Αθλητικά

21/09/2013 - 18:30

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ Καλλονής 2-0

Χάρη στα γκολ των Ντε Μπλάσις (66') και Καράσκο (90'+1') και αφού πρώτα είχε χάσει αυτά που δεν χάνονται, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε τη νίκη με 2-0 κόντρα στην Καλλονή και έφτασε τους 9 βαθμούς. Με δέκα παίκτες από το 24' οι φιλοξενούμενοι.

Οι Αρκάδες έχασαν απίστευτες ευκαιρίες μέχρις ότου να δώσει τη λύση ο Ντε Μπλάσις. Κακή εικόνα από την Καλλονή, που δεν έδωσε συνέχεια στις καλές της εμφανίσεις. Ο Αστέρας έφτασε έτσι την Καλλονή στους εννιά βαθμούς και διατήρησε ταυτόχρονα το αήττητο του στο πρωτάθλημα (Ολυμπιακός, Εργοτέλης, Πλατανιάς αλλά με ένα ματς λιγότερο οι υπόλοιποι αήττητοι). Δεύτερη ήττα για την ομάδα της Μυτιλήνης μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες.

H διάταξη των ομάδων

Το 4-2-3-1 χρησιμοποίησαν αμφότεροι οι Σάκης Τσιώλης και Γιάννης Μαντζουράκης.

Οι Αρκάδες ξεκίνησαν με τον Ερνάντεζ κάτω από τα δοκάρια, και την τετράδα της άμυνας (από αριστερά προς τα δεξιά) με τους Πιπίνη, Ζησόπουλο, Γκοϊάν και Τσαμπούρη. Αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Ουσέρο και Κοντοές, ενώ οι Ντε Μπλάσις (αρ), Γκρατσίνι (άξονα) και Ναβάρο (δεξ) ήταν η τριάδα μπροστά τους. Μοναδικός επιθετικός αγωνίστηκε ο Χουάνμα.

Ο Σιδράκης υπερασπίστηκε την εστία της Καλλονής. Αριστερό μπακ έπαιξε ο Ποντάνι, δεξί ο Χωριανόπουλος, ενώ στόπερ ήταν οι Λεάντρο και Αναστασιάδης. Μαρσέλο και Φαρία ήταν τα αμυντικά χαφ, με τους Χουανλού και Μανούσο να είναι στα άκρα. Ο Λεοζίνιο βρισκόταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καζάκη.

Η αποβολή έφερε (απίστευτες) ευκαιρίες

Ματς ουσιαστικά δεν υπήρχε μέχρι το 24' και την αποβολή του Αναστασιάδη. Μέχρι εκείνο το σημείο, οι Αρκάδες είχαν τον πρώτο λόγο, χωρίς να μπορούν όμως να γίνουν απειλητικοί. Ο Χουάνμα βοήθησε αρκετά στην επίθεση αφού ήταν πιο κινητικός από τον Μπαράλες που ξεκίνησε στα προηγούμενα ματς, δικαιώνοντας έτσι την επιλογή του Σάκη Τσιώλη.

Οι μοναδικές επισκέψεις της Καλλονής στην περιοχή του Ερνάντεζ από την άλλη, πραγματοποιήθηκαν μόνο με δύο εκτελέσεις φάουλ του Λεοζίνιο, η μία αρκετά επικίνδυνη μάλιστα, με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Το ματς άλλαξε μορφή στο 24'. Ο Αναστασιάδης ανέτρεψε τον Χουάνμα, παίρνοντας την άγουσα προς τα αποδυτήρια, μετά την κίτρινη κάρτα (για δεύτερη φορά) του Κουκουλάκη.

Από εκεί και πέρα ο Αστέρα κυριάρχησε, χάνοντας απίστευτες ευκαιρίες. Ο Μαντζουράκης προσπάθησε να μαζέψει τα πράγματα με την είσοδο του Γκάσιτς στο ματς αντί του Φαρία, αλλά ήταν φανερό πως η Καλλονή δεν μπορούσε να βρει ισορροπία στην άμυνα, πόσο μάλλον να βγει με αξιώσεις στην επίθεση.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 41'. Ο Χουάνμα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά, με τον Ναβάρο να παίρνει το «ριμπάουντ» αλλά να μη μπορεί να σκοράρει σε κενή εστία, αφού τον πρόλαβε ο Σιδεράκης που αρχικά ήταν εξουδετερωμένος.

Στο 45', έγινε το απίστευτο. Ο Ναβάρο έκανε την παράλληλη κεφαλιά, με τον Γκοϊάν να κάνει νέα κεφαλιά σε άδειο τέρμα, αλλά προς τα πίσω!

Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε τα πρώτο 45λεπτο, αφήνοντας απογοητευμένους τους παίκτες του Τσιώλη για τη μη αξιοποίηση των ευκαιριών.

Ντε Μπλάσις ο λυτρωτής

Η αστοχία των παικτών του Αστέρα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ντε Μπλάσις εκμεταλλεύτηκε το «τσαφ» στην άμυνα της Καλλονής, βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Σιδεράκης είπε πάλι «όχι».

Ο Τσιώλης βλέποντας την επιθετική αφλογιστία της ομάδας του, πέρασε στο ματς τον Καράσκο αντί του Ζησόπουλου, κίνηση που του «βγήκε» όπως αποδείχθηκε.

Στο 68' ο Τσαμπούρης έκανε επικίνδυνη σέντρα σουτ από τα δεξιά, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστία του Σιδεράκη αλλά ένα λεπτό μετά ήρθε το γκολ. Σε μια επεισοδιακή φάση και αφού πρώτα ο Χουάνμα είχε εκμεταλλευτεί το λάθος του Λεάντρο χωρίς να μπορέσει να σουτάρει, ο Ντε Μπλάσις σούταρε δυνατά από κοντά καταφέρνοντας να ανοίξει το σκορ μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς.

Η εικόνα του ματς από εκείνο το σημείο και μετά άλλαξε. Ο Αστέρας έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους, με τον Μαντζουράκη να κάνει απέλπιδες προσπάθειες από τον πάγκο να δώσει πνοή στην ομάδα του. Η επιστροφή του Εμάνουελ Περόνε ως αντίπαλος στο γήπεδο που μεγαλούργησε, δεν πρόσφερε κάτι στον επιθετική (δυσ)λειτουργία της Καλλονής.

Παρά το ότι οι Λέσβιοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, δεν κατάφεραν να βγάλουν φάσεις, αφήνοντας παράλληλα κενά πίσω. Ο Καράσκο εκμεταλλεύτηκε κατάλληλα ένα από αυτά και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων δεν λάθεψε απέναντι στον Σιδεράκη, γράφοντας το 2-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Γκόιαν, Κοντοές, Πιπίνης, Ζησόπουλος (Καράσκο 59'), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις,  Γκρατσίνι (Κάφα 67'), Ναβάρο (Εντό 80'), Χουάνμα

Καλλονή (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεάντρο,  Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Μαρσέλο, Φαρία (Γκάσιτς 30'), Λεοζίνιο, Χουάνλου (Σιλιγαρδάκης 79'), Καζάκης, Μανούσος (Περόνε 75')

Επιμέλεια: Αλέξης Περδίκης/novasport

Μοιράσου το άρθρο!