Αστυνομικό Ρεπορτάζ

30/04/2013 - 20:09

Συλλήψεις και ενημέρωση για τα βεγγαλικά του Πάσχα

Συλλήψεις και ενημέρωση για τα βεγγαλικά του Πάσχα

>Σε εξέλιξη βρίσκεται, εν όψει των εορτών του Πάσχα, η εφαρμογή επιχειρησιακού σχεδιασμού και ελέγχων, των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής, χρήσης και εμπορίας βεγγαλικών

Σε εξέλιξη βρίσκεται, εν όψει των εορτών του Πάσχα, η εφαρμογή επιχειρησιακού σχεδιασμού, με ειδικούς ελέγχους, από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής, χρήσης και εμπορίας βεγγαλικών.

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε περιοχές αρμοδιότητας των Αστυνομικών Διευθύνσεων Λέσβου, Χίου και Σάμου, συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, παιδικών αθυρμάτων κ.λπ.», ενώ συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

●    586 ρουκέτες.
●    9.690 παιδικά αθύρματα διαφόρων τύπων.
●    8 αυτοσχέδιοι μεταλλικοί σωλήνες, με ποσότητα εκρηκτικής ύλης, οι οποίοι προορίζονταν για την κατασκευή βεγγαλικών.
●    10 κροτίδες.
●    233 καλούπια αυτοσχέδιων ρουκετών.
●    3 ξύλινές κατασκευές, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ρουκετών.
●    118 ξύλινες ράβδοι (ρουκετόξυλα).
●    8 ξύλινα σφυριά (ματσόλες).
Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εν όψει της εορταστικής περιόδου, πρόκειται να συνεχισθούν  αμείωτα, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών.

Με στόχο την πρόληψη τέτοιων ατυχημάτων, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου  ενημερώνει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής:
●    Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
●    Η αγορά βεγγαλικών &  πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
●    Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
●    Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
●    Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
●    Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
Οι παραπάνω συμβουλές σκοπεύουν να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κατανόηση των κινδύνων που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.

Μοιράσου το άρθρο!