Αθλητικά

15/02/2011 - 07:28

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ – ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ MINI ΠΑΙΔΩΝ & ΠΑΙΔΩΝ, ΜΕ Ν.Ο. ΧΙΟΥ

15/02/2011 ώρα 07:20

Πλήρης αλλαγή στο μοντέλο διοίκησης – διαχείρισης του τμήματος  υδατοσφαίρισης του Συλλόγου, αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 11ης Φεβρουαρίου 2011.

Με δεδομένη την αδυναμία αντιμετώπισης των γνωστών διαρθρωτικών προβλημάτων της υδατοσφαίρισης στη Μυτιλήνη, που επηρεάζουν αρνητικά την εξέλιξή της (μικρό και ακατάλληλο κολυμβητήριο, απόσταση που δεν ευνοεί τη διεξαγωγή φιλικών αγώνων προετοιμασίας, έλλειψη πόρων,  πενιχρές επιχορηγήσεις, μη ύπαρξη χορηγών που θα αναλάμβαναν έστω το μετεγγραφικό κομμάτι, κ.α.), θα καταβληθεί προσπάθεια να αναπτυχθεί το άθλημα μέσα από ένα καινούργιο για το Ν.Ο.Μ. μοντέλο, στο οποίο θα εμπλέκεται ικανός αριθμός διοικητικών & τεχνικών παραγόντων και θα βασίζεται στη συντονισμένη προσωπική εργασία του καθενός, καθώς και στη συστηματική συνεργασία με τους γονείς, που είναι οι βασικοί χρηματοδότες της αθλητικής δραστηριότητας των παιδιών τους.

 

Το Δ.Σ. οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή, γιατί διατηρώντας ο Σύλλογος ταυτόχρονα 5 ομάδες polo (mini παίδων, παίδων, εφήβων, νέων ανδρών και ανδρών), κρίθηκε ξεπερασμένο και ατελέσφορο να έχουν την αποκλειστική τους ευθύνη ένας έφορος και ένας προπονητής, όταν οι περισσότερες ομάδες της χώρας απασχολούν έναν έφορο και έναν προπονητή για την κάθε ηλικιακή κατηγορία, δηλαδή σύνολο 10 εμπλεκόμενους διοικητικούς και τεχνικούς παράγοντες υδατοσφαίρισης.

 

Με το νέο σύστημα που ήδη άρχισε να εφαρμόζεται στο Ν.Ο.Μ., χρέη Γενικού Εφόρου Υδατοσφαίρισης, αναλαμβάνει το μέλος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Χρηστίδης. Ειδικά καθήκοντα επί διαφόρων θεμάτων, όπως διεξαγωγή προετοιμασίας – διοργάνωση φιλικών & τουρνουά, προγραμματισμός αποστολών, οικονομικά – συνδρομές – χορηγίες, συνεργασία με γονείς, δημόσιες σχέσεις – επαφές με άλλους συλλόγους, θέματα κολυμβητηρίου που αφορούν το polo, κ.α., αναλαμβάνουν κατά περίπτωση ο Αντιπρόεδρος κ. Οδυσσέας Χαραλάμπους, το μέλος του Δ.Σ. κ. Στρατής Μανιατέλλης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Πάνος Πίτσιος και η Τεχνική Σύμβουλος κ. Εβελίνα Αλαμανέλλη. Ο προπονητής κ. Γιώργος Δάλλας θα έχει την ευθύνη των «μεγάλων» κατηγοριών, ενώ ο βοηθός του κ. Θανάσης Παναγούλιας, αναλαμβάνει την οργάνωση των νευραλγικών για το μέλλον της λεσβιακής υδατοσφαίρισης, «μικρών» κατηγοριών.

 

Ενδεικτικό της σημασίας που αποφασίστηκε να δοθεί στις κατηγορίες mini παίδων και παίδων του Ν.Ο.Μ., είναι η διεξαγωγή κοινής προετοιμασίας που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 12 & 13 Φεβρουαρίου 2011, με τις αντίστοιχες ομάδες του Ν.Ο. Χίου, στο Κολυμβητήριο Μυτιλήνης.

 

Οι μικροί αθλητές του Ν.Ο.Μ., αν και οι περισσότεροι έπαιζαν για πρώτη φορά με αντίπαλη ομάδα και το επίπεδό τους υπολείπεται κατά πολύ από αυτό της Χίου, έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και κυρίως ότι «διψούν» να γίνουν καλοί πολίστες. Απαιτείται όμως να πλαισιωθούν και από άλλα καινούργια παιδιά, που πρέπει να «πέσουν» στην πισίνα.

 

Γι’ αυτό, το Δ.Σ. του Ν.Ο.Μ., προσκαλεί όλα τα παιδιά από 8 χρονών που ενδιαφέρονται για το πόλο, να δοκιμάσουν την τύχη τους στη μικρή πισίνα του Κολυμβητηρίου, έστω κι’ αν δεν υπήρξαν ποτέ κολυμβητές (εγγραφές στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μυτιλήνης, καθημερινά από 4 έως 8 μ.μ., υπεύθυνος Τεχνικός Σύμβουλος, κ. Μπάμπης Σιταράς).

 

Οι μικροί αθλητές που αγωνίστηκαν στα φιλικά με τη Χίο, υπό την καθοδήγηση του Θανάση Παναγούλια, ήταν: Θανάσης Πετρέλλης (τερμ.), Κυριάκος Αλεξίου, Παναγιώτης Αντωνέλλος, Μιχάλης Αργυρόπουλος, Χρήστος Αργυρόπουλος, Παναγιώτης Κολομόνδος, Ανατόλ Λαγκαδάς, Γιάννης Λενέτης, Νίκος Λενέτης, Γιώργος Μιχαήλ, Κωνσταντίνος Πάτσιαρης, Νίκος Πάτσιαρης, Σταύρος Πετρέλλης, Γρηγόρης Σάμιος, Στράτος Σπανός, Στράτος Τσεσμετζής, Γιώργος Χαραλάμπους.

Με τιμή, Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γενικός Γραμματέας Μαρίνος Ζαχαρίου                                                   Πάνος Πίτσιος

Μοιράσου το άρθρο!