Αθλητικά

31/07/2012 - 07:22

Από τη Μυτιλήνη ξεκινάει η Aegan Regata

Aegan Regata Lesvosnews

&n

bsp;

H Αegean Regatta, ένας από τους σημαντικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες ανοιχτής θάλασσας στο Αιγαίο, είναι έτοιμος να διεξαχθεί και πάλι μέσα στον Αύγουστο. Λιγότερος από ένας μήνας απομένει για την έναρξή του και ήδη 72 πληρώματα έχουν δηλώσει συμμετοχή αποδεικνύοντας την αγάπη των ιστιοπλόων για τον αγώνα που φέτος συμπληρώνει 12 χρόνια ζωής και ήδη έχει σημαδέψει τα νησιά και τους κατοίκους του Αρχιπελάγους. 
 
Η Aegean Regatta θα ξεκινήσει στις 19 Αυγούστου από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό τις Οινούσσες, ενώ στην συνέχεια θα επισκεφθεί το λιμάνι της Βολισσού στην δυτική πλευρά της Χίου για να ολοκληρωθεί η φετινή διαδρομή στην Ερμούπολη της Σύρου. 
 
Την Αegean Regatta διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τους Ομίλους: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο. Αιγαίου, Ν.Ο.Καρλοβασίου, Ν.Ο.Σύρου και με συντονιστή Όμιλο για το 2012 τον Ν.Ο. Χίου. 
 
Επίσης, υπάρχει και η υποστήριξη άλλων φορέων, όπως οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, ενώ ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στην ανταπόκριση των ιδιωτών, καθώς έχουν αντιληφθεί την προσφορά της Aegean Regatta στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό. 
 
Αυτό άλλωστε επισημάνθηκε και στις δύο ημερίδες που έγιναν στη Χίο και τη Λέσβο, με θέμα: «Αegean Regatta παράθυρο στον θαλάσσιο τουρισμό», με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και των επαγγελματιών σχετικά με τη διοργάνωση αλλά και τον θαλάσσιο τουρισμό γενικότερα. 
 
Σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση, ο Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Χίου, αναγνωρίζοντας την προσφορά της Aegean Regatta στο πέρασμά της από τις Οινούσσες και την Βολισσό, δέχθηκε να υποστηρίξει την διοργάνωση διαθέτοντας από τα μέλη του τρία φουσκωτά με τους χειριστές τους για τις ανάγκες της. Έτσι, προσφέρει παράλληλα με τον τρόπο πολύτιμη βοήθεια στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής. 
 
Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική χειρονομία, δείγμα της ευρύτατης αντίληψης που έχουν τα μέλη του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Χίου, σχετικά με την ανάπτυξη του θαλασσίου τουρισμού. 
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης: 
Σάββατο 18 Αυγούστου 2012, ώρα 21:00 
 
Τελετή Έναρξης 
Κυριακή 19 Αυγούστου 2012 
Ιστιοδρομία Ανοικτής Θάλασσας 
Μυτιλήνη (Λέσβος) – Οινούσσες (46 νμ) 
 
Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 
Ιστιοδρομίες Ελεγχόμενου στίβου (μέχρι 2 ιστιοδρομίες) 
Όρτσα – Πρίμα ή παράκτια (6 ή 12 νμ ) 
 
Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 
Ιστιοδρομία Ανοικτής Θάλασσας 
Οινούσσες – Βολισσός (Χίος) (30 νμ ) 
 
Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 
Ιστιοδρομία Ανοικτής Θάλασσας 
Βολισσός – Ερμούπολη (Σύρος), (80 νμ) 
 
Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012, ώρα 21:00 
Τελετή Λήξης 
Οι συμμετοχές πληρωμάτων τις τελευταίες μέρες έχουν ως εξής 
SO.NI 2 ORC CLUB Ν.Ο.ΣΑΜΟΥ Τσουμάκης Μανώλης 
ΟΚΥΡΡΟΗ ORC CLUB Ν.Ο.ΣΑΜΟΥ Κιουλάφας Αλέξανδρος 
ΗΛΕΚΤΡΑ ORC CLUB Ν.Ο.ΣΑΜΟΥ Καλομοίρης Π. 
 
