Αθλητικά

27/07/2017 - 13:07

10η Επετειακή Ποδηλατάδα στη Γέρα

Η 10η Επετειακή Ποδηλατάδα της Γέρας είναι γεγονός! Το απόγευμα του Σαββάτου της 29ης του Ιούλη, εκατοντάδες ποδήλατα θα δώσουν και πάλι ραντεβού στο γήπεδο του Περάματος, για να δηλώσουν στη γραμματεία τη συμμετοχή τους στη μαζικότερη και ομορφότερη, από πλευράς διαδρομής, ποδηλατάδα της Λέσβου.


Η διαδρομή γνωστή και πανέμορφη, μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων, εύκολη και ευχάριστη, για μικρούς και μεγάλους, ακόμη και για απλούς φίλους του ποδηλάτου, θα κινηθεί παράλληλα με τις δαντελωτές ακτές του κόλπου της Γέρας από το Πέραμα προς την Ευρειακή και, στη συνέχεια, μέσω του απέραντου γεραγώτικου ελαιώνα και των δροσερών, καταπράσινων περιβολιών του κάμπου της Γέρας θα διασχίσει τα όμορφα χωριά της. Ο τερματισμός θα γίνει μέσω της περιοχής Μαρμάρου και παραθαλάσσια, πάλι στο γήπεδο Περάματος.


Σε όλη τη διαδρομή, εθελοντές θα μεριμνούν για την ασφαλή κυκλοφορία των ποδηλάτων και θα προσφέρουν δροσερό νερό, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη για τη συλλογή των άδειων μπουκαλιών, για να προστατεύεται το γεραγώτικο περιβάλλον.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα και θα μοιραστούν καπελάκια, ενώ η όλη εκδήλωση θα αποτελέσει, για μια ακόμη φορά, ευκαιρία αντάμωσης και χαράς μικρών και μεγάλων φίλων του ποδηλάτου.
Μοιάζει σαν χθες… 10 χρόνια πριν, η μέρα που δειλά ξεκίνησε η υλοποίηση ενός οράματος, με σκοπό να προσφέρουμε κίνητρα για περισσότερη υγεία, αλλά και επαφή με το φυσικό περιβάλλον και τις ομορφιές της Γέρας και του Κόλπου της! Παράλληλα, θέλαμε να τονίσουμε την ασφαλή οδήγηση με ποδήλατο και την εφαρμογή των κανόνων της κυκλοφοριακής αγωγής, μοιράζοντας και κράνη σε κείνη την Ποδηλατάδα, που είχε προσφέρει, με εξαιρετική προθυμία, ο αείμνηστος Σωτήρης Ζαμτράκης, ως δήμαρχος Γέρας.
Σήμερα, η Ποδηλατάδα στη Γέρα έχει πια καθιερωθεί στη συνείδηση όλων, ιδιαίτερα των ποδηλατών και αποτελεί θεσμό και απαραίτητη δράση του γεραγώτικου καλοκαιριού.


Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, Γήπεδο Περάματος. Ώρα προσέλευσης και εγγραφών 17:00. Εκκίνηση στις 18:00. Συμβολική τιμή συμμετοχής 2€.

Μοιράσου το άρθρο!