Αθλητικά

31/01/2015 - 19:15

Άνεμος αλλαγής και νίκης για την Καλλονή.

style="text-align: justify;">Άνεμος αλλαγής στην Καλλονή. Στο πρώτο εντός έδρας ματς του Βαγγέλη Βλάχου, η ομάδα της Μυτιλήνης με τον πρώην Αρκά, Σάββα Τσαμπούρη, σάρωσε (1-0) τον Αστέρα και μετά από καιρό επέστρεψε στις νίκες.
 
Η Καλλονή με σκόρερ τον Τσαμπούρη (74') και τη βοήθεια των ...μποφόρ επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης για την πρώτη της νίκη στη Σούπερ Λιγκ έπειτα από 84 μέρες!
Η ομάδα της Λέσβου δεν είχε κερδίσει από τις 9 Νοεμβρίου στο πρωτάθλημα, αλλά βρήκε ξανά το δρόμο προς το τρίποντο έχοντας και την αρωγή των στοιχείων της φύσης.
Ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και μπορούσε να προηγηθεί με τον Σκούρτη, όμως στο β' ο δυνατός αέρας ήταν με το μέρος της Καλλονής, βοηθώντας τα μέγιστα τον Τσαμπούρη να πετύχει το χρυσό γκολ για την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου.
 
Τα αρχικά πλάνα
Η Καλλονή ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Χογκ, δεξί μπακ ο Τσαμπούρης, αριστερό ο Πιπίνης, σέντερ μπακ οι Αναστασιάδης και Αντέγιο. Αμυντικά χαφ οι Άλβες και Κεϊτά. Στο δεξί άκρο ο Μανούσος, στο αριστερό ο Μίνγκας, ο Λεοζίνιο πίσω από τον Χουάνμα.
Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε με 4-3-2-1. Τερματοφύλακας ο Κοσίτσκι, δεξί μπακ ο Λούι, αριστερό ο Κιτόκο, σέντερ μπακ οι Γκόιαν και Σανκαρέ. Αμυντικά χαφ οι Μουνάφο και Κουρμπέλης. Στο δεξί άκρο ο Γιαννιώτας, στο αριστερό ο Πάρα, ο Ρόλε πίσω από τον Σκούρτη που έκανε το ντεμπούτο του.
 
Την έσωσε ο Χογκ
Χωρίς πολλές συγκινήσεις κύλησε το πρώτο ημίχρονο. Ο δυνατός αέρας δεν επίτρεψε να παιχτεί μπάλα αξιώσεων, με την Καλλονή να έχει την κατοχή της μπάλας (55%-45%) αλλά να μην μπορούν να μπουν στην περιοχή του Αστέρα.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επικίνδυνοι παίζοντας κυρίως στην κόντρα και είχαν την πιο σημαντική φάση του πρώτου 45λεπτου.
Στο 11ο λεπτό ο Αστέρας απείλησε για πρώτη φορά με ένα σουτ του Γιαννιώτα που μπλόκαρε ο Χογκ.
Όμως ο Μαλτέζος τερματοφύλακας είχε πολύ πιο δύσκολο έργο στη φάση του 27', όταν ο Αστέρας αναπτύχθηκε από δεξιά, ο Ρόλε προσποιήθηκε στο ημικύκλιο αφήνοντας τη μπάλα να περάσει προς στον Σκούρτη, ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Καλλονής, που όμως κατάφερε να αποκρούσει το πλασέ σώζοντας την εστία του.
Τρία λεπτά αργότερα, ο Γιαννιώτας επιχείρησε σουτ από πλάγια δεξιά, με τον Χογκ να είναι σε ετοιμότητα, όπως και σε γύρισμα του ίδιου παίκτη στο 31ο λεπτό.
Αυτή ήταν και η τελευταία ουσιαστική φάση του πρώτου μέρους, καθώς οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να απειλήσουν στη συνέχεια.
 
