Αθλητικά

17/08/2013 - 07:03

Aegean Regata 2013 «Ανοίγει πανιά» το ιστιοπλοϊκό και πολιτιστικό γεγονός του Βορείου Αιγαίου

yle="text-align: justify;">Από το Μόλυβο θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2013 η Aegean Regatta, ανοίγοντας πανιά για 13η συνεχή χρονιά στα νερά του Αιγαίου Πελάγους

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου και η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, που έχει σαν αντικείμενο την υποστήριξη του Φορέα στην διοργάνωση εκκίνησης της AEGEAN REGATTA 2013 από τον Μόλυβο. Μέλη του φορέα είναι επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού, όπως διαμονή, εστίαση, διασκέδαση, μεταφορές κ.τ.λ. Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας, ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου θα φιλοξενήσει την Οργανωτική Επιτροπή και θα προσφέρει εκπτωτική κάρτα στα πληρώματα των σκαφών, στους συνοδούς και τους επισκέπτες της AEGEAN REGATTA 2013 που θα διαμείνουν σε καταλύματα των μελών του Φορέα.
 
Κατά τη διάρκεια της Aegean Regatta θα λειτουργεί στο λιμάνι έκθεση «Ναυτική Παράδοση στο Αιγαίο: ταρσανάδες και σκαριά» στη Στέγη Τεχνών «Στέλιος Τρύφων» και έκθεση με έργα μαθητών Δημοτικού «Καραβάκι με πανί» (ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10.00 – 13.00 & 19.00 – 22.00).

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 18 Αυγούστου από το λιμάνι του Μολύβου και τα σκάφη θα βάλουν πλώρη αρχικά για τη Λήμνο, εν συνεχεία για τη Σκύρο και θα τερματίσουν στη Σκόπελο. Οι διοργανωτές προσθέτουν έτσι νέους προορισμούς στο πρόγραμμα της Aegean Regatta, τον ιστιοπλοϊκό αγώνα που αποτελεί πλέον θεσμό για το ναυταθλητισμό των Αιγαιοπελαγιτών.

 

Μέχρι το 2012 εξάλλου, η Ρεγκάτα του Αιγαίου πέρασε από πολλά νησιά. Λέσβος, Χίος, Οινούσσες, Σάμος, Λέρος, Ικαρία, Κως, Σύμη, Ρόδος, Λήμνος, Σαμοθράκης, Άνδρος, Λειψοί, Πάτμος, Αστυπάλαια, Τήλος, Σκόπελος, Αμοργός, Κάλυμνος, Νίσυρος, Θάσος, Σύρος, με το βόρειοανατολικό Αιγαίο και τις Σποράδες να έχουν την τιμητική τους στον αγώνα του 2013.

 

Η Aegean Regatta διοργανώνεται αδιάλλειπτα από το 2001 μέχρι σήμερα, μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και συγκεκριμένα τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.


Ο ΣΚΑΪ, ως χορηγός επικοινωνίας της Aegean Regatta 2013, θα μεταφέρει καθημερινά στους ενδιαφερόμενους τα νέα του αγώνα, τα αποτελέσματα, καθώς και όμορφες εικόνες από το σκάφη, τους αγωνιζόμενους και τους υπέροχους τόπους σταθμούς. Με εκπομπές την Δευτέρα  19/8 στις 19.30 και επανάληψη στις 2.00 το βράδυ, την Τρίτη 20/8 έως Παρασκευή 23/8 στις 19.30 και επανάληψη στη 1.00 το βράδυ και το Σάββατο 23/8 στις 19.00 και επανάληψη στη 1.00 το βράδυ, οι τηλεθεατές θα πιάσουν τον παλμό της Regatta του 2013 και θα ζήσουν τις περιπέτειες των ιστιοπλόων που διασχίζουν τις θάλασσες του Αιγαίου!
 
Την Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00, θα προβληθεί το συνολικό βίντεο της διοργάνωσης, το οποίο θα επαναληφθεί και στη 1.00 το βράδυ.

 

Μοιράσου το άρθρο!