αγελάδες!  Οι ιδιοκτήτες των αδέσποτων ζώων μέχρι σήμερα αδιαφορούν εντελώς και είναι πλέον θέμα χρόνου να υπάρξουν  απώλειες και σε ανθρώπινες ζωές.  Από την άλλη είναι θλιβερό που τα ζώα αφήνονται εκτεθειμένα στον διαρκή κίνδυνο να χτυπηθούν από οχήματα. 

Δεύτερον το  περιστατικό στο Ίππειος έρχεται να μας θυμίσει την αναστολή λειτουργίας του σταθμού ΕΚΑΒ στο Ίππειος πριν από λίγο καιρό. Είναι μια εγκληματική ενέργεια καθώς ο σταθμός στο Ίππειος κάλυπτε όλα τα χωριά του Ευεργέτουλα και την περιοχή της Αγιάσου. Μια τεράστια έκταση περιμένει να εξυπηρετηθεί από ασθενοφόρο που θα ξεκινήσει από Μυτιλήνη. Αυτό σημαίνει επιβάρυνση τουλάχιστον 20 λεπτά στο χρόνο μεταφοράς των ατόμων που χρήζουν άμεσης μεταφοράς στο Νοσοκομεία. 20 λεπτά που μπορεί να σημαίνει και απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Η επαναλειτουργία του σταθμού του ΕΚΑΒ στο Ίππειος είναι άμεση ΑΝΑΓΚΗ.

Δήμος και Περιφέρεια ας πιέσουν...

 

-----

 up date ανακοίνωση από την Αστυνομική Δ/νση : 

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου της Λέσβου διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα χθες (15-11-2019) σε επαρχιακό οδικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάσου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, δίκυκλη μοτοσικλέτα οδηγούμενη από 57χρονο ημεδαπό, συγκρούστηκε με δύο ζώα (ιπποειδή), που βρίσκονταν στο οδόστρωμα,  με συνέπεια τον τραυματισμό του δικυκλιστή.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, ενώ τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται.

 

φωτο αρχειο 

Μοιράσου το άρθρο!