Αστυνομικό Ρεπορτάζ

06/09/2015 - 07:15

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην περιοχή της Πέτρας στη Λέσβο για μεταφορά μεταναστών

Συνελήφθησαν,  (04-09-2015) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Πέτρας στη Λέσβο, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 59 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών μεταναστών.

 
Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 59χρονος και ο 26χρονος, είχαν επιβιβάσει σε δύο Δ.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα (ταξί), τρεις (3) και έξι (6) αλλοδαπούς μετανάστες αντίστοιχα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, προκειμένου να μεταφέρουν αυτούς από την Πέτρα στην πόλη της Μυτιλήνης, έναντι χρηματικής αμοιβής, την οποία θα κατέβαλαν μετά το πέρας της μεταφοράς τους, διευκολύνοντας έτσι την κίνηση και διαμονή τους στο νησί.
 
Όπως διακριβώθηκε ακολούθως, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, οι οποίοι είναι υπήκοοι Συρίας και Αφγανιστάν, στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων και είχαν εισέλθει παράτυπα στη χώρα, την προηγούμενη ημέρα, από μη θεσμοθετημένο σημείο.
 
Από τα στοιχεία της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι το ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των μεταναστών, είναι ιδιοκτησίας του 59χρονου, ενώ το έτερο ανήκει σε 49χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
 
Τα παραπάνω οχήματα, καθώς και τα χρηματικά ποσά των 145 και 60 ευρώ αντίστοιχα, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν. 
 
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής Λέσβου.
 

Μοιράσου το άρθρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