Αθλητικά

08/12/2014 - 07:32

4αρα από τον Αιολικό

Ο

Αιολικός πέρασε... αεράτα μέσα από την έδρα του Ερμή Κιβερίου, επικρατώντας με σκορ 1-4, στο πλαίσιο της 8ης Αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής. Αποτέλεσμα που διατήρησε την ομάδα της Μυτιλήνης στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, εντός στόχων, χτίζοντας παράλληλα και την ψυχολογία της.

Το σκορ άνοιξε πολύ νωρίς, μόλις στο 6ο λεπτό, με αυτογκόλ του Σελή. Ο Πασαλίδης ήταν εκείνος που σέντραρε στην καρδιά της περιοχής, αναγκάζοντας τον αμυντικό του Ερμή να βάλει το πόδι προσπαθώντας να διώξει, στέλνοντας κατά λάθος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η εξέλιξη αυτή δεν απογοήτευσε πάντως τους γηπεδούχους, που έφτασαν πολύ γρήγορα στην ισοφάριση με τέρμα που σημείωσε ο Ζίου στο 10ο λεπτό, μετά από ασταθή απόκρουση του Μάππα και σουτ από το ύψος της περιοχής.

Ο αγώνας είχε πολύ καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν φάσεις εκατέρωθεν. Ο Αιολικός απείλησε αμέσως μετά την ισοφάριση με τον Ζαγοριανό, που νικήθηκε στο τέτ α τετ από τον Κοζιώτη, μετά την καταπληκτική πάσα του Μιχαλάκη. Όμως στο 22' ο Μίχος πέτυχε πανέμορφο γκολ, από τα 35 μέτρα, με έναν "κεραυνό" που καρφώθηκε στο παραθυράκι της εστίας των γηπεδούχων, δίνοντας ξανά προβάδισμα στην ομάδα της Μυτιλήνης. Ο Αιολικός είχε και δοκάρι με τον Λένγκα στο 31' σε κεφαλιά του Αλβανού αμυντικού μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μιχαλάκη.

Στην επανάληψη, ο Αιολικός ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τα κενά που θα δημιουργούνταν στην αντίπαλη άμυνα. Στο 59' έφτασε μάλιστα κοντά στο τρίτο γκολ με τον Ζαγοριανό, που σούταρε στην κίνηση άουτ, μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Πασαλίδη. Οι γηπεδούχοι ρίσκαραν μετά το 60' με αλλαγή διάταξης μεσοεπιθετικά και ο Αιολικός τον τιμώρησε με τον καλύτερο τρόπο, σκοράροντας δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά.

Αρχικά, ο Νίκος Γάλας βρήκε δίχτυα στο 67' με καταπληκτικό βολέ στην κίνηση, στο δεύτερο δοκάρι και ένα λεπτό μετά με τον Ζαγοριανό, που βγήκε τετ α τετ με τον Κοζιώτη, νικώντας τον με ψύχραιμο πλασέ για το 1-4! Ένα σκορ, με το οποίο ο Αιολικός έχει επιβληθεί της Αχαϊκής στην πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα, αλλά και στην Τρίπολη στο παιχνίδι με τον Παναρκαδικό.

Συνθέσεις

ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ: Κοζιώτης, Τζιέρης (63' Καλογιάννης), Καλπατζής, Σελής, Φλώρος (73' Καραγκούνης), Ζίου, Καλυβόπουλος, Δρυμούρας (46' Φλάης), Δημακός, Άλεξ, Μαρίνης

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Μάππας, Γάλας, Λένγκα, Παπαζούδης, Μαγγανάς, Μπακάλης, Μίχος, Μιχαλάκης, Τόρες (81' Καδής), Ζαγοριανός (71' Μ. Σαμπάνης), Πασαλίδης (78' Σεραφίγγος)

 

πηγή: spotlesvos.gr

βίντεο/φωτο: sport.argonafplia.gr

Μοιράσου το άρθρο!