Αθλητικά

01/02/2019 - 06:25

Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος στην Αγιάσο

Ο

ι φετινοί Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος στην Αγιάσο

Την  Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στην Αγιάσο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Αναγνωστήριο Αγιάσου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ», το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με την τεχνική υποστήριξη της Lesvos Ride, συνδιοργανώνουν τον πρώτο αγώνα ορεινού τρεξίματος του κυπέλλου LESVOS MOUNTAIN TRAIL + RUNNING + Kids series για το 2019. Συγκεκριμένα, οι φετινοί Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος, που διοργανώνονται για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αγιάσο, θα ξεκινήσουν στις 10 πμ από το γραφικό ΣΤΑΥΡΙ, όπου θα γίνει και ο τερματισμός, και θα είναι δυο κυκλικές διαδρομές στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον του ορεινού όγκου Ολύμπου, το AGIASOS TRAIL 22 Km και το AGIASOS RUNNING 10 Km, και μία παιδική διαδρομή μέσα στο χωριό, το AGIASOS Kids 1 Km.
Ήδη οι συμμετοχές είναι αρκετές, τόσο από τη Λέσβο όσο και από άλλα μέρη της Ελλάδας, και αναμένεται να ξεπεράσουν τις προηγούμενες. Χορηγοί των Αγώνων είναι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες HELLENIC SEAWAYS και BLUE STAR FERRIES (έκπτωση 40% στα εισιτήρια των μετακινούμενων από άλλα μέρη της Ελλάδας αθλητών).

Αναλυτικές πληροφορίες και του όρους της προκήρυξης των Αγώνων μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι παρακάτω (επισυνάπτεται σχετικό αρχείο PDF).

 

---------

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων Ι. ΠΑΥΛΑΚΕΛΛΗΣ του Επιμελητηρίου Λέσβου θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση βράβευσης αθλητών που πρώτευσαν και φορέων που στήριξαν την διοργάνωση των αγώνων ορεινού τρεξίματος στη Λέσβο το 2018 καθώς και η τεχνική ενημέρωση των αθλητών που θα συμμετάσχουν  στον αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Αγιάσσο, στους πρόποδες του μαγευτικού Ολύμπου -   Agiasos Mountain Trail Run την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019.
Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Αναγνωστήριο Αγιάσου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, με την Τεχνική Υποστήριξη του ¨LESVOS RIDE¨
Η εκδήλωση περιλαμβάνεται στις δράσεις αθλητικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ» με ακρωνύμιο “GEO - IN”, του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, με στόχο την ενίσχυση της διοργάνωσης Αθλητικών Δραστηριοτήτων στη Λέσβο – Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.
Aπό τις 17:00 έως τις 19:00 στον ίδιο χώρο θα γίνουν οι εγγραφές, η παραλαβή των αριθμών και της τσάντας του αγώνα από τους αθλητές.
Θα ακολουθήσει  καλωσόρισμα των αθλητών και η τεχνική ενημέρωση από τον  τεχνικό σύμβουλο του αγώνα Χατζέλη Τίτο.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τις βραβεύσεις των αθλητών που πρώτευσαν στο πρωτάθλημα  Lesvos Mountain Trail Run Series 2018 και των Φορέων που στήριξαν τις διοργανώσεις των αγώνων την περυσινή χρονιά.

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
AGIASOS TRAIL 2019.pdf 1.41 MB

Μοιράσου το άρθρο!