Αστυνομικό Ρεπορτάζ

03/04/2014 - 13:28

«Θέλουν φωτιά και πέταμα στη θάλασσα»!

yle="text-align: justify;">Αναφορά εναντίον συνεργάτη και διαχειριστή τοπικής ιστοσελίδας για διασπορά ρατσιστικού μίσους

της Ανθνής Παζιάνου / εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

 

Αναφορά ενώπιον της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης κατέθεσε επωνύμως συμπολίτης, μας για διασπορά ρατσιστικού μίσους σε βάρος Ρομά, μέσω ιστοσελίδας που αναφέρεται στη Λέσβο.

Συγκεκριμένα ο συντάκτης του ηλεκτρονικού άρθρου που κατηγορείται για διασπορά ρατσιστικού μίσους, τονίζει και αναδημοσιεύει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης το εξής:

«… αηδιάζω και μόνο που τους βλέπω τους γύφτους και να περνάνε ανάμεσά μου… αυτοί θέλουν φωτιά και πέταμα στη θάλασσα... δεν είναι άνθρωποι οι γύφτοι! όσο τους αφήνουμε τόσο πολλαπλασιάζονται και όσο πολλαπλασιάζονται, τόσο βρωμιά γεμίζει το νησί! ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΦΥΣΗΣ!!!».

Λειτουργώντας δημοκρατικά και θεωρώντας ότι τέτοια δημοσιεύματα που αναπαράγονται άκριτα, καλλιεργούν ρατσιστικό μένος σε βάρος συνανθρώπων μας, στην αναφορά του στην Εισαγγελία αναφέρει ότι τόσο ο συντάκτης του άρθρου, όσο και ο διαχειριστής του ηλεκτρονικού μέσου, «προκαλούν, διεγείρουν και προτρέπουν τους εκάστοτε αναγνώστες σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις και μίσος κατά μιας εξαιρετικά πολυπληθούς ομάδας συνανθρώπων μας, που προσδιορίζονται με βάση την υπαγωγή τους στη φυλή των Ρομά και στο αντίστοιχο δερμικό χρώμα, εθνική καταγωγή και γενεαλογικές καταβολές. Συμπεραίνω επίσης εύλογα ότι διέπραξαν τα παραπάνω δημοσίως, ήτοι μέσα από την ενημερωτική αυτή ιστοσελίδα-ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης το οποίο αναγιγνώσκουν εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά, κατά παράβαση του Ν. 927/1979 με όλες του τις ισχύουσες τροποποιήσεις»,

Καταλήγοντας, ζητά από την προϊσταμένη να προβεί στις νόμιμες ενέργειες.

Μοιράσου το άρθρο!