Αθλητικά

13/01/2024 - 18:08

Από το Α' ημίχρονο η Λάρισα "καθάρισε" τον Αιολικό

Την επιστροφή της στις νίκες πανηγύρισε η ΑΕΛ στο AEL FC ARENA κερδίζοντας τον Αιολικό με 2 – 0, σε ένα παιχνίδι όπου η υπόθεση τριπόντου είχε «κλειδώσει» από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Οι «βυσσινί» πέτυχαν… δίτερμα στο 20′ και 22′ με Μαυριά και Ηλιάδη και έτσι «ξεκλείδωσαν» την πολυπρόσωπη έως εκείνη την στιγμή, άμυνα του Αιολικού, δημιουργώντας τα… ρήγματα από την αριστερή πλευρά και κυρίως λόγω της έντονης δραστηριότητας του Λούκα Αντράντα.

Με την νίκη αυτήν η ΑΕΛ έφτασε τους 32 βαθμούς, παραμένοντας στο κατώφλι του Λεβαδειακού (-1) που δυσκολεύτηκε αλλά τελικά κέρδισε με 1 – 0 (74′ Ρομό) εκτός έδρας τον Απόλλωνα Πόντου. Έτσι οι Βοιωτοί, που έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο, παρέμειναν στη κορυφή του Βορείου Ομίλου της Super League 2.

Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με τον Αιολικό να περιμένει τους «βυσσινί» στο δικό του μισό. Μόλις στο 5′ η ΑΕΛ απείλησε με ένα κόρνερ του Κώστα Παπαγεωργίου και με μια κεφαλιά του Μάριο Όγκμποε στο πρώτο δοκάρι έστειλε το πρώτο… μήνυμα στους φιλοξενούμενους.

Ενώ στο 16′ οι «βυσσινί» με δραστήριο τον Λούκα Αντράντα έβγαλαν τον Μάριο Όγκμποε μέσα στη περιοχή σε θέση βολής, βλέποντας όμως το σουτ του φορ της ΑΕΛ να κοντράρει σε σώματα και ενώ ήταν έτοιμος να την στείλει στα… δίχτυα.

Τελικά το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 20′ οι «βυσσινί» συνεργάστηκαν άψογα με τον Δημήτρη Μαυριά να είναι ο τελικός αποδέκτης μέσα στη περιοχή, όπου με ψύχραιμο συρτό πλασέ στην αριστερή γωνιά του Μιλόγεβιτς έγραψε το 1 – 0.

Και πριν κοπάσουν καλά – καλά οι πανηγυρισμοί, η ΑΕΛ έφτασε και σε δεύτερο τέρμα. Ο Κώστας Παπαγεωργίου εκτέλεσε ένα φάουλ από θέση έξω δεξιά (μπροστά από τον πάγκο της ΑΕΛ), σημαδεύοντας στο ύψος του πέναλτι τον Χάρη Ηλιάδη ο οποίος πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας της ομάδας της Μυτιλήνης για το 2 – 0.

Στην επανάληψη ο Αιολικός ανέβηκε όπως άλλωστε ήταν και λογικό στο γήπεδο. Δίχως όμως να απειλήσει την εστία του Σουλούκου. Στον αντίποδα η ΑΕΛ είχε ένα σουτ στο 62′ με τον Δημήτρη Μαυριά με την μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Ενώ στο 64′ ο Κοσονού έφερε την μπάλα στη περιοχή του Αιολικού, όμως το κακό κοντρόλ του Όγκμποε δεν του έδωσε την ευκαιρία να τελειώσει τη φάση όπως… ξέρει, χάνοντας την σημαντικότερη ευκαιρία για το 3 – 0.

Στο 86′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν και με αριθμητικό μειονέκτημα μιας και ο Θανάσης Τριανταφύλλου δέχθηκε δεύτερη κίτρινη – κόκκινη κάρτα από τον κ. Μπαϊρακτάρη για μαρκάρισμα πάνω στον Μάρκο Νίνο.

Στο 90’+2′ ο Κώστας Πλέγας πήρε το ριμπάουντ από σουτ του Στίνα που κοντραρίστηκε σε σώματα και πλασάροντας «φαλτσαριστά» στο απέναντι «Γ» ανάγκασε τον Μιλόγεβιτς σε μια εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ. Αυτήν ήταν και η τελευταία στιγμή στην αναμέτρηση με το 2 – 0 να είναι τελικό σκορ.

 

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Ηλιάδης, Στάμου, Μαϊδανός (66′ Παπαδόπουλος), Καλουτσικίδης, Αντράντα (86′ Θωμαΐδης), Πλέγας, Παπαγεωργίου Κ. (66′ Νίνο), Μαυριάς, Όγκμποε (66′ Στίνα), Κοσονού (76′ Παπαγεωργίου Αθ.).

Αιολικός (Σλόμπονταν Κρισμάρεβιτς): Μιλόγεβιτς, Μαξιμένκο, Σινγκ, Κολλαράς, Γιόκε, Ζάκαριτς, Νόμο (88′ Χαλκιαδάκης), Μπενίτεζ, Τριανταφύλλου, Νούλας (46′ Γκιάσι), Καρανίκας (66′ Κριμιζάς)

 

https://www.pressing.gr/

Μοιράσου το άρθρο!