Αθλητικά

04/01/2012 - 19:41

Δεν τα κατάφερε η Καλλονή...Η Βέροια επικράτησε μέσα στο γήπεδο της Μυτιλήνης

yle="text-align:justify;">Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε η Βέροια στην Καλλονή, καθώς μετά από αμφίρροπο ματς επικράτησε 1-0 της ομάδας της Λέσβου και πλέον φιγουράρει μόνη πρώτη στην κατάταξη της Φούτμπολ Λιγκ.

Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό στο πρώτο ημίωρο διάστημα στο οποίο οι δύο αντίπαλοι δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ αλλά δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν. Η πιο μεγάλη ήταν αυτή του 6' για τη Βέροια όταν ο Λανγκλέ από το ύψος της περιοχής πλάσαρε άουτ και ενώ ο τερματοφύλακας Σουλογάνης ήταν εξουδετερωμένος. Οι γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, λίγο έλειψε να σκοράρουν στο 21' όμως το σουτ του Μανούσου κόντραρε σε πόδι αμυντικού και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Από το 30' και μετά, πάντως, ο ρυθμός έπεσε και δεν καταγράφηκαν ενδιαφέρουσες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.
Στην επανάληψη, ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα ενίσχυσε επιθετικά την ομάδα του, που φάνηκε να. πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο εντούτοις δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά τον γκολκίπερ Καντιμοίρη.

Αντίθετα, η Βέροια κατόρθωσε να φτάσει στην επίτευξη τέρματος στο 72' με πλασέ του Λανγκλέ, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα Σουλογάνη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμά τους και κράτησαν την πολύτιμη νίκη μέχρι τέλος αφήνοντας τους αντιπάλους τους δίχως εντός έδρας «τρίποντο» μετά από τέσσερις αγώνες.

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Λουτσιάνο ντε Σόουζα): Σουλογάνης, Καρακώστας, Τραορέ, Πάεζ (56' Μήτσης), Χατζόπουλος, Μανούσος, Μανουσάκης, Λεοζίνιο (54' Ταραχούλσκι), Κριπιντίρης, Μαρσέλο, Βλαστέλλης (69' Ντος Σάντος).
ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Σαμαράς, Μπάρμπας, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Βεργώνης, Καλογέρης, Καλτσάς (73' Τάντιτς), Λανγκλέ, Ολαϊτάν (81' Μπαρκάν), Κάντι (91' Τζιμογιάννης).

Μοιράσου το άρθρο!