Αθλητικά

03/11/2013 - 17:44

Ανατροπή σκορ και επιστροφή στις νίκες! Καλλονή -Πανιώνιος 3-2

Μ

ε κορυφαίους τους Μανούσο, Λεοζίνιο και Γκαρσία η Καλλονή σε ένα ματς-διαφήμιση στο «Κλ.Βικελίδης» με αντίπαλο τον Πανιώνιο, επικράτησε με 3-2 και πήρε μια βαθιά ανάσα, μετά από πέντε συνεχόμενες ήττες στην Superleague.

Η ομάδα της Λέσβου που αγνοούσε τη χαρά της νίκης από την 4η αγωνιστική, με μια ανατροπή σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, πήρε μια σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν πολύ επικίνδυνο Πανιώνιο, που δεν άφηνε ασυγχώρητα τα λάθη των «γηπεδούχων».

Έτσι η ομάδα της Λέσβου μετά από 10 αγώνες έφτασε τους 12 βαθμούς, και πλέον με εντελώς διαφορετική ψυχολογία, βλέπει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, αποβάλλοντας το άγχος που μετάφερε εδώ και αρκετές ημέρες.

Κυρίαρχη στο πρώτο μέρος η Καλλονή με 11 τελικές

Στο πρώτο 10λεπτο ιδιαίτερα με τον κεφάτο Μανούσο, η Καλλονή δημιουργούσε προϋποθέσεις για να πετύχει κάποιο γκολ, ωστόσο δεν τα κατάφερε, καθώς δεν μπόρεσε να μπει στην περιοχή του Πανιωνίου.

Η Καλλονή είχε την υπεροχή, ο Πανιώνιος είχε όμως την ουσία αφού στο 13ο λεπτό η ομάδα της Νέας Σμύρνης έφυγε στην κόντρα, ο Ντούνης, μπήκε στην περιοχή, έσπασε την μπάλα στον Γιάννου κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει με ήρεμο πλασέ το σκορ, κάνοντας το 0-1. Έτσι, η ομάδα της Λέσβου για άλλο ένα παιχνίδι, βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, και καλούνταν να αντιδράσει, με ένα γκολ στην πλάτη.

Ο Πανιώνιος όμως δεν χάρηκε για πολύ, καθώς η ομάδα της Λέσβου, ακριβώς δέκα λεπτά αργότερα, έκανε το 1-1.

Στο 23ο λεπτό ο Ποντάνι έκανε τη σέντρα στην καρδιά της περιοχής όπου βρέθηκε ο Μαρσέλο και με καρφωτή κεφαλιά βρήκε δίχτυα, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

Μετά το γκολ της ισοφάρισης η Καλλονή αναπτερώθηκε ψυχολογικά και δημιουργούσε συνεχώς ευκαιρίες, με τον Γιαννακόπουλο να «κατεβάζει ρολά».

Στο 31ο , στο 34ο , στο 35ο στο 36ο με τους Μανούσο, Φαρία, Λεοζίνιο, και Περόνε αντίστοιχα, η Καλλονή δημιούργησε πολύ καλές ευκαιρίες με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να καρδιοχτυπά.

Στη συνέχεια ο Πανιώνιος δεν είχε μόνο να αντιμετωπίσει την πολύ καλή Καλλονή, αλλά και πρόβλημα τραυματισμού, καθώς ο Μητρόπουλος στο 39ο λεπτό αποχώρησε με τράβηγμα στην Μέση.

Η Καλλονή όμως συνέχισε να είναι η κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας μάλιστα μια τεράστια ευκαιρία -ενδεχομένως η ευκαιρία της χρονιάς- να κάνει το 2-1 δυο λεπτά πριν την ανάπαυλα.

Ο Μανούσος έκανε ένα δυνατό σουτ, ο Γιαννακόπουλος έδιωξε τη μπάλα, κι ενώ ο τερματοφύλακας της ομάδας της Νέας Σμύρνης ήταν πεσμένος, στρώθηκε η μπάλα στον Περόνε, και ο επιθετικός της Καλλονής αστόχησε σε κενή εστία!

Δυο γκολ σε τέσσερα λεπτά, και ανατροπή για την Καλλονή!

Στο δεύτερο μέρος η Καλλονή άφησε στα αποδυτήρια τον καλό της εαυτό, με τον Πανιώνιο να το εκμεταλλεύεται, παίρνοντας πρωτοβουλίες αλλά και απειλώντας την όποτε του δινόταν ευκαιρία.

Η καλύτερη στιγμή όμως για τον Πανιώνιο, και η τραγικότερη του Γιάννη Σιδεράκη, ήρθε νωρίς στην επανάληψη.

Στο 57ο λεπτό, ο Πανιώνιος έφυγε στη κόντρα από τα αριστερά, κι ενώ ο Γιάννου που είχε τη μπάλα, είχε παίκτη να τον μαρκάρει, ο Σιδεράκης έκανε μια τραγική έξοδο έξω από την περιοχή.

Έτσι ο σκόρερ του πρώτου τέρματος του Πανιωνίου, πέρασε τη μπάλα στον Αραβίδη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-2 σε κενή εστία.

Το παιχνίδι όπως ήταν λογικό άνοιξε περισσότερο και στο 74ο λεπτό ο Λεοζίνιο έφερε ξανά το ματς στα ίσια με ένα σουτ-βολίδα από τα όρια της μεγάλης περιοχής, αφήνοντας άγαλμα τον Γιαννακόπουλο.

Η Καλλονή όμως είχε κι άλλη. σφαίρα στη φαρέτρα της. Ο Γκαρσία τέσσερα λεπτά αργότερα έκανε μια απίστευτη προσωπικη ενάργεια από τα αριστερά, πέρασε τον αμυντικό του Πανιωνίου, και με ένα δυνατό σουτ στην αντίθετη γωνία έκανε το 3-2, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς από τους νησιώτες!

"Όλα αγχωτικά σήμερα. Στο α ημίχρονο είχαμε 11 τελικές εμείς και 3 ο Πανιώνιος ο οποίος είχε βάλει γκολ. 2 ανατροπές ωστόσο δεν είναι λίγο πράγμα. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας" δήλωσε λίγα μετά το τέλος του ματς ο προπονητής της Καλλονής  Γιάννης Ματζουράκης.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Κούρντυ, Αυλωνίτης, Κούρος, Μενδρινός(81' Καμπάνταης), Αραβίδης, Μητρόπουλος(39' λ.τρ.Παναγιωτούδης), Κουλουχέρης, Ντούνης, Γιάννου(73' Λάζνικ), Παντίδος.

Καλλονή: Σιδεράκης, Μανούσος, Περόνε(88'Γάλας), Χωριανόπουλος, Μαρσέλο(83' Σιλιγαρδάκης), Λεάντρο, Ποντάνυ, Κριπιντίρης, Λεοζίνιο, Φαρία, Γκαρσία( 81' Γκάσιτς)

πηγη: pamesports.gr

 

Μοιράσου το άρθρο!