Αθλητικά

03/08/2020 - 15:55

Αγώνας ορεινής ποδηλασίας στις πλαγιές του μεγάλου ηφαιστείου του Λεπέτυμνου - STIPSI MTB

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020 ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας STIPSI MTB, στην περιοχή της Στύψης, στις πλαγιές του μεγάλου ηφαιστείου του Λεπέτυμνου. Η εκκίνηση του αγώνα έγινε στις 18:30  στην πλατεία της Στύψης. 

Οι αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων αγωνίστηκαν σε διαδρομή που είχε σηματοδοτηθεί στις πλαγιές του ηφαιστείου του Λεπέτυμνου και μέσα στον οικισμό της Στύψης, ανάμεσα στα στενά δρομάκια και τις ανθοστόλιστες αυλές. Οι έντονες κλίσεις και τα σκαλοπάτια προκάλεσαν τους λάτρεις του ΜΤΒ σε ένα μοναδικό αγώνα. 

Μέσα από τον αγώνα STIPSI MTB, οι αθλητές και οι θεατές γνώρισαν τις ομορφιές Λεσβιακής φύσης, τα τοπία του νησιού καθώς και τους ηφαιστειακούς γεώτοπους της περιοχής της Στύψης.

Στην απονομή των μεταλλίων παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχης Βέρρος, ο οποίος απέμεινε μετάλλια στους αθλητές.

Φέτος οι αγώνες ήταν διαφορετικοί, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τηρήθηκαν αυστηρά τα σχετικά πρωτόκολλα.

Καθόλη τη διάρκεια των αγώνων ακολουθήθηκαν πιστά οι οδηγίες του υγειονομικού πρωτοκόλλου της ΓΓΑ.

Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στύψης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με την υποστήριξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου, του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, και πολλών εθελοντών. 

Η τεχνική υποστήριξη των αγώνων έγινε από την «LESVOS RIDE». 

Ο αγώνα STIPSI MTB ήταν ακόμη ευκαιρία να αναδείξουμε το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Λέσβου - Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO!

 

Ένα μεγάλοι μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και σε όλους όσους στήριξαν τη φετινή διοργάνωση!

Οι αθλητικές δραστηριότητες στη Λέσβο – Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO  προσφέρουν την δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να απολαύσουν την Λεσβιακή φύση και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία της.

Η δράση υποστηρίζεται από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.

Μοιράσου το άρθρο!