Αθλητικά

24/07/2012 - 06:46

Δεν τα κατάφερε ο Ν.Ο.Μ. να περάσει στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος polo ανδρών Γ’ Εθνικής Κατηγορίας

yle="text-align:justify;">Προς έκπληξη όλων, δεν τα κατάφερε τελικά να προκριθεί ο Ν.Ο.Μ. στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος polo ανδρών Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, κατά τη διάρκεια των αγώνων της Α’ Φάσης – Προκριματικής, η οποία διοργανώθηκε στις 20, 21 και 22 Ιουλίου 2012.

 

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 18 ομάδες, οι οποίες είχαν έχουν τοποθετηθεί σε 4 ομίλους (Αττικής με 4 ομάδες, Ναυπλίου με 4 ομάδες, Βόλου με 5 ομάδες και Θεσσαλονίκης με 5 ομάδες). Η πρώτη φάση, διεξήχθη με το σύστημα “POOL” (ένας εναντίον όλων). Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της Α’ Φάσης, για την Τελική Φάση προκρίθηκαν οι δύο πρώτες ομάδες από τους Ομίλους Αττικής και Ναυπλίου και οι τρεις πρώτες ομάδες από τους ομίλους Βόλου και Θεσσαλονίκης.   

 

Ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης παίζοντας στον 1ο Όμιλο (Αττικής), αντιμετώπισε στο Κολυμβητήριο της Πετρούπολης, κατά σειρά τις ομάδες: Ν.Α.Ο. ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, Α.Ο. ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ και Α.Ο. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ.

 

Τα πλήρη αποτελέσματα της ομάδας του Ν.Ο.Μ. ήταν:

 

Ν.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – Ν.Α.Ο. ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ: 11 – 2 

Ν.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – Α.Ο. ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ: 5 – 10

Ν.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – Α.Ο. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: 4 – 5 

 

Μετά την ολοκλήρωση όλων των αγώνων, η τελική βαθμολογία του 1ου Ομίλου διαμορφώθηκε ως ακολούθως:

 

  1. Α.Ο. ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ, 9 βαθμοί, προκρίνεται στην τελική φάση.
  2. Α.Ο. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, 6 βαθμοί, προκρίνεται στην τελική φάση.
  3. 3.      Ν.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, 3 βαθμοί
  4. Ν.Α.Ο. ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, 0 βαθμοί.   

 

Κατόπιν των παραπάνω αποτελεσμάτων και της τελικής βαθμολογίας του Ομίλου Αττικής, οι άνδρες του Γιώργου Καλαρά, περιορίστηκαν στην κατάληψη της τρίτης θέσης, που  εξασφαλίζει μεν την απευθείας παραμονή στην κατηγορία (χωρίς εμπλοκή στον όμιλο καθόδου, στον οποίο θα αγωνιστούν οι τελευταίοι των 4 ομίλων), δεν οδηγεί όμως και στην τελική δεκάδα, που θα έδινε ελπίδες ανόδου στη Β’ Εθνική. Δυστυχώς για το Ν.Ο.Μ., το πρωτάθλημα τελείωσε πριν καν αρχίσει και πριν προλάβουν καλά καλά οι παίκτες να ζεσταθούν. Είναι κι’ αυτό ένα από τα μεγάλα μείον στα πρωταθλήματα Β’, Γ’ και Δ’ Εθνικής polo, τα οποία διοργανώνονται χωρίς έδρες και διαρκούν μόλις 2 – 3 ημέρες το χρόνο, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν ευνοεί τους επαρχιακούς και ιδιαίτερα τους νησιωτικούς συλλόγους.      

 

Όλα ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα της Μυτιλήνης, με την ολοκληρωτική επικράτηση επί του Πόρτο Ράφτη στην πρώτη αγωνιστική. Το απόγευμα του Σαββάτου αποδείχθηκε πολύ ευχάριστο για τον προπονητή και τους αθλητές του Ν.Ο.Μ., που απέναντι στους βαρείς και «ακολύμπητους» γερόλυκους του σωματείου της Ανατολικής Αττικής, προηγήθηκαν στο πρώτο 8λεπτο με 4 – 0. Το άνετο 11 – 2, δημιούργησε μια αίσθηση υπεροχής και προμήνυε ότι η συνέχεια θα ήταν εύκολη υπόθεση ρουτίνας για το Ν.Ο.Μ., με την πρόκριση στην επόμενη φάση εξασφαλισμένη. Πόσο μάλλον που το άλλο παιχνίδι της πρεμιέρας έληξε με την άνετη επικράτηση των παλαιμάχων του «Α.Ο. ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ» επί της “γηπεδούχου” Πετρούπολης με 6 – 2.

