Αστυνομικό Ρεπορτάζ

07/04/2019 - 16:29

Τραγωδία στην άσφαλτο με θύμα 56χρονο - Πήρε φωτιά το φορτηγό του

&n

bsp;

Σε βαθιά θλίψη βυθίστηκε η οικογένεια του 56χρονου Σταύρου Κωσταρά όταν ξημερώματα Σαββάτου καθώς εκτελούσε το καθιερωμένο δρομολόγιο από Μελβούρνη για Αδελαΐδα, η νταλίκα του συγκρούστηκε με φορτηγό, στο ύψος Monarto τουMurraylands της Νότιας Αυστραλίας προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατο του, 73 μόλις χιλιόμετρα έξω από την Αδελαΐδα.

«Το φορτηγό με το οποίο συγκρούστηκε ήταν σταματημένο καταμεσής στο δρόμο και ο μπαμπάς, που κουβαλούσε πολύ βαρύ φορτίο, δεν μπόρεσε να σταματήσει ή να «μανουβράρει» την δική του νταλίκα και έτσι επήλθε το ατύχημα», λέει στο «Νέο Κόσμο» η μεγαλύτερη κόρη του Σταύρου, Ελισάβετ Κωσταρά-Γάκη.


Κατά τη σύγκρουση, ένας από του θαλάμους μεταφοράς του φορτηγού που μεταξύ άλλων μετέφερε δοχεία αεροσόλ, τυλίχθηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού με το οποίο συγκρούστηκε η νταλίκα του Σταύρου Κωσταρά, δεν τραυματίστηκε σοβαρά.


«Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως ο γιος μου δεν υπάρχει πια. Νιώθω πως είναι όλα ένας εφιάλτης από τον οποίο δεν μπορώ να ξυπνήσω. Δεν ξέρω πώς κρατιέμαι ακόμα όρθια. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τραγωδία από το να χάνει ένας γονιός το παιδί του», δήλωσε συντετριμμένη η 89χρονη μητέρα του Σταύρου, Ελισάβετ.

Ο Σταύρος Κωστάρας γεννήθηκε στην Μυτιλήνη στις 14 Σεπτεμβρίου 1963.


Το 1965 και ενώ ο ίδιος ήταν μόλις 2 ετών, οι γονείς του αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα και να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην ξενιτιά.


Επιβιβάστηκαν στο «Πατρίς» και εγκαταστάθηκαν στην Αδελαΐδα.

Ο Σταύρος ήταν πατέρας πέντε κοριτσιών και είχε αποκτήσει τέσσερα εγγόνια. Ήταν επαγγελματίας οδηγός φορτηγών τα τελευταία σαράντα σχεδόν χρόνια και όλοι κάνουν λόγο για έναν ιδιαίτερα ευγενή, καλόψυχο και αγαπητό οικογενειάρχη.
«Ο πατέρας μου ήταν φιλότιμος, δούλευε πολύ σκληρά και βοηθούσε όλον τον κόσμο, γι’ αυτό και τον αγαπούσαν όλοι. Για εμάς τα παιδιά και τα εγγόνια του ήταν ο καλύτερος μπαμπάς και παππούς που θα μπορούσαμε να έχουμε ονειρευτεί. Ήταν το στήριγμα μας και ο καλύτερος μας φίλος. Τον αγαπάμε πάρα πολύ και θα είναι πάντα στην καρδιά μας»,λέει συγκινημένη η κόρη του Ελισάβετ, αποκαλύπτοντας πως η τραγωδία ήρθε λίγες εβδομάδες πριν το γάμο της αδελφής της, η οποία την ενημέρωσε για τον θάνατο του πατέρα τους το πρωί του Σαββάτου.

 

«Αυτό που τελικά συνειδητοποιήσαμε όλοι πλέον σαν οικογένεια είναι πως τίποτα δεν υπόσχεται το αύριο και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε πλέον είναι να τον τιμούμε και να παραμείνουμε η ίδια αγαπημένη οικογένεια που πάντα ήθελε ο πατέρας μας», καταλήγει η κ. Κωσταρά-Γάκη.

 

Οι λεπτομέρειες της κηδείας του Σταύρου Κωστάρα δεν έχουν ακόμα διευθετηθεί αφού οι αρχές δεν έχουν ολοκληρώσει τις έρευνες τους και το πόρισμα του ιατροδικαστή δεν έχει ανακοινωθεί.

--------

φωτο1 Η Ελισάβετ με τον πολυαγαπημένο της πατέρα

φωτο 2 Η ταυτότητα των γονιών του Σταύρου λίγο πριν φύγουν από την Μυτιλήνη

φωτο 3 Μπαμπάς και κόρες Ελισάβετ, Σεσημανή και Χριστίνα στο γάμο της μεγάλης του κόρης Ελισάβετ

neoskosmos.com

Μοιράσου το άρθρο!