Αθλητικά

20/09/2013 - 05:31

Διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας Autumn Race στη Μυτιλήνη

yle="text-align: justify;">Με αφορμή τον ένα χρόνο λειτουργίας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης (Ι.Ο.Μ.) και μετά την αναγνώρισή του από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, ο Ι.Ο.Μ.  συνδιοργανώνει με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο του Τσεσμέ (I.C.Y.C.) το διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Autumn Race, που θα διεξαχθεί από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στη περιοχή της Μυτιλήνης.
Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας περιλαμβάνει 2 όρτσα-πρίμα διαδρομές το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου ανοιχτά της Μυτιλήνης και μια διαδρομή ανοιχτής θαλάσσης τη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου με εκκίνηση τη Μυτιλήνη και τερματισμό τον Τσεσμέ. Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας/Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης και της Τούρκικης Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και υποστηρίζεται από τη Setur Μαρίνα Μυτιλήνης και τη Μαρίνα του Τσεσμέ.
Το ενδιαφέρον για συμμετοχή στον αγώνα είναι ιδιαίτερα αυξημένο σύμφωνα με τις μέχρι στιγμή εγγραφές, καθώς αναμένεται να συμμετέχουν περίπου 20 σκάφη, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από Τουρκία. Τα σκάφη που προέρχονται από Χίο, Σάμο, Τσεσμέ και Αϊβαλί θα φιλοξενηθούν στη Setur Μαρίνα Μυτιλήνης και κατά τη διαμονή τους στη Μυτιλήνη τα πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα αξιοθέατα και την αγορά της Μυτιλήνης. Κατά την άφιξη των σκαφών, τα μέλη του Ι.Ο.Μ. θα διανείμουν τσάντες με εκπτωτικές κάρτες τοπικών επιχειρήσεων και τοπικά προϊόντα. Ο Ι.Ο.Μ. θέλοντας να συμβάλει στη τουριστική προβολή της Λέσβου, έχει διοργανώσει για τα πληρώματα των σκαφών εκδρομή στο Πλωμάρι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Η αναχώρηση των πληρωμάτων θα γίνει με λεωφορεία από τη Μαρίνα Μυτιλήνης, για να γίνει στη συνέχεια επίσκεψη-ξενάγηση στο Ελαιοτριβείο-Μουσείο Βρανά και στο Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη. Επιπλέον, τα πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο γραφικό Πλωμάρι και να γευτούν την ελληνική κουζίνα και τις ποικιλίες ούζου.
Μέσω αυτής της διοργάνωσης, στόχος του Ι.Ο.Μ. είναι να καθιερώσει ένα σημαντικό ιστιοπλοϊκό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή της Λέσβου αναδεικνύοντας κάθε χρόνο μια άλλη περιοχή του νησιού, καθώς και να αναπτύξει τη συνεργασία μεταξύ των ομίλων των δύο χωρών φέρνοντας κοντά όσους αγαπούν και ασχολούνται με την ιστιοπλοΐα και τη θάλασσα.
Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα, την προκήρυξη και την αίτηση συμμετοχής θα βρείτε στις ιστοσελίδες www.i-o-m.gr και www.cesmemarina.com.tr, οι οποίες θα εμπλουτίζονται συνεχώς μέχρι την ημέρα του αγώνα.

Μοιράσου το άρθρο!