Αστυνομικό Ρεπορτάζ

04/08/2011 - 17:16

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Νυφίδα Πολιχνίτου

up date

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χθές  4-8-2011 Πέμπτη στις 14:50 περίπου σε κατοικημένη περιοχή  στη Νυφίδα  με κατεύθυνση προς τον Πολiχνιτο .Επιτόπου έφτασαν πυροσβεστικά οχήματα και 2 αεροσκάφη PZL που δίνουν μάχη για να σβήσουν τη φωτιά.

Ωρα 17.25. Η φωτιά είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Ωρα 18.15.Η φωτιά είναι σε εξέλιξη.Αυτή την ώρα επιχειρούν μαζί με τα άλλα μέσα και δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο.Ωρα 19.20.Σε εξέλιξη η φωτιά.Αυτή την ώρα επιχειρούν οι επίγειες δυνάμεις, δυο PZL , δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Ωρα 19.38.Η φωτιά ακόμα δεν είναι υπό έλεγχο.Καίγονται ελιές , πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση ( χόρτα ).Συνεχίζουν να επιχειρούν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις.Ωρα 20.40.Δύο μέτωπα σε εξέλιξη αυτή την ώρα.Το ένα καίει ελιές και το άλλο χαμηλή βλάστηση.Οι προσπάθεια κατάσβεσης γίνεται πλέον από τίς επίγειες δυνάμεις. Η κατάσταση δεν είναι ακόμα υπό έλεγχο.

Ωρα 21.20. Σε εξέλιξη ακόμα και τα δύο μέτωπα της φωτιάς.Και όλα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες από μια ηλεκτροκόληση.Ωρα 23.10.Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Ωρα 23.20.Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου.

Ωρα 23.30.Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες δυνάμεις για να μην κατευθυνθεί η πύρινη λαίλαπα προς τα ανατολικά.Ωρα 00.01.Παρασκευή 5-8-2011.Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου.Ολες οι επίγειες δυνάμεις δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες, οι οποίες κατακαίουν ελαιοκτήματα.Ωρα 00.35.Οι επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν την μάχη με τις φλόγες.Οπως φαίνεται η μέχρι τώρα κατάσταση που επικρατεί στη περιοχή, θα πρέπει να περιμένουμε το πρώτο φως της ημέρας για να πετάξουν πάλι τα εναέρια μέσα τα οποία θα βοηθήσουν να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Ωρα 06.50 το πρωί.Η φωτιά είναι ακόμα σε εξέλιξη.Οι επίγειες δυνάμεις όλη τη νύχτα συνέχισαν τη μάχη με τις φλόγες.Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη ρίχτηκαν και τα δύο αεροπλάνα PZL κάνοντας ρίψεις νερού.Σε περίπου 10 λεπτά από τώρα καταφθάνουν και δύο καναντέρ από την Σάμο.Η κατάσταση πάντως είναι σαφώς καλύτερη απο χθες.Οι δυνάμεις πυρόσβεσης εκτιμούν ότι τις αμέσως επόμενες ώρες θα μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Ωρα 08.05.Αυτή την ώρα επιχειρούν εκτός όλων των άλλων μέσων ( επίγεια και εναέρια ) και δύο καναντερ που έφθασαν απο την Σάμο.Πάντως η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς είναι κάπως καλύτερη απο χθες.Η εκτίμηση είναι οτι σε λίγες ώρες η φωτιά ( που ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες απο εργασίες ηλεκτροκόλησης ) θα τεθεί σε πρώτη φάση υπο έλεγχο.

Ωρα 08.55.Το ένα μέτωπο της φωτιάς έχει τεθει υπό έλεγχο.Το δεύτερο μέτωπο ειναι ακόμα εκτός ελέγχου.Γιγαντιαίες προσπάθειες των επίγειων και εναέριων μέσων για να τεθεί και το άλλο μέτωπο της φωτιάς υπό έλεγχο.

Ωρα 09.55.Η κατάσταση στα μέτωπα της φωτιάς παραμένει η ίδια.Συνεχίζονται οι πολύ μεγάλες προσπάθειες των επίγειων και εναέριων μέσων για να τεθεί έστω και υπό μερικό έλεγχο και το δεύτερο μέτωπο της φωτιάς.Ωρα 10.35.Το ένα μέτωπο της φωτιάς ειναι υπό μερικό έλεγχο, αλλά το δεύτερο είναι ακόμα σε εξέλιξη και συνεχίζει να καίει χαμηλή βλάστηση.

Ωρα 12.04.Το ένα μέτωπο της φωτιάς είναι υπό μερικό έλεγχο, ενώ το δεύτερο όχι.Ομως το δεύτερο μέτωπο δεν κινείται περιμετρικά, καίει δηλαδή ότι υπάρχει μέσα σε αυτό με συνεχείς αναζωπυρώσεις.Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται.Ωρα 17.00 Η κατασταση στο μέτωπο της φωτιάς παραμένει η ίδια.Το ένα μέτωπο είναι υπό μερικό έλεγχο και το δεύτερο συνεχίζει το καταστροφικό του έργο.Αυτή την ώρα επιχειρούν τα επίγεια τμήματα ένα αεροπλάνο PZL και ένα ελικόπτερο.

Ωρα 19.15.Καλά τα νέα απο το μέτωπο της φωτιάς.Οι επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν την μάχη με τις φλόγες.Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και το δεύτερο μέτωπο της φωτιάς πριν από λίγο.

Μοιράσου το άρθρο!