Αθλητικά

30/04/2013 - 14:36

12οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες

12οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες

12οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι 12οι Αιγαιοπελαγίτικοι  Αγώνες Κωπηλασίας οι οποίοι έλαβαν χώρα στα Θερμά του κόλπου της Γέρας στη Λέσβο, το Σάββατο 27 Απριλίου 2013.   Τους αγώνες  διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου, την Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ και τον Ναυτικό Όμιλο Μυτιλήνης, έλαβαν μέρος ο Ναυτικός Όμιλος Λήμνου, ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου, ο Αίολος Μυτιλήνης, ο Άτλας Μυτιλήνης, ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης.

Επίσης συμμετείχαν και δύο ακόμα σύλλογοι, που προσκλήθηκαν τιμητικά από τους διοργανωτές, ο Ναυτικός Όμιλος Κέρκυρας και ο Ναυτικός Αθλητικός Σύνδεσμος Πειραιά.

 

Διακρίσεις για τη Λήμνο

Για μια ακόμη φορά τα σκάφη και τα πληρώματα του Ν.Ο. Λήμνου κατάφεραν να διακριθούν συγκεντρώνοντας δύο χρυσά μετάλλια στο μονό και διπλό αναπτυξιακό σκιφ παίδων με τους Ντινενή Χαράλαμπο στο μονό και τους Γιαννέλο Παναγιώτη και Μαγδανή Γεώργιο στο διπλό, καθώς και σωρεία άλλων μεταλλείων στα υπόλοιπα αγωνίσματα.

Ο Δήμος Λήμνου συγχαίρει τους αθλητές και τις αθλήτριες για τη συμμετοχή τους, τον Πρόεδρο του ΝΟΛ, προπονητή και έφορο αγώνων της Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ κ. Γιάννη Λυτσάκη, για τις άοκνες προσπάθειες του, αλλά και τους αφανείς ήρωες αυτής της προσπάθειας, τους γονείς των παιδιών.

Στο περιθώριο των αγώνων ο Αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μπουλώτης είχε συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Σπιλάνη, σχετικά με τη διοργάνωση της Regatta 2013 και την ανάγκη τέτοιου σχεδιασμού που θα ενισχύσει το ναυταθλητισμό και θα τον αναδείξει σε τουριστικό προϊόν των νησιών μας.

 

Ο Δημήτρης Βουνάτσος

Ο κ. Βουνάτσος, στο χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε στο νησί μας, όλους τους συμμετέχοντες και τους συνεχάρη τους είπε ότι η Λέσβος του πολιτισμού αλλά και του αθλητισμού και ειδικότερα του ναυταθλητισμού, με τη μεγάλη παράδοση και τις σπουδαίες διακρίσεις, φιλοξένησε με επιτυχία στον πανέμορφο κόλπο της Γέρας, τον κόλπο των ελαιώνων, αθλητές και αθλήτριες της κωπηλασίας από τα νησιά του Αρχιπελάγους.

Κάθε τέτοια συνάντηση – τόνισε ο μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος - που καλλιεργεί το φίλαθλο πνεύμα, το ευ αγωνίζεσθαι, τη χαρά της συμμετοχής, αλλά και την αλληλογνωριμία των αθλητών του Αιγαίου, είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός.

Στην ίδια εκδήλωση ο κ. Βουνάτσος, τιμήθηκε από τους διοργανωτές για τη συμβολή του Δήμου Λέσβου, στην επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων.

Μοιράσου το άρθρο!