Αθλητικά

07/06/2023 - 19:54

Βήμα ανόδου από τον Αιολικό

Την νίκη με 2-0 κόντρα στον Καμπανιακό πήρε ο Αιολικός κάνοντας σημαντικό βήμα ανόδου προς τη Superleague 2. Η ομάδα της Μυτιλήνης σκαρφάλωσε στη 2η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Καμπανιακό και ακολουθούν την Κοζάνη.

Μόλις στο 17΄ο Βαγγέλης Πλατέλλας σέρβιρε και ο Λούκα Στεφάνοβιτς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Σε ένα παιχνίδι κέντρου στο πρώτο μέρος δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες με τον Αιολικό να έχει ελαφρά υπεροχή και τους φιλοξενούμενους να απειλούν με κάποια σουτ από μακριά.

 

Στο δεύτερο μέρος ο Αιολικός μπήκε στο γήπεδο με στόχο να διαφυλάξει και να πετύχει αν γίνεται και δεύτερο τέρμα. Τελικά στο 58΄ο Μακρής που είχε περάσει ως αλλαγή πήρε την ασιστ από το Μωραΐτη και έκανε το 2-0. Όλη η φάση προήλθε από ραμπόνα του Ποτουρίδη στην αρχή της φάσης. Επίσης αυτό ήταν το 3ο γκολ του Βαγγέλη Μακρή στα μπαράζ.

Ο Καμπανιακός προσπάθησε δίχως όμως αποτέλεσμα και ο Αιολικός πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη που τον ξαναβάζει για τα καλά στο κυνήγι της ανόδου. Τέλος να πούμε πως στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 350-400 φίλοι των γηπεδούχων.

Αιολικός (Παπασπύρου): Πιττατζιής, Γκανσιέρ, Νάστος, Ποτουρίδης, Κανελλόπουλος (Μωραίτης 46΄), Στεφάνοβιτς, Αντωνίου, Αρναούτογλου (Αννιτσάκης 54΄), Πλατέλλας (Μούκα 66΄), Ανθής (Μακρής 54΄), Ντινιωτάκης(Παστρικός 66΄).

Καμπανιακός (Σαπάνης): Σιώμος, Βοσκόπουλος, Σαρβανίδης, Κεχαγιάς, Σαπουντζής, Παπακωνσταντίνου, Ν. Καθάριος (Ταίρης 46΄), Μαγκούτης, Ντόγος, Πόζογλου, Ιγνατίδης.

Στο άλλο ματς της ημέρας η Κοζάνη με γκολ του Σάκη Κανούλα στο δεύτερο μέρος επικράτησε 1-0 του Γιούχτα και βρίσκεται πολύ κοντά στην άνοδο της στην Superlegue 2.

Η βαθμολογία:

  1. Κοζάνη 9 (6-3)
  2. Καμπανιακός 7 (5-5)
  3. Αιολικός 7 (6-7)
  4. Τηλυκράτης 5 (4-4)**
  5. Γιούχτας 5 (5-6)

**Ο Τηλυκράτης έχει κάνει και τα δύο ρεπό του!

Επόμενη αγωνιστική Κυριακή 11/6

Τηλυκράτης – Αιολικός

Καμπανιακός – Κοζάνη

 

πηγη:

https://athlitikometopo.gr/

Μοιράσου το άρθρο!