 

Ωστόσο, μάλλον επρόκειτο για υπερεκτίμηση της κατάστασης, αφού τα χαμόγελα της πρώτης αγωνιστικής, μετατράπηκαν εντελώς αναπάντεχα σε κατήφεια μετά τις δύο απρόσμενες ήττες που ακολούθησαν και οι οποίες στέρησαν από το Ν.Ο.Μ. την ελπίδα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στην επόμενη φάση. Οι πολύπειροι «Βετεράνοι», έστω και κάποιας ηλικίας, αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι για τους αθλητές του Ν.Ο.Μ., που φάνηκαν ανέτοιμοι να τους αντιμετωπίσουν. Παίζοντας πολύ καλή άμυνα, κατάφεραν και μπλόκαραν τις επιθετικές ενέργειες των πιο κολυμπημένων παικτών της Μυτιλήνης, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Το τελικό 10 – 5 σαφώς δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, όμως η έλλειψη αγώνων προετοιμασίας του Ν.Ο.Μ. σε αντίθεση με τους αντιπάλους, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των «παππούδων». Το δεύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής εξελίχθηκε σε ντέρμπυ για γερά νεύρα. Αν και το Πόρτο Ράφτη προηγήθηκε μέχρι και με 4 γκολ διαφορά, στο τέλος η Πετρούπολη συνεπικουρούμενη και από τη διαιτησία, κατάφερε και «γύρισε» το παιχνίδι, επικρατώντας τελικά με 6 – 5.   

 

Όλα πλέον θα παιζόταν για το Ν.Ο.Μ. στον τελευταίο αγώνα απέναντι στην Πετρούπολη, ο νικητής του οποίου θα καταλάμβανε τη δεύτερη προνομιούχο θέση, μετά τους Βετεράνους, που ήδη είχαν «καπαρώσει» την πρωτιά. Το ματς αυτό ήταν ένα πραγματικό ντέρμπυ, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη διακύμανση του σκορ, το οποίο από την αρχή μέχρι το τέλος βρισκόταν στο ένα γκολ διαφορά. Αν και οι παίκτες του Ν.Ο.Μ. από ατομική & τεχνική κατάρτιση ήταν εμφανώς καλύτεροι από τους αθλητές του δυτικού προαστίου, η ομάδα υστερούσε ως σύνολο και έπασχε από συνοχή και κοντρολαρισμένο παιχνίδι. Η ελλιπής προετοιμασία όλων των αθλητών για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί (κυρίως λόγω επαγγελματικών ή μαθητικών υποχρεώσεων, ακατάλληλου κολυμβητηρίου, κ.α.), σε συνδυασμό με την παντελή απουσία φιλικών αγώνων προετοιμασίας (λόγω των γνωστών προβλημάτων νησιωτικότητας, της οικονομικής δυσπραγίας, κ.α.), αποτέλεσαν τροχοπέδη στη σταθερότητα της ομάδας και στην πιο κρίσιμη στιγμή, όπως ήταν φυσικό, «βγήκε» η συσσσωρευμένη κούραση και μοιραία «ήρθαν» τα λάθη, που κόστισαν την πρόκριση. Το τελικό 5 – 4, αδικεί καταφανώς την ομάδα της Μυτιλήνης, που στάθηκε πολύ άτυχη στο τουρνουά.    

 

Η συγκεκριμένη αποστολή του Ν.Ο.Μ., πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της νεοεισερχόμενης ακτοπλοϊκής εταιρείας στη Λέσβο “BLUE STAR FERRIES”, καθώς και με την οικονομική ενίσχυση πολλών φίλων του Συλλόγου, τους οποίους το Δ.Σ. του Ν.Ο.Μ. ευχαριστεί θερμά.   

 

Η ομάδα ανδρών του Ν.Ο.Μ., που προπονεί ο Γιώργος Καλαράς με έφορο το Μιχάλη Λαγκαδά, αγωνίστηκε με την ακόλουθη σύνθεση: Γιώργος Παχός (τερμ.), Λάσκαρης Σέλος (τερμ.), Γιάννης Αθηνιώτης, Αλέξανδρος Αλαμανέλλης, Ηλίας Βουλάς, Δημήτρης Γιαννέλος, Ανατόλ Λαγκαδάς, Νίκος Μούχος, Θανάσης Παναγούλιας, Στρατής Πάντας, Γιώργος Τηνιακός, Μιχάλης Τσελεμπής, Κώστας Φιλίππου.     

Μοιράσου το άρθρο!