Αστυνομικό Ρεπορτάζ

19/12/2022 - 18:11

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό αλλοδαπών και μίας σορού βρέφους στη Μυτιλήνη

Σχετικά με τον εντοπισμό τριάντα τεσσάρων  (34) αλλοδαπών και ενός (01) νεκρού βρέφους στη χερσαία περιοχή «ΦΑΡΑ» ν. Λέσβου, την 16/12/2022, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πλωμαρίου, γνωρίζονται τα εξής: 

Πρωινές ώρες σήμερα, περιήλθαν στη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Β. Αιγαίου, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος του βρέφους επήλθε “συνεπεία πνιγμού εντός θαλασσίου ύδατος”. 

Τα αποτελέσματα συνάδουν με  μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), το οποίο απέστειλε  η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, περί ώρα 10:13΄ της 16/12/2022, με το οποίο ενημέρωσε τόσο την Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης όσο και τις αρμόδιες Αρχές για το εν  λόγω περιστατικό, αναφέροντας την ύπαρξη του νεκρού βρέφους, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες που διέθετε είχε πέσει στη θάλασσα κατά την άφιξη των αλλοδαπών στο νησί και ο θάνατός του είχε γίνει αντιληπτός από τους ίδιους τους αφιχθέντες αλλοδαπούς,  μετά την αποβίβασή τους στην ξηρά. 

Μετά την προαναφερθείσα ενημέρωση ακολούθησαν έρευνες προς εντοπισμό των αλλοδαπών από  περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και περί ώρα 15:00 εντοπίστηκαν συνολικά τριάντα τέσσερις (34) αλλοδαποί και το βρέφος, χωρίς τις αισθήσεις του, στη χερσαία περιοχή «ΦΑΡΑ» ν. Λέσβου.

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Γραφείο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης

Μοιράσου το άρθρο!