Αθλητικά

15/05/2014 - 04:01

Αιολικός! Ο βασιλιάς είναι εδώ!

yle="text-align: justify;">Μπορεί να άγχωσε τους 1000 φιλάθλους που κατέκλυσαν κάθε γωνιά του Σταδίου "Κώστας Κεντέρης" στην Καλλονή, μπορεί να ξόδεψε σχεδόν όλο το ματς χωρίς καθαρό μυαλό στις τελικές του προσπάθειες, όμως ο Αιολικός ήταν εκείνος που πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη επί του Άγιαξ Σύρου για τη 2η Αγωνιστική των μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική, χάρη σε δύο γκολ του Τόλη Λαλά μετά το 85ο λεπτό.

Σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, όπου ο δυνατός αέρας σε συνδυασμό με τον κακό αγωνιστικό χώρο και το... κατενάτσιο του αντιπάλου, έκαναν ακόμη πιο δύσκολο το έργο των παικτών του Γιώργου Κομνηνού, ο πρωταθλητής Λέσβου Αιολικός πήρε την ώθηση από τον υπέροχο κόσμο του, που έδωσε βροντερό "παρών" στην Καλλονή και έσπρωξε την ομάδα προς τη νίκη, όταν η μπάλα δεν... έμπαινε στα δίχτυα κι όταν τα πόδια βάραιναν από την πίεση.

Ο Αιολικός, έχοντας υπέρ του τον αέρα στο πρώτο 45λεπτο, πίεσε από την αρχή για ένα γρήγορο γκολ που θα άλλαζε τη ροή του ματς. Ο Άγιαξ Σύρου έπαιζε και με τους 11 παίκτες του πίσω από τη σέντρα, χρησιμοποιώντας διπλή ζώνη άμυνας έξω από την περιοχή του Συριανού, σε μια προσπάθεια να... γλιτώσει από το "σφυροκόπημα" της ομάδας της Μυτιλήνης. Μια κεφαλιά του Σεραφίγκου στο 6ο λεπτό και ένα σουτ του Λαλά αμέσως μετά, που έδιωξαν ενστικτωδώς οι αμυντικοί, ήταν οι δύο πρώτες απειλητικές επισκέψεις του Αιολικού στα αντίπαλα καρέ. Όσο περνούσε η ώρα όμως, ένας εκνευρισμός έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο, κυρίως λόγω κάποιων "ανάποδων" σφυριγμάτων από τον διαιτητή Κουντουριώτη. Στο 29' ο Σεραφίγκος είδε και πάλι τον Συριανό να αποκρούει δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή. Στο 35' ο Καδής δοκίμασε το πόδι από πολύ μακριά, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 40ο λεπτό, ο Σεραφίγκος ξανά, βρήκε την μπάλα στρωμένη από κάθετη πάσα του Θεαγένη Διονυσάτου, όμως το δυνατό βολέ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Στην επανάληψη, ο Αιολικός συνέχισε να πιέζει και έχασε δύο γρήγορες ευκαιρίες με τον Μιχαλάκη (46') και τον Σεραφίγκο (48').

Με τη συμπλήρωση 55 λεπτών αγώνα όμως, λίγο έλειψε η ομάδα της Μυτιλήνης να πληρώσει τις χαμένες της ευκαιρίες, όταν ο Κώτσης έκανε επέλαση από την δεξιά πτέρυγα, απέφυγε τον Γκιάτα, σουτάροντας συρτά με την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι του Γόμου!

Στο 66' ήταν η σειρά του Λαλά να απειλήσει, όμως το σουτ του έφυγε πάνω από την οριζόντια δωκό, ενώ στο 74' ο Συριανός μπλόκαρε σταθερά βολέ του Μουτζούρη έξω από την περιοχή.

Ο προπονητής του Άγιαξ Σύρου, σε μια προσπάθεια να διαφυλάξει ακόμα περισσότερο τα νώτα του, έκανε τις τρεις αλλαγές του φρεσκάροντας τη μεσαία του γραμμή. Οι παίκτες έχουν γίνει μια αγκαλιά μαζί με τον Σταύρο Γριπιώτη και τον Παναγιώτη Τρύφων, αμέσως μετά το λυτρωτικό 1-0 με το γκολ του Λαλά
Οι παίκτες έχουν γίνει μια αγκαλιά μαζί με τον Σταύρο Γριπιώτη και τον Παναγιώτη Τρύφων, αμέσως μετά το λυτρωτικό 1-0 με το γκολ του Λαλά

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κομνηνός πέρασε στο ματς τους Μαλακό και Στρατή Διονυσάτο, ρισκάροντας λίγο αργότερα με την αλλαγή του κορυφαίου Καδή, περνώντας στη θέση του τον Συβρή.

Ο κλοιός άρχισε να σφίγγει επικίνδυνα για τους Συριανούς και στο 83ο λεπτό έγινε η φάση, που έμελλε να αλλάξει τη ροή του αγώνα.

Ο Μιχαλάκης βρέθηκε εντός περιοχής, σούταρε δυνατά και η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Μπαλόπητα. Ο διαιτητής Κουντουριώτης είχε καθαρό οπτικό πεδίο και έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο πρώτος σκόρερ του Αιολικού φέτος, Τόλης Λαλάς, στέλνοντας από την άλλη μεριά τον Συριανό για το 1-0.


Ακολούθησε πανδαιμόνιο στις εξέδρες με τον βραχύσωμο επιθετικό να σκαρφαλώνει στα κάγκελα, πανηγυρίζοντας έξαλλα το γκολ! Πριν καλά - καλά κοπάσουν τα συνθήματα και τα τραγούδια, ο Αιολικός πέτυχε και το 2-0, έπειτα από κάθετη πάσα του Γιώργου Συβρή και ψύχραιμο πλασέ ξανά του Τόλη Λαλά, που έβαλε φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στη νίκη των πρωταθλητών Λέσβου!

Συνθέσεις

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Γόμος, Μουτζούρης, Γκιάτα, Καπταγιάννης, Μπαράκης, Καδής (80' Συβρής), Θ. Διονυσάτος (73' Στρ. Διονυσάτος), Μιχαλάκης, Σαμπάνης (51' Μαλακός), Λαλάς, Σεραφίγκος

ΑΓΙΑΞ ΣΥΡΟΥ: Συριανός, Μεμάϊ, Αναγνωστόπουλος, Βασάλος, Τσιριγώτης (72' Βαρβακούσης), Κώτσης, Μπαλόπητας, Φουάσης (56' Καράβας), Μουράϊ, Ρούσσος, Σαγκινέτος (67' Μπόντριτς)

 

πηγη: sportlesvos.gr

Μοιράσου το άρθρο!