Αθλητικά

05/11/2014 - 19:58

Αυτός είναι ο "κρυφός" καπετάνιος της Καλλονής

style="text-align: justify;">Δεν είναι λίγες οι φορές που η Καλλονή έχει παρομοιασθεί με καράβι με την πορεία της να περνάει ενίοτε τρικυμίες  και άλλοτε μπουνάτσες.  «Η Αργώ που βρήκε λιμάνι» μα και που αρέσκεται να πλέει στα πέλαγα. Βάση γι αυτά τα λογοπαίγνια ο πρόεδρος της Νίκος Μιχαλάκης ο οποίος κρατά την ιδιότητα του καπετάνιου κουμαντάροντας πλέον ένα διαφορετικό «σκαρί». Όμως ένας ακόμη καπετάνιος συγκαταλέγεται ήδη από την εποχή της Β’ Εθνικής και μάλιστα ενεργά αυτή τη φορά στο «πλήρωμα» των φιλάθλων της ομάδας. Ο λόγος για τον καπετάνιο  Διαμαντή Παπαγεωργίου ο οποίος φροντίζει να τονώνει τον παλμό της κερκίδας με τα σφυρίγματα του πλοίου που διαφεντεύει κάθε φορά που μία εντός έδρας αναμέτρηση «ρίχνει άγκυρα» στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης.
 
Η γνωριμία με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο και το…  «κόλλημα» με την Καλλονή
Θαλασσινός σχεδόν από τα γεννοφάσκια του με καταγωγή  από οικογένεια καπεταναίων και μηχανικών πλοίων, ο καπετάν Διαμαντής διακατέχεται από μία έντονη λατρεία για τη Λέσβο. «Κοντοχωριανός» στη μισή καταγωγή καθότι Σαμιώτης με το υπόλοιπο ποσοστό να ανήκει στον Πειραιά, άρχισε να δένει στα λιμάνια του ΒΑ Αιγαίου και φυσικά της Λέσβου από το 2001. Δεκατρία ολόκληρα χρόνια ζωντανεύουν στα μάτια του ο τρούλος του Αγίου Θεράποντα, το άγαλμα της Ελευθερίας, ο ναός του Ταξιάρχη σκαρφαλωμένος ανάμεσα στα σπίτια του Καγιανιού και τόσα άλλα σημεία που τον οδήγησαν να βιώνει το νησί ως δεύτερη πατρίδα του. Μία πατρίδα που έμελλε να αποκτήσει για πρώτη φορά τη δική της ομάδα στη μεγάλη κατηγορία.
«Η Λέσβος είναι για μένα αγαπημένος τόπος. Έχω πολλούς καλούς φίλους εδώ. Μερικοί εξ αυτών με παρέσυραν με την καλή έννοια εκείνη τη μέρα της 26ης Μαΐου να δώσω παρών στο γήπεδο και να δω από κοντά το κρίσιμο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, το ματς της ανόδου της Καλλονής. Μου έκανε εντύπωση η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο.  Η λατρεία του δε με έκανε να αγαπήσω την Καλλονή. Από κείνη τη στιγμή κόλλησα».
Φίλος καρδιακός και καλός συνάδελφός του ο πρόεδρος της Καλλονής Νίκος Μιχαλάκης. Οι δύο άνδρες έχουν ως δίοδο επικοινωνίας πέρα από τη θάλασσα πλέον και την Καλλονή. Ο καπετάν Διαμαντής μιλά με σεβασμό για τον «καπετάνιο» της ομάδας αλλά και έκσταση για τους επιδέξιους χειρισμούς του όταν η πολυαγαπημένη του «Αργώ» παρολίγον να βρει σε ξέρες και υφάλους υπονοώντας κυρίως την έλλειψη έδρας. Εξίσου σημαντική και η γνωριμία του επί σειρά ετών με τον αντιπρόεδρο της Καλλονής Κώστα Παπαδόπουλο.
 
«Η Καλλονή είναι για τη Λέσβο πολιτιστικό στοιχείο»
Περίοπτη θέση ανάμεσα σε όργανα, χάρτες και πυξίδες έχει μία φανέλα της Καλλονής. Ο ίδιος ως πηγή αστείρευτου χιούμορ αστειεύεται λέγοντας ότι θα φορέσει τη φανέλα στην αγαπημένη του Αλεξάνδρα και θα τη φέρει ως γούρι στο γήπεδο. Ο λόγος για την λατρεμένη του σκυλίτσα η οποία αποτελεί ισότιμο μέλος της κανονικής και της θαλασσινής  του οικογένειας. Δηλώνει ότι είναι στη διάθεση της Καλλονής όχι μόνο θεωρητικά αλλά και έμπρακτα για ό,τι του ζητηθεί από τη διοίκηση.
 
«Η Καλλονή είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση ομάδας, ένα ταξίδι. Οι άνθρωποι της και δη ο πρόεδρος της έκαναν καλό τιμόνι κυρίως όταν η ομάδα παρουσίασε κάμψη με συνεχόμενες ήττες. Ωστόσο έχοντας κιόλας δει αρκετά παιχνίδια της πέρυσι στο ΟΑΚΑ και παρακολουθώντας την σταθερά καλή πορεία της φέτος θεωρώ ότι είναι μία υγιής ομάδα. Είναι ένα φυτώριο καθώς μπορεί πέρα από μεταγραφές να ενισχύσει το ρόστερ της από τα σπλάχνα της γαλουχώντας μεγάλους παίκτες. Ευχή μου να στεριώσει στην Α’ Εθνική και να λαμβάνει στήριξη από όλους. Θεωρώ ότι η Καλλονή είναι για τη Λέσβο πολιτιστικό στοιχείο».
 
*Η συνέντευξη φιλοξενήθηκε στο KALLONI MATCHDAY / Καλλονή - Λεβαδειακός.

Μοιράσου το άρθρο!