Αθλητικά

07/02/2016 - 22:56

Αποχαιρέτα την Καλλονή που χάνεται....

Aλμα σωτηρίας έκανε η Βέροια νικώντας με 2-0 την Καλλονή * Πάλεψαν πολύ στο δεύτερο ημίχρονο οι Μυτιληνιοί που αναζητούν πλέον ένα θαύμα * Πέναλτι έχασαν οι Ημαθιώτες, ντεμπούτο με γκολ για Ανάκογλου
 
Η μία ανάσανε, η άλλη σχεδόν καταδικάστηκε... Πολύ πιο άνετα μπορεί να αναπνέει η Βέροια, η οποία την Κυριακή (9/2) νίκησε με 2-0 την Καλλονή κι έκανε άλμα σωτηρίας.
 
Οι Ημαθιώτες πήραν την πρώτη τους νίκη επί Δημήτρη Ελευθερόπουλου και παρθενική στο 2016 και με αυτό τον τρόπο πήγαν στο +8 από τη ζώνη του υποβιβασμού κι ενώ απομένουν εννιά αγωνιστικές ακόμη.

Όσο για την ομάδα της Λέσβου σε αυτό το χρονικό διάστημα θα πρέπει να πάρουν 12 βαθμούς περισσότερους από Βέροια ή Ατρόμητο, κάτι που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο πλέον δεδομένου και του προγράμματος που θα έχουν στη συνέχεια.

 
Όλα κρίθηκαν επί της ουσίας στην πολύ καλή εκκίνηση της Βέροιας και στην αποτελεσματικότητά της. Έκανε επί της ουσίας δύο κλασικές ευκαιρίες, που έγιναν γκολ, και είχε κι ένα χαμένο πέναλτι. Οι «σαρδέλες» πάλεψαν πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, δημιούργησαν κάποιες φάσεις, αλλά φάνηκε ξανά το πρόβλημα που έχουν στο να τις τελειώσουν.
Αποφασισμένη μπήκε στο παιχνίδι η Βέροια, η οποία κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό. Πήρε μέτρα στο γήπεδο, έβαλε την μπάλα κάτω και άρχισε να χτίζει επιθέσεις. Δεν είχε ταχύτητα στο παιχνίδι της, αλλά κατάφερνε κι έτσι να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα της Καλλονής.
Τελικά το γκολ ήρθε στο 15' με τον Μαγιέφσκι να σκοράρει με σουτ εκτός περιοχής. Ωστόσο, αυτό αντί να αφυπνίσει τους φιλοξενούμενους, έκανε τους Ημαθιώτες να πατήσουν ακόμα καλύτερα στα πόδια τους και να εδρεώσουν την υπεροχή τους.
Η εικόνα της Καλλονής ήταν πάρα πολύ κακή. Έχανε την μπάλα με απίστευτη άνεση, δεν μπορούσε να παγώσει για λίγο το ματς και δεχόταν έτσι συνεχώς πίεση. Τα χαφ της δεν λειτουργούσαν σωστά, οι αμυντικοί απομάκρυναν όπως όπως και αυτό ήταν η πηγή του προβλήματος.
Η Βέροια χωρίς να έχει άλλες τελικές άγγιξε το 2-0 στο 32'. Ο Δαύκος, όμως, απέκρουσε τόσο το πέναλτι του Ναζλίδη όσο και το σουτ του μετά. Κράτησε έτσι την ομάδα του στο ματς και έδωσε ψυχολογία στους συμπαίκτες του που στα επόμενα λεπτά ήταν εμφανώς ανεβασμένοι. Πήραν τα ηνία και την κατοχή της μπάλας και για πρώτη φορά οι Μυτιληνιοί φάνηκαν απειλητικοί.
Εμφανώς ανώτερη ήταν στο δεύτερο ημίχρονο η Καλλονή. Η είσοδος του Ελλακόπουλου βοήθησε αρκετά, καθώς υπήρχε πλέον ο κάποιος στον χώρο του κέντρου που μπορούσε να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του και να ξεκινήσει με ηρεμία τις επιθέσεις.
Η Βέροια ήταν εντελώς ακίνδυνη. Δεν είχε να επιδείξει τίποτα. Αμυνόταν συνεχώς και οι ποδοσφαιριστές της έκαναν διαδοχικά λάθη. Ο Ναζλίδης δεν ερχόταν σε επαφή με την μπάλα, ο Μαγιέφσκι περιορίστηκε και οι γηπεδούχοι σπάνια περνούσαν με αξιώσεις τη μεσαία γραμμή.
Τελικές μπροστά από τις δύο εστίες δεν υπήρχαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί η Καλλονή να είχε την υπεροχή, όμως, δεν ολοκλήρωνε τις προσπάθειές της. Το άγχος και των δύο ομάδων ήταν εμφανές και γι' αυτό έκαναν πολύ εύκολα το λάθος.
Το τελευταίο 20λεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους. Πίεζαν συνεχώς, έκλεβαν την μπάλα κι έβγαζαν φάσεις. Ο Ελευθερόπουλος έβαλε τον Ετζενγκέλε, άλλαξε σε τριάδα τον σχηματισμό της Βέροιας και έκανε ακόμα πιο δύσκολο στους Μυτιληνιούς το να πατήσουν περιοχή. Η Καλλονή ρίσκαρε όσο μπορούσε και τελικά στο 87' σε μία αντεπίθεση δέχτηκε και τη χαριστική βολή με τον Ανάκογλου να γράφει το τελικό 2-0 στο ντεμπούτο του με τη Βέροια.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κύζας (Δράμας), βοηθοί οι Τσολάκης (Αθηνών) και Λάμπρου (Αν. Αττικής), ενώ τέταρτος ο Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας).
Κίτρινες: 12' Πούγγουρας, 40' Σιόντης, 82' Καϊκούτ - 33' Αναστασιάδης, 90'+3 Ελλακόπουλος
ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Λόπεθ, Νέτο, Πούγγουρας, Μπράβο, Γιαννούλης, Σιόντης, Άρτσε (61' λ. τρ. Ανάκογλου), Μαγέφσκι, Γεωργιάδης, Ναζλίδης (78' Ετζενγκέλε), Κόλα (41' λ. τρ. Καϊκούτ).
ΚΑΛΛΟΝΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Μίκιτς, Ούκα, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Τσαμπούρης (74' Κάρλσον), Καλτσάς, Γεωργίου, Μπλάζιτς (57' Μπραούλιο), Γουερέ (46' Ελλακόπουλος), Μανούσος.
 
 
a-sport.gr

Δείτε  τις φάσεις και τo γκολ του αγώνα

sport-fm.gr / novasports.gr

 

Μοιράσου το άρθρο!