Αθλητικά

29/01/2014 - 19:02

Αιολικός: έριξε 8αρα, πήρε το Κύπελλο!

yle="text-align: justify;">Ο τελικός του νησιού στο Κύπελλο ή αν προτιμάτε ο ημιτελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Λέσβου, όπως είναι και το σωστό, είχε εξαρχής φαβορί και αουτσάιντερ. Ο Αιολικός δικαίωσε τα προγνωστικά και επικράτησε του Ατρομήτου Αγίας Μαρίνας με το ευρύ 8-0, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο βαρύ αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης και ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά.

Η ομάδα του Γιώργου Κομνηνού ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητη και έφτασε στο γκολ συνολικά οκτώ φορές, αν και στο πρώτο 15λεπτο του αγώνα βρέθηκε εκτεθειμένη στην άμυνα, με τον φιλότιμο και μαχητικό Ατρόμητο να φτάνει κοντά στο γκολ σε σουτ του Τάσου Σπύρου, που έφυγε λίγο άουτ, ανησυχώντας ωστόσο τον Στρατή Κάμπερ. Ο Αιολικός προσπάθησε να γίνει απειλητικός με κάθε τρόπο, είτε από τα άκρα είτε από τον άξονα και πέτυχε το 1-0 στο 21ο λεπτό με τον Βαγγέλη Σεραφίγκο. Με τη συμπλήρωση 27 λεπτών αγώνα, η ομάδα της Αγίας Μαρινας δημιούργησε μια ακόμα κλασική ευκαιρία με τον Δημήτρη Κούτσα να βγαίνει τετ α τετ σημαδεύοντας ωστόσο το οριζόντιο δοκάρι, με την μπάλα να αναπηδά εκτός εστίας πριν την απομακρύνουν οι αμυντικοί.

Η φάση αυτή σα να "ξύπνησε" το μεγάλο φαβορί, που στρίμωξε τον αντίπαλο στην περιοχή του και πέτυχε το 2-0 στο 38' με κοντινή προβολή του Άκη Μιχαλάκη. Ο ίδιος παίκτης ήταν ο σκόρερ και του 3-0, δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από όμορφο συνδυασμό των παικτών του Αιολικού, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με τον αέρα της νίκης.

Στην επανάληψη, ο Σεραφίγκος διαμόρφωσε στο 49' το 4-0, έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό που ξεκίνησε από την αριστερή πτέρυγα και τον Καπταγιάννη, αποδέκτη τον Λαλά στο ύψος του πέναλτι που τροφοδότησε με κεφαλιά τον "Σέρα", ανεβάζοντας έτσι το δείκτη του σκορ. Οι δύο προπονητές άλλαξαν πρόσωπα στις δύο ενδεκάδες, με τον Κομνηνό να περνά στο ματς τους Σαμιακό, Καββαδά και Μιχάλη Μπαράκη και τον Στρατή Μυρογιάννη να βλέπει τον τερματοφύλακά του, Ζαμτράκη να αποχωρεί τραυματίας στα πλευρά. Ο Αιολικός έφτασε στο 5-0 με σκόρερ τον Σαμιακό, σε μια από τις πρώτες του επαφές με την μπάλα και λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας αναγκάστηκε να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο, λόγω νέου τραυματισμού, με τον Κούτσα να αποχωρεί και τις αλλαγές να έχουν κλείσει.
Στο 75ο λεπτό ο Αιολικός είχε δοκάρι με δράστη τον Τόλη Λαλά, που έψαχνε εναγωνίως ένα γκολ και το πέτυχε πέντε λεπτά αργότερα κάνοντας στο 80' το 6-0. Στο 85' ο Μιχάλης Μποντάκης υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Αιολικού, σε ανατροπή του Μαλακού, που ανέλαβε να το εκτελέσει ο ίδιος κάνοντας -α λά Πανένκα- το 7-0. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή από τον νεαρό Καββαδά (8-0), στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας της Μυτιλήνης.

Παρά τη βαριά ήττα, ο Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας στάθηκε αξιοπρεπώς στο γήπεδο για περισσότερη από μία ώρα, δημιουργώντας φάσεις και παίζοντας δίχως σκοπιμότητες. Το σκορ πήρε διαστάσεις στην επανάληψη, λόγω κούρασης από το βαρύ τερέν, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως αγωνίστηκε με 10 παίκτες για σχεδόν μισή ώρα. Ο Αιολικός δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί και οδεύει για μια ακόμα κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣ Λέσβου, στοχεύοντας -γιατί όχι- και σε μια αξιόλογη πορεία στη συνέχεια του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

 

πηγη: sportlesvos.gr

Μοιράσου το άρθρο!