Αστυνομικό Ρεπορτάζ

07/12/2011 - 18:56

... τους άρεσαν τα κοσμήματα...

 

Εξιχνίαση κλοπής σε κοσμηματοπωλείο 38χρονης ημεδαπής, στη Μυτιλήνη.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 αλλοδαπών οι οποίοι αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν κοσμήματα και από κοσμηματοπωλείο 50χρονου ημεδαπού στη Μυτιλήνη.  

Εξιχνιάστηκαν, την 05-12-2011 το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, μία υπόθεση κλοπής σε βάρος μίας 38χρονης ημεδαπής και μία υπόθεση απόπειρας κλοπής σε βάρος ενός 50χρονου ημεδαπού, στη Μυτιλήνη.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός υπηκόου Γεωργίας ηλικίας 26 ετών και μιας ακόμη αλλοδαπής συνεργού του, αγνώστων στοιχείων. 

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι μεσημβρινές ώρες της 26-11-2011, ο 26χρονος και η αλλοδαπή συνεργός του, προσποιούμενοι τους πελάτες, μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας  38χρονης ημεδαπής, στην οδό Ερμού, στη Μυτιλήνη και με την μέθοδο «της απασχόλησης» κατόρθωσαν ν’ αφαιρέσουν δύο χρυσούς σταυρούς συνολικής αξίας 600 ευρώ. Λίγο αργότερα, οι 2 αλλοδαποί εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας 50χρονου ημεδαπού, επί της οδού Αλκαίου, όπου με την ίδια μέθοδο, αποπειράθηκαν ν’ αφαιρέσουν ένα χρυσό σταυρό αξίας 500 ευρώ, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του και τράπηκαν σε φυγή.

Τις κινήσεις των δυο δραστών κατέγραψε κάμερα ασφαλείας που ήταν εγκατεστημένη στο κατάστημα του 50χρονου και βοήθησε την αστυνομική έρευνα.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

 

Μοιράσου το άρθρο!