Αστυνομικό Ρεπορτάζ

07/11/2014 - 13:58

Της άνοιξαν το αυτοκίνητο μέρα μεσημέρι στο πάρκινγ Μυτιλήνης

Χωρίς τέλος η ασυδοσία

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση των πολιτών που παρκάρουν το πρωί τα αυτοκίνητά τους στο πάρκινγκ και δεν ξέρουν πώς θα τα βρουν επιστρέφοντας το μεσημέρι

Γράφει ο  Στρατής  Σαμιώτης  / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου 

Από κάθε λογική ξεφεύγουν πλέον οι μικροκλοπές και φθορές σε αυτοκίνητα που σταθμεύουν στο κεντρικό πάρκινγκ της Μυτιλήνης και μάλιστα μέρα μεσημέρι, με τους ιδιοκτήτες να επιβαρύνονται με εκατοντάδες ευρώ για την επισκευή των οχημάτων τους.

Παρατηρείται μάλιστα το φαινόμενο το ίδιο αυτοκίνητο να δέχεται "χτύπημα" των επιτήδειων για δύο και τρεις φορές μέσα σε διάστημα 1 μήνα, όπως στη χθεσινή περίπτωση με μια υπάλληλο που απασχολείται στο κινεζικό πολυκατάστημα που λειτουργεί επί της οδού Μάνου Κατράκη. Η κυρία Ευαγγελία είχε σταθμευμένο το αυτοκίνητό της παραπλεύρως των γραφείων της ΔΕΗ Μυτιλήνης, δηλαδή σε μία περιοχή από την οποία συνεχώς διέρχονται πολίτες τόσο για τις συναλλαγές τους στην Επιχείρηση, αλλά και στα άλλα καταστήματα που βρίσκονται περιμετρικά. Τελειώνοντας τη δουλειά της περίπου στις 3 το μεσημέρι, χθες, η γυναίκα κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό της, το οποίο είχε σταθμεύσει σε σημείο  ώστε να το βλέπει από την είσοδο της επιχείρησης όπου εργαζόταν.

Κι όμως το κακό είχε συμβεί και μάλιστα για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι επιτήδειοι εντελώς ερασιτεχνικά είχαν ανοίξει με λοστό το γείσο της μιας πόρτας του οχήματος δημιουργώντας ρωγμή, από την οποία προφανώς έβαλαν το χέρι τους μέσα ανοίγοντας τις ασφάλειες. Τα άγνωστα άτομα μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο ανοίγοντας και την πόρτα του οδηγού και αφού αναστάτωσαν το εσωτερικό πήραν ό,τι χρήσιμο βρήκαν μπροστά τους.

Το θύμα  της διάρρηξης του αυτοκινήτου ενημέρωσε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας κατέγραψαν το συμβάν.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτω θύμα διάρρηξης στο αυτοκίνητό μου, καθώς και την περασμένη εβδομάδα έχοντας σταθμεύσει το όχημα στην ίδια περιοχή ήρθα αντιμέτωπη με την ίδια κατάσταση», ανέφερε στα "Νέα της Λέσβου" η γυναίκα. Και συνέχισε: «Ενδεχομένως επέλεξαν να διαρρήξουν ξανά το αυτοκίνητό μου, καθώς την προηγούμενη φορά για την οποία ενημερώθηκε και πάλι η Αστυνομία βρήκαν ένα πορτοφόλι και πήραν μαζί τους κάποια χρήματα. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς η ζημιά που προκαλούν στο αυτοκίνητο κοστίζει περισσότερα  από αυτά τελικά που βρίσκουν μέσα και κλέβουν, αφού τώρα εγώ θα πρέπει να πληρώσω φανοποιείο για να επισκευάσει την πόρτα του αυτοκινήτου την οποία τσάκισαν, προσπαθώντας να την ανοίξουν μάλλον με λοστό».

Ως προς το ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες, η παθούσα απέφυγε να κάνει εκτιμήσεις, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι «οι μόνοι που γυροφέρνουν εδώ τα αυτοκίνητα είναι κάποιοι τσιγγάνοι, αν όμως δεν τους δεις δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις. Καθώς όμως κι εμείς δεν μπορούμε να πληρώνουμε συνεχώς τα σπασμένα άλλων απευθύνω έκκληση στον νέο Δήμαρχο  κ. Γαληνό, ο οποίος δείχνει να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της πόλης, αλλά και στην Αστυνομία να απομακρύνουν κάθε επιτήδειο από το κεντρικό πάρκινγκ της Μυτιλήνης γιατί είναι κρίμα να παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας απέναντι από τις επιχειρήσεις που εργαζόμαστε και επιστρέφοντας το μεσημέρι να τα βρίσκουμε σε αυτήν την κατάσταση». Ταυτόχρονα τόνισε ότι «το πάρκινγκ θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για την στάθμευση αυτοκινήτων και για κανέναν άλλο λόγο από οποιονδήποτε».

 

Μοιράσου το άρθρο!