Αθλητικά

04/07/2021 - 09:00

AGIASOS MOUNTAIN TRAIL RUN - Αγώνας ορεινού τρεξίματος στη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO

up date Οι συνδιοργανωτές του αγώνα AGIASOS TRAIL RUN, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Αθλητικός σύλλογος Αγιάσου "ΟΛΥΜΠΟΣ" και ο τεχνικός σύμβουλος του αγώνα Lesvos ride λαμβάνοντας υπόψη σχετική οδηγία έκτακτων μέτρων της Πολιτικής Προστασίας με αρ.πρωτ.Δ1α/Γ.Π./οικ.38735/22-06-2021/Υπ. Υγείας/Δνση Δημόσιας Υγείας, και τοποθετώντας σε προτεραιότητα την υγεία των αθλητών, εθελοντών και όλων των συμμετεχόντων αποφάσισε πριν λίγο τη μετάθεση του αγώνα που ήταν προγραμματισμένος για τις 27 Ιουνίου για την επόμενη Κυριακή 4 Ιουλίου 2021.

Αιτία για την αναβολή είναι το κύμα καύσωνα που έχει «χτυπήσει» τη χώρα και οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς κελσίου.

Όσον αφορά τις ώρες θα ισχύσει ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα

 

-------------

Αγώνας ορεινού τρεξίματος

στη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO

AGIASOS MOUNTAIN TRAIL RUN

 

Αγιάσος, Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Αγώνας ορεινού τρεξίματος στη Νήσο Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO οργανώνεται την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021. Πρόκειται για τον αγώνα AGIASOS MOUNTAIN TRAIL RUN AGIASOS που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Αγιάσου, στους πρόποδες του μαγευτικού Ολύμπου. Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί από το γήπεδο Αγιάσου και ώρα 9.00 π.μ.

Ο αγώνας συνδιοργανώνονται από το Γυμναστικό Σύλλογο Αγιάσου «ΟΛΥΜΠΟΣ», το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Lesvos Runners, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου), το Αναγνωστήριο Αγιάσου και πολλούς εθελοντές. Χορηγός επικοινωνίας «VISIT AGIASOS».

Η τεχνική υποστήριξη των αγώνων γίνεται από την «LESVOS RIDE».

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να ανέβουν τρέχοντας στην κορυφή του Ολύμπου που αποτελεί ένα γεωλογικό παράθυρο της γεωλογικής εξέλιξης της Λέσβου και να κατακτήσουν τη στέγη της Λέσβου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα έχουν επίσης την ευκαιρία να διασχίσουν τα εκπληκτικά τοπία και μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής της Αγιάσου, τους εντυπωσιακούς γεωτόπους που περιλαμβάνονται στα γεωλογικά μνημεία της ΛΕΣΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO.

Καθόλη τη διάρκεια των αγώνων θα ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες του υγειονομικού πρωτοκόλλου περιορισμού της πανδημίας.

Η δράση υποστηρίζεται από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.

Μοιράσου το άρθρο!