Αθλητικά

09/07/2013 - 11:02

Διεθνές Τουρνουά Τένις Γυναικών 10.000 $ Μυτιλήνη - Έκκληση στήριξης

yle="text-align: justify;">Ένας θεσμός με καθαρά αναπτυξιακή διάσταση κινδυνεύει να χαθεί….
 
Το μεγάλο αθλητικό γεγονός της χρονιάς ανέλαβε  για 8η συνεχή χρονιά να διοργανώσει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λέσβου στις 7 έως 15 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με την ΕΦΟΑ( Ελληνική Ομοσπονδία Τένις) και την Ι.Τ.F.( Διεθνή Ομοσπονδία Τένις ).
Το τένις είναι αλληλένδετο κ συνυφασμένο με τον αθλοτουρισμό, τα τελευταία δυο χρόνια υπάρχει μια έντονη και  γενικευμένη, πανελλαδικής φύσεως κινητικότητα ανάληψης τέτοιων διοργανώσεων έτσι φτάσαμε από 6 Διεθνή που γίνονταν στην Ελλάδα τα 36.
Πρόκειται για μια προσπάθεια με αναπτυξιακή διάσταση, προσφέρει στον τόπο μας διεθνή τουριστική προβολή , οικονομικά και κοινωνικά οφέλη σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης για την χώρα μας.
Χιλιάδες εuro συνάλλαγμα θα διακινηθούν  στην πόλη μας τις μέρες  διεξαγωγής των αγώνων, αφού 120 και πλέον αθλητές- συνοδοί- προπονητές θα έρθουν από τις 7 έως 15 Σεπτεμβρίου, με καθαρά  δικά τους έξοδα μετακίνησης –διατροφής και διαμονής σε μια σχεδόν νεκρή τουριστική περίοδο.
 
Ο  Ο.Α.Λέσβου  έχει επιστρατεύσει όλες του τις δυνάμεις προσπαθώντας να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους της τάξης των 6.000 euro που απαιτούνται για την κάλυψη των άκρως απαραίτητων τέλεσης των αγώνων και αφορούν έξοδα  μετακίνησης και διαμονής διαιτητών καθώς και τις αμοιβές τους , αθλοθέτηση ,μπάλες κ.τ.λ.
 
Ο  Ο.Α Λέσβου κάνει έκκληση προς όλους τους υπεύθυνους της τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς τους βουλευτές μας, προς τους πολιτικούς μας που αγαπούν και προσφέρουν στον τόπο τους , στους δημοσιογράφους μας, σε τυχόν χορηγούς, σε άτομα  που θέλουν να προσφέρουν ως εθελοντές με στόχο την διατήρηση  ζωντανού  του θεσμού για άλλη μια χρονιά
στην Μυτιλήνη.
Τα έξοδα που απαιτούνται είναι ελάχιστα μπροστά στα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν , μάλιστα η ΕΦΟΑ έχει δεσμευτεί να δώσει το χρηματικό έπαθλο των 10.000 $ στην Μυτιλήνη
Λίγα Λόγια για το 8ο Διεθνές Τουρνουά Τένις.
 
Το Διεθνές Τουρνουά Τένις Γυναικών με το χρηματικό έπαθλο 10.000 $ που πρόκειται να γίνει για 8η συνεχή χρονιά στην πόλη μας , είναι ένα επαγγελματικό τουρνουά , παγκόσμιας εμβέλειας και επηρεάζει την παγκόσμια βαθμολογία. Είναι το εναρκτήριο βήμα στον κόσμο για όλους τους επαγγελματίες τενίστες. Η διάρκεια του τουρνουά είναι 8 ημέρες και συμμετέχουν 64 αθλήτριες από 25 χώρες περίπου, στελέχη οι περισσότερες Εθνικών ομάδων.
Η χώρα μας κάθε χρόνο στέλνει  όλες τις αθλήτριες της Εθνικής Ελλάδος  αφού η Μυτιλήνη έχει αποδεχθεί γουρλίδικη πόλη αφού τρείς φορές έχουν σηκώσει το κύπελλο Ελληνίδες Αθλήτριες.
Το 2006 η Αννα Γερασίμου, το 2008 η Ειρήνη Γεωργάτου  το 2010 η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, και πέρση η Δεσποινα Βογάσαρη.
.
Για μία εβδομάδα η καρδιά του παγκόσμιου Τένις θα χτυπάει στην Μυτιλήνη , εκατομμύρια   σε όλο τον κόσμο θα είναι οι επισκεψιμότητες στο διαδίκτυο που θα παρακολουθούν καθημερινά τα αποτελέσματα των αγώνων, πέρση οι αγώνες παίζονταν στο πάμε στοίχημα του ΟΠΑΠ .Το 2014 θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε Διεθνές Τουρνουά Βετεράνων με στόχο να έρθουν στο νησί ,πάντα με δικά τους έξοδα, 300 και πλέον άτομα για 10 μέρες , αλλά πρώτα πρέπει να γίνει το αυτονόητο να φτιαχτούν τα φώτα….
Και όλα αυτά στην Μυτιλήνη!!!!!!!

 

(φώτο αρχείου)

Μοιράσου το άρθρο!