Αθλητικά

09/09/2013 - 12:13

Δυνατά ξεκίνησαν Αιολικός, Όλυμπος και Αλκιβιάδης

yle="text-align: justify;">Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα του Αιολικού στο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας, στην επιστροφή του στο τοπικό μετά από 13 συνεχόμενα χρόνια στις εθνικές κατηγορίες.

Η ομάδα του Γιώργου Κομνηνού επικράτησε με 0-6 της Προοδευτικής, σε αγώνα που διεξήχθηκε στο ξερό γήπεδο της Σκάλας Καλλονής, παρουσία περίπου 200 φιλάθλων και των δύο ομάδων, οι οποίοι δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο Αιολικός προηγήθηκε με τη σέντρα, όταν ο Τόλης Λαλάς εκμεταλλεύθηκε λάθος απομάκρυνση των παικτών της "Πρόο" μετά από κόρνερ, πλασάροντας από κοντά για το 0-1. Ο ίδιος παίκτης ανέβασε το δείκτη του σκορ με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, ύστερα από λάθος συνεννόηση έξω από την περιοχή αμυντικού και τερματοφύλακα. Χωρίς να περάσουν δύο λεπτά, ο Λαλάς βρέθηκε ξανά τετ α τετ και δεν αστόχησε, γράφοντας το 0-3 με δικό γνήσιο χατ τρικ!

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η ομάδα της Μυτιλήνης πέτυχε και τέταρτο τέρμα, αυτή τη φορά με τον Μιχαλάκη, που αποδέχθηκε σα... δώρο την μπάλα στην καρδιά της περιχοής, έπειτα από λανθασμένο κοντρόλ παίκτη των γηπεδούχων.

Το Β' Ημίχρονο ξεκίνησε πάλι με γκολ, με τον Αιολικό να πετυχαίνει το 0-5 χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Σεραφίγγος. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε απότομα, ωστόσο το 90λεπτο επεφύλλασε και έκτο γκολ, με δράστη τον Σαμπάνη στις καθυστερήσεις.

Παρά το εις βάρος της 0-6, η Προοδευτική του Θοδωρή Γιακαλή -που αξίζει να σημειωθεί ότι αγωνίστηκε με σημαντικές απουσίες στην άμυνα- απέδωσε ελεύθερο ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες και αναμφίβολα, μπορεί να αισθάνεται ότι βοήθησε να διεξαχθεί ένα ανοικτό ματς.

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα και ο Όλυμπος Αγιάσου, ξεπερνώντας πιο εύκολα απ΄ ότι θα περίμενε παραμονές της σέντρας το εμπόδιο της Ανάξου, επικρατώντας με 4-1! Ο Χριστοδούλου πέτυχε δύο τέρματα για τους Αγιασώτες, ενώ δίχτυα βρήκαν για τους νικητές και οι Καζάνης, Καλλιμαντζέρος.

Στο άλλο παιχνίδι που ολοκλήρωνε την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Αλκιβιάδης απέδρασε με σπουδαίο «διπλό» από τη Θερμή επί των «Λιονταριών» με δύο γκολ του Αποστόλη Ανήφορου στο 88΄και στο 90΄! Νωρίτερα τα Λιονταράκια είχαν αγγίξει το γκολ σε δύο περιπτώσεις με τους Ζαφειρίου και Κουτσιανίτης.

 

1η Αγωνιστική
             Bαθμοί     Γκολ
1.    Αιολικός    3   6-0
2.    Αναγέννηση Γέρας    3  4-0
3.    Αιγέας Πλωμαρίου    3    3-0
4.    Όλυμπος Αγιάσου 3    4-1
5.    Διαγόρας Αγ. Παρασκευής    3    4-2
6.    Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους    3    2-0
7.    Οδυσσέας Ελύτης 3    2-1
8.    Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας 1    0-0
9.    Βύρων Μόριας    1    0-0
10.  Κεραυνός Αφάλωνα 0    1-2
11.  Ατρόμητος Ανεμώτιας 0    2-4
12.    Άναξος Σκουτάρου 0    1-4
13.  Λιονταράκια    0    0-2
14.    Παπανικολής Ερεσού    0    0-3
15.    Αετός Λουτρών    0    0-4
16.    Προοδευτική Σκ. Καλλονής    0    0-6
 

Τα αποτελέσματα:

1η Αγωνιστική
Κεραυνός Αφάλωνα-Οδυσσέας Ελύτης 1-2
Προοδευτική Σκ. Καλλονής-Αιολικός 0-6
Αναγέννηση Γέρας-Αετός Λουτρών 4-0
Βύρων Μόριας-Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας 0-0
Αιγέας Πλωμαρίου-Παπανικολής Ερεσού 3-0
Ατρόμητος Ανεμώτιας-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 2-4
Όλυμπος Αγιάσου-Άναξος 4-1
Λιονταράκια-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 0-2

 

πηγη: sportlesvos.gr

Μοιράσου το άρθρο!