Αστυνομικό Ρεπορτάζ

30/07/2021 - 08:14

Τρεις αγνοούμενοι σε ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου

Μηταράκης: Ευθύνες στην Τουρκία για το ναυάγιο ανοιχτά της Μυτιλήνης

Τρία άτομα αγνοούνται και δέκα έχουν διασωθεί σε ναυάγιο φουσκωτής βάρκας στην οριογραμμή στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ βόρειας Λέσβου και τουρκικών ακτών.

Στην επιχείρηση διάσωσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, συμμετέχουν σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex, ελικόπτερο τύπου Super puma και αεροσκάφη, καθώς και ένα παραπλέον πλοίο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ενημερώθηκαν και οι τουρκικές Αρχές.

 

 

up date

 

Ευθύνες στην Τουρκία για το ναυάγιο ανοικτά της Μυτιλήνης σήμερα το πρωί το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να αγνοούνται ακόμα και τώρα τρεις άνθρωποι, επέρριψε ο Νότης Μηταράκης.

 

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Μαρίας Κομνηνάκα από το ΚΚΕ, αναφέρθηκε στις κινήσεις της γειτονικής χώρας.

«Η Τουρκία σήμερα το πρωί επέτρεψε κατά παράβαση των υποχρεώσεων της σε μια βάρκα με 13 ανθρώπους να ξεκινήσει από τις ακτές της. Δεν τη διέσωσε στα τουρκικά ύδατα και αναγκάστηκε η ελληνική ακτοφυλακή να εισέλθει στα τουρκικά ύδατα να διασώσει δέκα ανθρώπους και να αγνοούνται ακόμα τρεις. Μέχρι την ώρα που μπήκα στη Βουλή δεν είχα ενημέρωση ότι η Τουρκία ανταποκρίθηκε στις κλήσεις», είπε ο Νότης Μηταράκης.

Μοιράσου το άρθρο!