Όσα παίρνει ο άνεμος
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές και τον Αστέρα να έχει την πρώτη καλή ευκαιρία στο 50', όταν δέχτηκε μπαλιά από δεξιά και πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και δεν δυσκόλεψε τον Χογκ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λεοζίνιο αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή προσπάθησε με βολίδα να αιφνιδιάσει τον Κοσίτσκι εκμεταλλευόμενος και τον ευνοϊκό άνεμο, αλλά η προσπάθειά του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 58' ο Γιαννιώτας προσπάθησε με σουτ να νικήσει για πολλοστή φορά τον Χογκ, όμως ο τερματοφύλακας της Καλλονής ήταν πάλι σε επαγρύπνηση.
Με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας αγώνα, ο Βαγγέλης Βλάχος πραγματοποίησε διπλή αλλαγή, με τους Καλτσά και Γιορέντε να παίρνουν τις θέσεις των Άλβες και Μίνγκα αντίστοιχα.
Στο 65' ο Τσαμπούρης με παρόμοια έμπνευση με αυτή του Λεοζίνιο νωρίτερα, έκανε ένα δυνατό μακρινό σουτ που βρήκε εστία, αλλά ο Κοσίτσκι απόκρουσε εντυπωσιακά.
Ένα λεπτό αργότερα σε νέα προσπάθεια του Γιαννιώτα έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα της Καλλονής.
Σειρά για κινήσεις στη «σκακιέρα» πήρε στη συνέχεια ο Στάικος Βεργέτης, που έριξε το νέο απόκτημα Ιγκλέσιας αντί του Σκούρτη στην επίθεση.
Στο 74ο λεπτό όμως, ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, δηλαδή ο...άνεμος, έκανε τη διαφορά υπέρ της Καλλονής!
Συγκεκριμένα, ο Τσαμπούρης ανέλαβε να εκτελέσει ένα φάουλ μερικά μέτρα κάτω από τη σέντρα, ο Κοσίτσκι δεν έκανε καλό υπολογισμό στην έξοδο και σε συνδυασμό με τον αέρα, η μπάλα καρφώθηκε στο βάθος της εστίας του! Ο σκόρερ δεν πανηγύρισε το γκολ απέναντι στην πρώην ομάδα του, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει...
Ο Βεργέτης πέρασε στη συνέχεια τον Μούκαμ αντί του Κουρμπέλη και τον Ζησόπουλο αντί του Κιτόκο, ενώ ο Βλάχος απάντησε με Χωριανόπουλο αντί Λεοζίνιο.
Στο 89' και στο 90' ο Γιαννιώτας προσπάθησε ξανά να νικήσει τον Χογκ, ο οποίος είδε την πρώτη προσπάθεια να καταλήγει στα χέρια του και τη δεύτερη στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του.
Τελευταία απέλπιδα προσπάθεια του Αστέρα, μία κεφαλιά του Ιγκλέσιας που μπλόκαρε ο Χογκ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.
 
ΚΑΛΛΟΝΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0
Σούπερ Λιγκ 2014-15, 21η Αγωνιστική, Δημ. Στάδιο Μυτιλήνης (Ταρλάς)
Γκολ: 74' Τσαμπούρης
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Ζυγούρης (Αιτ/νίας)
Κίτρινες: Χουάνμα, Λεοζίνιο - Σανκαρέ, Ιγκλέσιας, Γκόιαν.
Κόκκινες: -
KAΛΛΟΝΗ (Βλάχος, 4-2-3-1): Χογκ - Τσαμπούρης, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Πιπίνης - Άλβες (61' Καλτσάς), Κεϊτά - Μανούσος, Μίνγκας (61' Γιορέντε), Λεοζίνιο (82' Χωριανόπουλος) - Χουάνμα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. (Βεργέτης, 4-2-3-1): Κοσίτσκι - Λούι, Γκόιαν, Σανκαρέ, Κιτόκο (84' Ζησόπουλος) - Μουνάφο, Κουρμπέλης (77' Μούκαμ) - Γιαννιώτας, Πάρα, Ρόλε - Σκούρτης (69' Ιγκλέσιας).
 
 
Δηλώσεις του προπονητή της Καλλονής Βαγγέλη Βλάχου
 
«Διπλή η νίκη βαθμολογική και ψυχολογική. Σήμερα κερδίσαμε μία πολύ σπουδαία ομάδα, μία ομάδα πρότυπο για τις μικρομεσαίες ομάδες....Ξεκινάμε μία προσπάθεια καινούρια για να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία. Η Καλλονή φέτος πρέπει να βάλει βάσεις και να θέσει διαπιστευτήρια σε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα ότι ναι είμαστε μία ομάδα που ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, τη μεγαλύτερη».
 
Δηλώσεις του προπονητή του Αστέρα Τρίπολης Στάικου Βεργέτη
 
«Ήρθαμε εδώ κουβαλώντας θλίψη μετά τον αποκλεισμό του Κύπελλου και είπαμε ότι θα προσπαθήσουμε πολύ. Ο αέρας ήταν πρόβλημα και για τις δύο ομάδες. Δεν τον εκμεταλλευτήκαμε τόσο στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έβαλε την μπάλα κάτω και προσπάθησε να γίνει απειλητική».
 
novasports.gr

 

Μοιράσου το άρθρο!