Αθλητικά

12/02/2019 - 07:29

1 Χρυσό, 1 Αργυρό, 2 Χάλκινα μετάλλια των σωματείων στίβου Λέσβου - Λήμνου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Εντυπωσιακές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι αθλητές-τριες των σωματείων στίβου Λήμνου & Λέσβου που συμμετείχαν στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του Χειμώνα, στο 33ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Φεβρουαρίου.
Οι επιτυχίες τους μας εντυπωσίασαν!!! Αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια της χρονιάς. Αναλυτικά οι διακρίσεις τους:

 1ος Πανελληνιονίκης και Χρυσό Μετάλλιο στα 60μ. Εμπόδια κατέκτησε ο ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΒΑΛΙΔΗΣ του «ΑΟ ΗΦΑΙΣΤΙΑ ΛΗΜΝΟΥ» με ατομικό ρεκόρ 7.70.
Ο Πρωταθλητής του Μπάμπη Σδρόλα που αγωνίζεται πλέον με τον ακριτικό μας σύλλογο ΑΟ Ηφαιστία, έχει ήδη καταφέρει να περάσει το όριο που απαιτείται και να πάρει το εισιτήριο (από τις προηγούμενες εμφανίσεις του ) για την συμμετοχή του, με την Εθνική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που θα διεξαχθεί στη Γλασκώβη από 1-3/Μαρτίου.

 2η Πανελληνιονίκης στα 3000Μ και Αργυρό Μετάλλιο κατέκτησε η ΜΙΧΑΕΛΑ ΦΙΑΣΚΑ της «ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗΣ» με επίδοση 9:51.21.
Η 21άχρονη αθλήτρια συμμετείχε και στα 1500Μ όπου τερμάτισε στην 4η θέση με 4:38.68 πετυχαίνοντας και στις δύο κούρσες της ατομικά ρεκόρ δείχνοντας ότι είναι σε πολύ κατάσταση.

 3η Πανελληνιονίκης στην ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ και Χάλκινο Μετάλλιο κατέκτησε η ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ αθλήτρια της «Α.Ε. ΛΗΜΝΟΥ» με βολή στα 13.77μ, που αποτελεί και ατομικό της ρεκόρ. Η 24άχρονη αθλήτρια που σπουδάζει στη Λήμνο προπονείται υπό τις οδηγίες του Νίκου Καρύδη.

 3η Πανελληνιονίκης στα 3000μ. Βάδην και Χάλκινο Μετάλλιο κατέκτησε η 18άχρονη ταλαντούχα αθλήτρια της ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗΣ Μυτιλήνης, ΟΛΓΑ ΦΙΑΣΚΑ με επίδοση 13.29.63 (έχοντας μια άτυχη στιγμή σκοντάφτοντας στον αγώνα) που θα ήταν πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων αν στην ίδια κούρσα δεν κατέρριπτε το εν λόγω ρεκόρ, η 2η νικήτρια του αγωνίσματος η 19άχρονη Κυριακή Φιλτισάκου με 13.24.28. Η επίδοση της Φιάσκα στα 3000μ. Βάδην είναι μια επίδοση που την κατατάσσει στην 7η (!!!) θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα στον κλειστό στίβο. Η αθλήτρια του Γρηγόρη Κοντού που φέτος αγωνίζεται στην κατηγορία των Νεανίδων έχει ως στόχο το όριο , για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ20 ετών που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στο Μπόρας της Σουηδίας, όριο το οποίο θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει δυναμικά στην επόμενη διοργάνωση που θα συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτ/μα Βάδην στα Μέγαρα.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα , οι θέσεις – επιδόσεις των αθλητών – τριών μας που συμμετείχαν στους αγώνες ήταν:

 ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗΣ (ΑΟ ΗΦΑΙΣΤΙΑ Λήμνου) 4η θέση στο Μήκος με άλμα στα 7.33μ. Ο αθλητής του Κώστα Χήτα αγωνίστηκε με πάθος για την ιδιαίτερή του πατρίδα τη Λήμνο αλλά δεν ήταν η καλή του μέρα για το πολυπόθητο μετάλλιο.
 ΑΝΝΑ ΚΑΤΣΑΡΩΝΑ (ΑΟ ΗΦΑΙΣΤΙΑ Λήμνου) 4η θέση στα 60μ. Εμπόδια με επίδοση 8.81. Η 20άχρονη αθλήτρια είναι το νέο απόκτημα του ακριτικού μας σωματείου προερχόμενη από την ΠΥΓΜΗ Ευόσμου.
 ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ (ΑΟ ΑΡΙΣΒΑΙΟΣ Καλλονής) 7η θέση στα 5000μ. Βάδην με χρόνο 24.37.84.
 ΤΖΑΛΙΛΗ ΜΑΡΙΑ (ΑΕ ΛΗΜΝΟΥ) 12η θέση στη Σφαιροβολία με βολή στα 10,47μ.
 ΚΟΛΩΝΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (ΑΕ ΛΗΜΝΟΥ) Ο 17άχρονος αθλητής στην 1η προκριματική σειρά των 800μ. που συμμετείχε τερμάτισε 2ος με επίδοση 1.59.91 και κατετάγη στην 12η θέση ανάμεσα σε 29 αθλητές.
 ΤΖΙΜΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΑΟ ΑΡΙΣΒΑΙΟΣ Καλλονής) Ο 17άχρονος αθλητής στην 7η προκριματική σειρά των 400μ. που συμμετείχε, τερμάτισε 1ος με επίδοση 51.56 και κατετάγη στην 18η θέση ανάμεσα σε 49 αθλητές.
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ (ΑΟ ΗΦΑΙΣΤΙΑ) ο 17άχρονος πρώην αθλητής της Πυγμής Ευόσμου, στην 9η προκριματική σειρά των 400μ. που συμμετείχε τερμάτισε 5ος με χρόνο 53.21 και κατετάγη στην 31η θέση επί συνόλου 49 αθλητών και στο Μήκος με άλμα 6.13μ. κατετάγη 28ος επί 33 αθλητών.
 ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΜΑΡΙΟΣ (ΑΛΚΑΙΟΣ ΓΣ) Ο 21χρονος αθλητής στα 60μ. που συμμετείχε στην 13η προκριματική σειρά τερμάτισε 2ος με επίδοση 7.85 και κατετάγη στην 92η θέση.
 ΦΑΪΚΟΓΛΟΥ ΓΚΑΛΗΠ (ΑΟ ΗΦΑΙΣΤΙΑ) Ο 17άχρονος πρώην αθλητής της Πυγμής Ευόσμου Πανελληνιονίκης Παίδων στο Μήκος το 2018, στάθηκε πολύ άτυχος!!! κατά την διάρκεια των αγώνων αφού δεν βρήκε τα σωστά πατήματά του στους προκριματικούς του Μήκους που συμμετείχε, εκανε ακυρα άλματα με αποτέλεσμα να αποκλειστεί.

Το Δ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου Συγχαίρει!!!! όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες των σωματείων της δύναμής της, που μας χάρισαν ένα πολύ όμορφο και συγκινητικό Σαββατοκύριακο με την συμμετοχή, προσπάθεια, διακρίσεις και τις επιτυχίες τους. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους προπονητές, σωματεία και στις οικογένειες των παιδιών!!!!
Επίσης ένα μεγάλο μπράβο μέσα από την καρδιά μας, στην Γρηγορία Κεραμιδά, Πέτρο Χατζίου, Μαρίτα Αργυρού, Λέσβιους αθλητές - τριες που ξεκίνησαν τα βήματά τους μέσα από τους συλλόγους της ΕΑΣ και συνεχίζουν να διακρίνονται με τα νέα τους σωματεία εκτός νησιού και να μας κάνουν υπερήφανους με τις επιδόσεις τους.
Ευχόμαστε σε όλους με υγεία πάνω απ΄όλα να συνεχίσετε την προσπάθειά σας και να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην συνέχεια της αγωνιστικής χρονιάς.

Από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!