Αστυνομικό Ρεπορτάζ

08/05/2015 - 08:46

Τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια Μυτιλήνης και στη Γραμματεία Αιγαίου

Π

ροειδοποιητικό τηλεφώνημα  για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών έγινε σήμερα στις 8:00 το πρωί .

Με βάση το τηλεφώνημα δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί έχουν τοποθετηθεί  στα κτίρια των Δικαστηρίων και της γενικής Γραμματείας Αιγαίου, αμφότερα επί της Οδού Μ. Ασίας στη Μυτιλήνη.

Σε άμεση εκκένωση των κτιρίων προχώρησε η αστυνομία, ενώ μέχρι αυτή την ώρα πραγματοποιείται έλεγχος από ειδικό κλιμάκιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου με τη συνδρομή εκπαιδευμένου σκυλιού.

 

up date ανακοίνωση από την Αστυνομική Δ/νση Λέσβου

Σήμερα (08-05-2015) το πρωί, άγνωστη γυναίκα τηλεφώνησε στη γραμματεία της Εισαγγελίας Εφετών Βορείου Αιγαίου και ανέφερε ότι στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στο οποίο στεγάζεται η Εισαγγελία Εφετών Βορείου Αιγαίου, είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός (βόμβα).

Αμέσως κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης και της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών  (Ο.Ε.Ε.Μ.), οι οποίοι εκκένωσαν τους χώρους και μερίμνησαν για την ασφάλεια των πολιτών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου στην ανίχνευση εκρηκτικών, αστυνομικού σκύλου, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Μοιράσου το άρθρο!