Αθλητικά

17/10/2011 - 07:32

ΑΕΛΚ - Απόλλων Αθηνών 2-1

Υστέρα από δύο χρόνια από την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στον 8οόμιλο του περιφερειακού πρωταθλήματος σήμερα έπαιξαν ξανά, αυτή τη φορά, όμως, εκτός συναγωνισμού.

Το τσουχτερό κρύο και ο αέρας που επικρατούσε δεν βοηθούσε ώστε να προσέλθει κόσμος στο γήπεδο, όμως παρ' όλα αυτά 300 τολμηροί φίλαθλοι της ομάδας μας το αψήφησαν και έφθασαν στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης.

Όμως, αυτή τους η παρουσία δεν ήταν σημαντική μόνο για την ομάδα μας, αλλά είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όλο το ποσό που συγκεντρώθηκε από τα εισιτήρια δόθηκε στην οικογένεια Βουδούρη της οποίας το παιδί νοσηλεύεται στο ογκολογικό νοσοκομείο «Ελπίδα» της Αθήνας.

Στο αγωνιστικό μέρος, η ομάδα της Λέσβου πήρε νωρίς κεφάλι στο σκορ αφού στο 13ο λεπτό μετά από σέντρα του Leozinho, ο Μπιμπίρης στην προσπάθεια του να γυρίσει και να διώξει την μπάλα με τάκλιν, εκείνος δεν έβαλε σωστά το σώμα του και την έστειλε στα δίχτυα του συμπαίκτη του, Κόη.

Η Καλλονή σε ακόμη μία φάση στο 25ο λεπτό, λίγο έλλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά της αν ο Marcelo ευστοχούσε στην κεφαλιά που επιχείρησε μετά από σέντρα ακριβείας του Bruno. Ο Κόης, όμως, σε αυτή τη φάση είχε αντίθετη άποψη έχοντας καλύψει τη γωνία του και μπλοκάροντας την μπάλα λέγοντας «όχι» στο βραζιλιάνο μέσο της ομάδας μας.

Ωστόσο, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα στο πρώτο ημίχρονο αφού στο 31ο λεπτό ο Κρυσταλέλλης έκανε τη σέντρα και ο Τόρα πριν η μπάλα ακουμπήσει στο έδαφος έπιασε ένα δυνατό σουτ στην κίνηση κάνοντας το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλλονή έδειξε από τις προσπάθεις αλλά και το πάθος των ποδοσφαιριστών της ότι ήθελε να πάρει τη νίκη. Αν και φιλικός αγώνας ο Ελληνοβραζιλιάνος τεχνικός μας, Luciano De Souza, έδινε οδηγίες συνεχώς από τον πάγκο και το γκολ δεν άργησε να έρθει.

Στο 53ο λεπτό ο αρχηγός της Καλλονής Μιχάλης Κριπιντήρης, εκτέλεσε φάουλ, στέλνοντας την μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας  «συστημένη» στο κεφάλι του Dos Santos, ο οποίος πιάνοντας μια περίεργη γυριστή κεφαλιά-«ψαράκι» , έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κόη ο οποίος αν και έπεσε, δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 2-1.

Το σκορ μπορούσε να διευρυνθεί κι άλλο στο 62ο λεπτό, καθώς ύστερα από όμορφη ομαδική ανάπτυξη, ο Μανουσάκης βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής από τα δεξιά, έκοψε την μπάλα πολύ όμορφα στον Tarachoulski που ήταν στη μικρή περιοχή και φάτσα με το τέρμα, όμως, δεν υπολόγισε σωστά αδυνατώντας να βρεί την μπάλα, και την είδε να περνάει μπροστά από το τέρμα διασχίζοντας όλη τη μεγάλη περιοχή.

Στο 68ο λεπτό ο Dos Santos σε μια μάχη σώμα με σώμα με τον Δημογιάννη οι δύο παίκτες βρέθηκαν στο έδαφος και στη συνέχεια αψιμάχησαν δεχόμενοι αμφότεροι την κίτρινη κάρτα, όμως, ο βραζιλιάνος επιθετικόςείχε αντικρίσει ακόμη μια, και έτσι αποχώρησε για τα αποδυτήρια μόλις 22 λεπτά μετά την είσοδό του.

Παρ' όλα αυτά όμως αποθεώθηκε ιδιαίτερα από την κερκίδα. Στο συγκεκριμένο μάλιστα παιχνίδι αξίζει να σημειωθεί ότι αγωνίστηκε για 10 λεπτά κι ένας παίκτης της ομάδας Κ20, ο Δημήτρης Μπουρούς, ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία.

Συνθέσεις:

Α.Ε.Λ.Καλλονής: Σουλογάνης (55'Πουρής), Bruno (46'Θυμιόπουλος), Traore (64'Χατζόπουλος), Καρακώστας, Γάλας (55'Σεμπέκος), Κριπινήρης, Skaglia (46'Dos Santos), Marcelo, Leozinho (83'Μπουρούς), Μανούσος (58'Μανουσάκης), Τριανταφύλλου (Tarachoulski).

Απόλλων Αθηνών: Κόης (70'Κισκαμπάνης), Κύργιας (70'Κοροβέσης), Λαζανάς (55' Ζαχαρόπουλος), Κρουσταλέλλης (70'Κωνσταντίνου), Μαριόνου (55'Κατσαρός), Τσιλιγκίρης, Μπιμπίρης, Σαββίδης (70'Καραδεμήτρος), Δημογιάννης (70΄Αντωνίου), Γρομητσάρης, Joel (55'Σεμερτζίδης).

Μοιράσου το άρθρο!