Αθλητικά

17/09/2019 - 20:13

Διέσχισαν ολόκληρη τη Λέσβο ... οι αποστάσεις υπάρχουν για να μας φέρουν κοντά!

Αθλητικές Δράσεις στο Γεωπάρκο Λέσβου ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΛΕΣΒΟΥ 2019 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Αγώνας Σκυταλοδρομίας που πρόβαλε τον φυσικό πλούτο και τα τοπία του Γεωπάρκου Λέσβου

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 στην Πλατεία Σαπφούς ο 2ος αγώνας σκυταλοδρομίας που διέσχισε ολόκληρη τη Λέσβο και πρόβαλε με ένα μοναδικό τρόπο τον φυσικό πλούτο και τα τοπία του Γεωπάρκου Λέσβου.

Ο αγώνας οργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Λέσβου Lesvos Runners, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Περισσότεροι από 120 δρομείς μετέφεραν τη σκυτάλη συνοδευόμενοι από ομάδες δρομέων όλων των ηλικιών, οι οποίοι έτρεξαν για 48 ώρες, διασχίζοντας 320 χιλιόμετρα ημέρα και νύχτα κάτω από την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου.  Οι δρομείς διέσχισαν όλο το νησί της Λέσβου, μέσα από φυσικά τοπία, εντυπωσιακούς γεωτόπους, παραδοσιακά χωριά αλλά και μοναδικής αξίας προστατευόμενες περιοχές αναδεικνύοντας τον φυσικό πλούτο της Λέσβου.

Η σκυταλοδρομία ολοκληρώθηκε στην Πλατεία Σαπφούς, όπου η σκυτάλη κατέληξε εκεί όπου ξεκίνησε συνοδευόμενη από μεγάλη ομάδα δρομέων, οι οποία πραγματοποίησαν όλοι μαζί το τελευταίο τμήμα της διαδρομής.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ολοκλήρωσης του αγώνα, πραγματοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου Καθ. Θ. Κίζο απονομή αναμνηστικής σκυτάλης στους συνεργαζόμενους φορείς της δράσης: το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου, τη Hertz Hellas, την Ελληνική Αστυνομία και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ. 

Η 2η σκυταλοδρομία στη Λέσβο ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε συμμετοχές και ολοκληρώθηκε έχοντας κάνει ακόμη περισσότερους φίλους. Η διοργάνωση κατάφερε με επιτυχία να γίνει για δύο ημέρες γεγονός για όλο το νησί και να προσφέρει μεγάλη προβολή της Λέσβου, ενώ μελλοντικός στόχος της είναι να γίνει πόλος έλξης για δρομείς και από άλλες χώρες αλλά και να αποτελέσει ορόσημο στο ημερολόγιο εκδηλώσεών της. 

Η σκυταλοδρομία γύρω από τη Λέσβο δεν είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Στόχος των οργανωτών ήταν η συλλογική προσπάθεια και υποστήριξη ώστε συμπληρώνοντας ο ένας τον/την άλλο/άλλη να καταφέρουν να μεταφέρουν τόσο στους κατοίκους της Λέσβου όσο και στους επισκέπτες του νησιού την πεποίθηση ότι οι αποστάσεις υπάρχουν για να μας φέρουν κοντά, όχι για να μας απομακρύνουν, και αυτό δεν αφορά μόνο το τρέξιμο. Αυτές οι σκέψεις ήταν και το έπαθλο για τους διοργανωτές του αγώνα, η σκυτάλη και το φόντο της διαδρομής. 

Η διοργάνωση Σκυταλοδρομίας στο ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ υποστηρίχθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το πρόγραμμα INTERREG “GEO - IN” ενώ οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά το Δήμο Μυτιλήνης, το Επιμελητήριο Λέσβου και τη Hertz Hellas για την οικονομική υποστήριξη καθώς και την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ.

 

Η δράση υποστηρίχθηκε από το πρόγραμμα «ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ» με ακρωνύμιο “GEO - IN”, του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, στο πλαίσιο της διοργάνωσης στο Γεωπάρκο Λέσβου Αθλητικών Γεωτουριστικών Δραστηριοτήτων. 

 

Μοιράσου το άρθρο!