SAMIA ORC CLUB Ν.Ο.ΣΑΜΟΥ Λημνιός Θανάσης 
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ORC CLUB Ν.Ο.ΣΑΜΟΥ Καυαχιώτης Κωνσταντίνος 
MILU ORC CLUB Ν.Ο.ΣΑΜΟΥ Καΐλας Μιχάλης 
PHEVOS ORC CLUB Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Φερβέλης Κωνσταντίνος 
ΕΚΤΩΡ ORC CLUB Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυρσίνιας Ελευθέριος 
 
ARGO 1 ORC CLUB Ν.Ο.Α.Θ. Ιορδανίδης 
HAKUNA MATATA ORCi Ι.Ο.Β.Α.Θ. Μπάστης θ. 
ΔΗΜΗΤΡΑ ORCi Ι.Ο.Β.Α.Θ. Ζαφείρης Γεώργιος 
FATA MORGANA ORCi Ι.Ο.Β.Α.Θ. Αναστασόπουλος Κώστας 
SEAWIND ORCi Ι.Ο.Β.Α.Θ. Καντικός Κώστας 
LEUCIPPE ORC CLUB Α.Ο.Α. Λαμπρινάκης 
 
FAIRYTALE ORCi Ι.Ο.Β.Α.Θ. Χατζησταματίου Αρίστος 
NAUTILUS VI IRC Ν.Α.Ο.Β. Κουτσούκος Δημήτρης 
ΑΝΑΤΕΛΟΥΣΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ IRC Ν.Ο.Α.Θ. Αυγερινός Γεώργιος 
KIRKI ORC CLUB Ι.Ο.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Γλάβας Ευριπίδης 
MELX II - ΕΨΑ IRC Ν.Ο.Ε. Παπαγιαννόπουλος Σταύρος 
 
IOLE ORC CLUB Ι.Ο.Β.Α.Θ. Βαΐτσης Γιάννης 
KYMATOLIGI IRC Ν.Α.Ο.Β Παχάκης Γιάννης 
BLUE SEAL - ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ ORCi Ι.Ο.ΠΕΙΡΑΙΩΣ Ρωμαίος Ευάγγελος 
TEDEUM ORC CLUB Ν.Ο.Α.Θ. Ρέτζικας Χρήστος

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε Δελτίο Τύπου  αναφέρει:

 

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο των ενεργειών της για την τουριστική προβολή των νησιών και την προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού στο Βόρειο Αιγαίο, συνδράμει και στηρίζει τους Διεθνείς Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες Aegean Regatta 2012, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο με την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας στοχεύοντας στη διαμόρφωση θετικής εικόνας για τα νησιά μας. 

Φέτος, η διαδρομή της Aegean Regatta ξεκινά από τη Μυτιλήνη, όπου στις 18 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης, συνεχίζει στις Οινούσσες, στη Βολισσό της Χίου, και καταλήγει στη Σύρο. Δεδομένου ότι τα τρία από τα τέσσερα νησιά-σταθμούς ανήκουν στο Β. Αιγαίο, η εν λόγω διοργάνωση θεωρείται μια καλή ευκαιρία για την οικονομική τόνωση των τοπικών αγορών και την τουριστική προβολή δεδομένου ότι η καλύτερη διαφήμιση ενός τόπου είναι η μεταφερόμενη από στόμα σε στόμα εμπειρία.

Οι Διεθνείς Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες Aegean Regatta διοργανώνονται από το 2001 από  τη Γ. Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, και τους Ναυτικούς Ομίλους των νησιών του Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ρόδος). Μέχρι το 2011 η Aegean Regatta πέρασε από τα νησιά, Λέσβο, Χίο, Οινούσσες, Σάμο, Λέρο, Ικαρία, Κω, Σύμη, Ρόδο, Λήμνο, Σαμοθράκη, Άνδρο, Λειψούς, Πάτμο, Αστυπάλαια, Τήλο, Σκόπελο, Αμοργό, Κάλυμνο, Νίσυρο, Θάσο και συνεχίζει να επισκέπτεται νέους προορισμούς. Κάθε χρόνο οι συμμετοχές των σκαφών φτάνουν κατά μέσο όρο τις 80 με άμεση συνέπεια μία ετήσια μεταφορά περισσότερων από 1.000 ιστιοπλόους από νησί σε νησί με πολλά συνεπαγόμενα οφέλη για την τοπική οικονομία και την τουριστική προβολή.

Στη φετινή διοργάνωση - που αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 70 σκάφη - έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και πληρώματα από χώρες του εξωτερικού όπως η Ρωσία, η Ουκρανία, η Αγγλία, η Μάλτα, το Βέλγιο και η Κύπρος. Επιπλέον, θα υπάρξει μεγάλη προβολή των αγώνων και των νησιών που τους φιλοξενούν κατ΄ επέκταση, καθώς πέραν των καθιερωμένων τρόπων προβολής μέσω ενημερωτικών εκπομπών, διαφημιστικών σποτ και αφιερωμάτων σε έντυπα μέσα, η φετινή διοργάνωση θα καλυφθεί από την Icarus Sailing Media που συνεπάγεται την προβολή σε όλα τα sailing media του εξωτερικού.

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου έχει αναλάβει να προσφέρει υπηρεσίες φιλοξενίας στα μέλη επιτροπών αγώνων και στους διεθνείς κριτές οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση και προβολή των αγώνων κι ως εκ τούτου αποτελούν διαμορφωτές γνώμης για το τουριστικό προϊόν των νησιών του Βορείου Αιγαίου. 

 

Μοιράσου το άρθρο!