Αθλητικά

26/09/2013 - 18:02

ΑΕΛ Καλλονής: Με μια στραβοκλωτσιά πήρε τη νίκη στο παρά 5 μέσα στην Κατερινή

yle="text-align: justify;">Απόδραση στο... παρά πέντε! Με γκολ του Εμάνουελ Περόνε στην τελευταία φάση, η Καλλονή την Πέμπτη (26/9) επικράτησε 2-1 του Πιερικού στην Κατερίνη στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για την β' φάση του Κυπέλλου και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης, εν όψει και της ρεβάνς.
Αρκετά καλό το παιχνίδι, με ένταση, πάθος γκολ και φάσεις σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες της Καλλονής προηγήθηκαν με τον Γκάσιτς (24'), οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Καθάριο (32'), ωστόσο το σωματείο της Λέσβου μπόρεσε να πάρει τη νίκη χάρη στο γκολ του Περόνε (90+3'), με τον Αργεντινό να αστοχεί στο 65' σε εκτέλεση πέναλτι.


Οι δύο ομάδες είχαν μουδιασμένο ξεκίνημα στο παιχνίδι, με πολλά, αβίαστα λάθη και μάχες στην μεσαία γραμμή. Βέβαια, δικαιολογούνται απόλυτα, καθώς εκτός από την αρκετή ζέστη που επικρατούσε στην Κατερίνη, είχαν να αντιμετωπίσουν και έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο. Όπως και να' χει, μετά το πρώτο τέταρτο, εξοικειώθηκαν με τις απαιτήσεις του αγώνα και τόσο ο Πιερικός όσο και η Καλλονή βελτίωσαν την εικόνα τους...
Οι Νησιώτες έδειχναν πάντως να έχουν μια ελαφρά υπεροχή, κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα, ενώ είχαν και δύο καλές στιγμές με σουτ του Περόνε στο 7' και αλλο ένα του Σιλιγαρδάκη στο 20'. Τελικά, η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη ευτύχησε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα από στημένη φάση, αξιοποιώντας τους πανύψηλους στόπερ της.


Στο 24' λοιπόν ο Γάλας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σέρβος στόπερ, Ντάνιελ Γκάσιτς, νίκησε τους πάντες στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 0-1. Η αντίδραση του Πιερικού ήταν άμεση και κατάφερε να ισοφαρίσει σχετικά γρήγορα! Αφού λοιπόν στο 26'... προειδοποίησε τους Νησιώτες με δυνατό σουτ του Παπατόλιου, τελικά έγραψε το 1-1, στο 32' με υπέροχη γυριστή κεφαλιά του Καθάριου, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.
Τον όποιο ρυθμό είχε το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, τον έχασε στην επανάληψη. Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν νευρικές και με πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή. Το σκηνικό λοιπόν στην επανάληψη ήθελε την μεν Καλλονή να έχει μια ελαφριά υπεροχή της μπάλας αλλά να μην απειλεί, ενώ ο δε Πιερικός ήταν οργανωμένος στα μετόπισθεν και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα.


Οι Νησιώτες τελικά από το πουθενά ευτύχησαν να κερδίσουν πέναλτι στο 64' για χέρι του Μανίκα, αλλά... ατύχησαν αφού ο Εμάνουελ Περόνε είδε τον Πατσογιώργο να πέφτει στην γωνιά του και να κρατάει το 1-1. Μετά το 75' οι δύο ομάδες... έκατσαν, χαλάρωσαν αρκετά και έδειχναν ικανοποιημένες με την ισοπαλία η όποια όλα έδειχναν πως θα μείνει μέχρι το φινάλε....


Η φράση... ένας αγώνας δεν τελειώνει ποτέ αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής, ωστόσο επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά. Στην τελευταία... κατεβασιά της και συγκεκριμένα στο 90+3', η Καλλονή κατάφερε να γράψει το 2-1 με μια... στραβοκλωτσιά του Εμάνουελ Περόνε, ύστερα από σέντρα του Αγρίτη.
Κάπως έτσι η ομάδα της Λέσβου απέδρασε με μισή πρόκριση από την Κατερίνη, εν όψει και της ρεβάνς, ενώ ο Αργεντινός σέντερ φορ λυτρώθηκε για το χαμένο πέναλτι...


Κίτρινες κάρτες: 19' Νίκου, 22' Καθάριος, 64' Μανίκας - 36' Φαρία, 73' Γάλας
Κόκκινες κάρτες: -
*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου), Βοηθοί: Πασχάλης (Ηπείρου), Χουλιάρας (Αιτ/νίας).


ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Γ. Φοιρός): Πατσογιώργος, Νίκου, Κρουσταλέλης, Ιασωνίδης, Ιορδανίδης Χ., Αποστολίδης, Παπατόλιος, Ιορδανίδης Γ., Κέρι, Μανίκας (70' Ελευθεριάδης), Καθάριος.
ΚΑΛΛΟΝΗ (Γ. Ματζουράκης): Χογκ, Κριπιντίρης, Γκάσιτς, Λαμπρόπουλος, Σιλιγαρδάκης, Βλαστέλλης, Γάλας, Φαρία (85' Βαλιός), Μάρκο Ντος Σάντος (46' Αγρίτης), Χουανλού (72' Λίμα), Περόνε.

 

a-sports.gr

 

Μοιράσου το άρθρο!