Αστυνομικό Ρεπορτάζ

17/12/2011 - 10:24

Τραγωδία στο Πλωμάρι - Νεκροί 3 άνθρωποι από πυρκαγιά σε μονοκατοικία !!!

yle="text-align:justify;">Σήμερα Σάββατο (17-12-2011), τις πρώτες πρωινές ώρες  (04:15) , από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε διώροφη μονοκατοικία στον οικισμό Αγίας Παρασκευής, στο Πλωμάρι Λέσβου με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν ένας 59χρονος ημεδαπός, μια 51χρονη ημεδαπή καθώς και ένας ανήλικος ημεδαπός ηλικίας περίπου 5-8  ετών.  Πρόκειται για το παππού , τη γιαγιά και το εγγονάκι τους

Προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος διενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης.

Νεκροί εντοπίστηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ο Γ.Δ. 59 ετών, η Γ.Ι. 51 ετών και ο Τ.Χ. 5-8 ετών στις 04:15 σήμερα,  Στην οικία είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε πριν την άφιξη της πυροσβεστικής εξόδου, ενώ στο συμβάν έλαβαν μέρος δύο πυροσβεστικοί υπάλληλοι με ένα όχημα.

Για τα αίτια των θανάτων και της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση.

up date1

Η εστία της πυρκαγιάς ήταν στο ισόγειο της διώροφης μονοκατοικίας  όπου, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο 59χρονος προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά που προκλήθηκε από το κλιματιστικό  χωρίς να τα καταφέρει.... Σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκε έκρηξη του κλιματιστικού και αμέσως μετά φωτιά. Η εστία της πυρκαγιάς  περιορίστηκε  μέσα στην οικεία.

Λίγα λεπτά αργότερα  εντοπίστηκε νεκρός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις  ο 59χρονος στο ισόγειο με λίγα εγκαύματα στο σώμα. Στο πάνω όροφο του σπιτιού βρέθηκε νεκρή η γυναίκα του και το εγγονάκι χωρίς να έχουν υποστεί εγκαύματα!!! Πιθανόν ο θάνατος να προκλήθηκε από τοξικές αναθυμιάσεις  από το καπνό της φωτιάς.

up date 2

Νεκροί είναι ο 59χρονος Δημήτρης Γιάνναρος  , η σύζυγος του Ιωάννα Γιάνναρου και το 5χρονο εγγόνι τους.

up date 3

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στο κλιματιστικό. Ο 59 χρόνος  εκείνη την ώρα βρισκόταν στο χώρο του μπάνιου και μόλις αντιλήφθηκε την πυρκαγιά προσπάθησε να την σβήσει αλλά έχασε τις αισθήσεις του. Η φωτιά επεκτάθηκε σε έπιπλα του σπιτιού δημιουργώντας αναθυμιάσεις (καύση πλαστικών , αφρολέξ). Η γιαγιά με το εγγόνι της που βρισκόταν στο πάνω όροφο δεν πρόλαβαν να ανοίξουν το παράθυρο με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο. Η φωτιά έσβησε μόνη της λόγω απουσίας οξυγόνου.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε όταν το ξημέρωμα ο γιος τους ζευγαριού επέστρεψε από διασκέδαση.

Ο Δημήτρης Γιάνναρος (γνωστός ως Δημητράκης) ήταν αγαπητός στο Πλωμάρι , συνταξιούχος της ΔΕΗ  και  το γεγονός του θανάτου των 3 ατόμων έχει συγκλονίσει τους κατοίκους του Πλωμαρίου

--------------------------------------

κάντε like στην επίσημη σελίδας του Lesvosnews στο Facebook

Μοιράσου το άρθρο!