Αθλητικά

08/07/2014 - 23:53

1ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Μεσοτόπου

style="text-align: justify;"> 
Την Κυριακή 3 Αυγούστου, ο Αθλητικός Όμιλος Μεσοτόπου, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του χωριού, διοργανώνει τον 1ο ημιμαραθώνιο Μεσοτόπου. Επίσης θα υπάρχουν και αγώνες δυναμικού βαδίσματος, 3 χιλ. και 1 χιλ.
 
Μετά το πέρας των αγώνων, θα ακολουθήσει απονομή επάθλων στους νικητές και μεταλλίων και επαίνων σε όλους τους συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών, μικρούς και μεγάλους. 
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με ζωντανή μουσική, δίπλα στο κύμα. Επίσης για όλους τους επισκέπτες θα προσφέρεται δωρεάν πακέτο κρέας σε όλες τις ταβέρνες και σε όσους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν το ξενοδοχείο tavari beach προσφέρει 30% έκπτωση επί των τιμών καταλόγου http://www.tavaribeach.gr/prices.php?langid=1
Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς, μικρούς και μεγάλους, αλλά και όσους βοηθούν για την υλοποίηση της εκδήλωσης. Ελπίζουμε με την δική σας έγκαιρη συμμετοχή, και με την δική μας φιλότιμη και φιλόδοξη προσπάθεια να έχουμε μια όμορφη εκδήλωση.
 
 
 Υπεύθυνη επικοινωνίας Δέσποινα Μπίρη 693-7445380.
 
--------------------------
 
Περιγραφή διαδρομής:
 
3 Αυγούστου 2014, 1ος Ημιμαραθώνιος Μεσοτόπου Λέσβου
 
Φίλες-φίλοι δρομείς
Καλώς ήρθατε στην άδεντρη και βραχοσπαρμένη Νοτιοδυτική Λέσβο!
 
Ξεκινάμε από την πλατεία της Άγρας, το γειτονικό κεφαλοχώρι με την πλούσια κτηνοτροφική παράδοση. Κατηφορίζοντας τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο προς τα Παράκοιλα, σε 2 χμ. περίπου, συναντάμε την «παράκαμψη». Ανηφορίζοντας, άλλα 2χμ. περίπου, ξανασυναντάς τον παλιό δρόμο Άγρας Μεσοτόπου. Στην διαδρομή σου είχες πάνω δεξιά σου τους «Ανεμόμυλους» και κάτω αριστερά σου τις «Πόρτες», το πέρασμα στο αρχαίο μονοπάτι. Σε περιμένει, ίσια-ξεκούραστη διαδρομή για άλλα 2 χμ. Δεξιά σου, ψηλά, ο βράχος του Παλιόκαστρου-Χαλαντρόκαστρου κι αριστερά σου τα Κοντίσια όπου πριν λίγους αιώνες έστεκε ολάκερο χωριό. Στα ριζά του Σιδεριά, αριστερά σου, χάσκουν ακόμα ασπροκίτρινες οι πλαγιές, απ’ όπου κουβαλούσαν οι «βυζαντινοί» την στυπτηρία. Ξαφνικά σε λίγο μπροστά σου αρχίζει να ξεπροβάλλει η αγροτική περιφέρεια του Μεσοτόπου. Έχεις 2 χμ. γλυκιά κατηφοριά, για να περάσεις τον «Αλεπό» και να συναντήσεις τον «Κάρα Σπήλιο», με την βρυσούλα, το πλατάνι και την πετρόχτιστη περιτοίχιση. Στην διαδρομή ψηλά δεξιά σου στέκει ο Εξύμνος, το θρυλικό βουνό-βιγλάτορας της διαδρομής σου, ενώ στο βάθος αριστερά η κοιλάδα του Ποδαρά με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου. Σε 1χμ. περίπου είσαι «ςτου Βαλαν(ι)δούρ’» κι αντικρύζεις το Μεσότοπο. Σε ακόμα 1χμ. γλυκιάς ανηφοριάς φτάνεις στα «Πλακειά», την κορώνα του χωριού. Περνάς το πέτρινο κτήριο του Αγροτοτουριστικού συνεταιρισμού, στα δεξιά σου, και πορεύεσαι προς το «Σταυρί», την δυτική είσοδο του χωριού προς Ερεσό. Παίρνεις το πλακόστρωτο, περνάς στην άκρη του χωριού και τραβάς το δρόμο προς Ταβάρι. Κατηφοριά. Περνάς το ξωκλήσι του Αγ. Νεκταρίου κι η κατηφοριά γίνεται πιο έντονη. Στο τέλος της έχεις περάσει το ξωκλήσι του Άη Γιαννιού στ’ αριστερά σου. Σε λίγο στρίβεις αριστερά, μπαίνεις στον χωματόδρομο προς Ποδαρά. Έχεις συμπληρώσει 15 χμ. διαδρομής. Παίρνεις την ανηφοριά και στο τέλος της είσαι στα «Μαλά». Κατηφορίζοντας δεξιά σου η τοποθεσία «Σείστρια» με τις ψηλές κουκουναριές. Το ίσιωμα του δρόμου θα σε φέρει στα «Παλιάλωνα», όπου στ’ αριστερά σου, χωμένη μέσα στα χορτάρια είναι η θρυλική πέτρα, με «τ΄ βουδιού γκ(ι) πατσιά»! Σε λίγο, μόλις περάσεις το «Στυψόνερο», ο χωματόδρομος ισιώνει. Είσαι στα δεξιά της κοιλάδας του Ποδαρά, που μέχρι πριν λίγεςδεκαετίες έβγαζε την πρωιμότερη ντομάτα στη Λέσβο! Σε 2 χμ. περίπου κι αφού περάσεις τον Άγιο Κύρηκα με το παλιό πύργο- οχυρό του κράτους της Ερέσσιας δίπλα του, είσαι στην παραλία! Στρίβεις δεξιά, στην τελευταία ανηφορίτσα, και μπροστά σου απλώνεται κομμάτι της νότιας ακτογραμμής του νησιού. Δεξιά σου ό,τι απόμεινε απ’ τα παλιά μεταλλεία καολίνη κι αριστερά σου γλάροι και κορμοράνοι στα κατάγιαλα. Σε λίγο μπροστά σου αριστερά ο Άγιος Νικόλας και στο βάθος η Χιος και τα Ψαρά. Φτάνεις στο πλακόστρωτο και διαβαίνεις τον οικισμό του Ταβαρίου. Στα δεξιά σου τα μαγαζιά κι αριστερά η όμορφη παραλία με φόντο το «Μπουρούνι», το ακρωτήρι μας. Είσαι στην καρδιά του Ταβαριού κι έφτασες στον τερματισμό! 
Καλώς ήρθες στα μέρη μας!
Από δω και πέρα σε περιμένει η φιλοξενία των Μεσοτοπιτών…

Μοιράσου το άρθρο!