Αθλητικά

28/08/2012 - 17:26

«Αρωμα» Σποράδων στην Aegean Regatta 2013

«Αρωμα» Σποράδων στην Aegean Regatta 2013

Η αυλαία της Aegean Regatta 2012 έπεσε στην Ερμούπολη της Σύρου με μεγάλη επιτυχία και όλους τους ιστιοπλόους των 94 σκαφών, να ανανεώνουν το ραντεβού τους για του χρόνου.

Η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε λοιπόν την διαδρομή για το 2013 που θα έχει ιδιαίτερο «άρωμα» Σποράδων, καθώς ο προτελευταίος και ο τελευταίος σταθμός θα είναι στην Σκύρο και στην Σκόπελο.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 17 Αυγούστου στον Μόλυβο της Μυτιλήνης και τα σκάφη θα βάλουν πλώρη για τον Λήμνο. Μετά θα κατευθυνθούν στην Σκύρο και ο τερματισμός θα είναι στην Σκόπελο, βάζοντας έτσι νέους προορισμούς στο πρόγραμμα της «Ρεγκάτας του Αιγαίου», που αποτελεί πλέον θεσμό για τον ναυταθλητισμό του Αιγαίου Πελάγους.

Η Aegean Regatta διοργανώνεται από το 2001 από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Μέχρι το 2011 η Aegean Regatta πέρασε από τα νησιά, Λέσβο, Χίο, Οινούσσες, Σάμο, Λέρο, Ικαρία, Κω, Σύμη, Ρόδο, Λήμνο, Σαμοθράκη, Άνδρο, Λειψούς, Πάτμο, Αστυπάλαια, Τήλο, Σκόπελο, Αμοργό, Κάλυμνο, Νίσυρο, Θάσο, Σύρο και συνεχίζει να επισκέπτεται νέους προορισμούς, όπως τονίζει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Ακης Τσαλίκης.

«Από την πρώτη στιγμή που εμπνευστήκαμε την Aegean Regatta, θέλαμε να βάλουμε στο πρόγραμμα νησιά που ήταν ξεχασμένα από ιστιοπλοϊκούς αγώνες με τόσο ευρεία συμμετοχή και να αναδείξουμε το Αιγαίο Πέλαγος, τις παραδόσεις και τα έθιμα του, αλλά και το γεγονός ότι αποτελεί ιδανική θάλασσα για ιστιοπλοϊα υψηλού επίπεδου. Μετά από 12 χρόνια που γίνονται οι αγώνες, μπορώ να πω ότι πετύχαμε τον στόχο μας, σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η συμμετοχή κάθε χρονιά αγγίζει τα 100 σκάφη και τουλάχιστον 700 ιστιοπλόοι κάθε φορά επισκέπτονται και παράλληλα δίνουν ζωή σε κάθε νησί του Αρχιπελάγους που είναι σταθμός της Aegean Regatta. Όλα αυτά βέβαια δεν θα τα είχαμε καταφέρει δίχως την βοήθεια των ομίλων Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης,  Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο.  Αιγαίου, Ν.Α.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Σύρου, Ν.Ο. Χίου που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν αυτό το δύσκολο εγχείρημα και συνεισέφεραν τα μέγιστα στη διοργάνωση της Ρεγκάτα κάθε χρόνο. Για του χρόνου βάλαμε στο πρόγραμμα τις πανέμορφες και φιλόδοξες Σποράδες και είμαι σίγουρος ότι οι συμμετοχές και πάλι θα δικαιώσουν τις προσδοκίες μας».

Στη διοργάνωση της Aegean Regatta 2012 βοήθησαν και άλλοι φορείς όπως η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στην ανταπόκριση των ιδιωτών, καθώς έχουν αντιληφθεί την προσφορά της Aegean Regatta στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!