Αθλητικά

01/07/2020 - 12:40

«Έφυγε» ο Χρήστος Άμπος-Τα συλλυπητήρια της ΑΕΚ

Ο παλαίμαχος επιθετικός της ΑΕΚ, Χρήστος Αμπος με περίπου 100 συμμετοχές σε έξι σεζόν με την φανέλα του Δικεφάλου, έφυγε από τη ζωή στα 83 του χρόνια.

 

Φυσικά, η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να μην στείλει τα συλληπητήριά της στους οικείους, αλλά και να κάνει σχετική ανάρτηση.

Η ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

Εφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή ο παλαίμαχος επιθετικός της ομάδας μας, Χρήστος Αμπος, ο οποίος υπήρξε μία από τις σημαντικές μορφές της μεταπολεμικής ΑΕΚ και φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα για έξι σεζόν (1956-62) με περίπου 100 επίσημες συμμετοχές.


Ο Χρήστος Αμπος γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1937 στη Μυτιλήνη, ήρθε στην Αθήνα και την Κηφισιά και απο τον ΑΟ Κηφισιάς μεταγράφηκε στην ΑΕΚ το 1956.

Εχασε την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας στο πλευρό των Νεστορίδη, Σταματιάδη, Σοφιανίδη και άλλων μεγάλων άσων της εποχής στο περίφημο μπαράζ του 1960 κόντρα στον Παναθηναϊκό, πριν από 60 χρόνια (31 Ιουλίου 1960) στο Στάδιο «Καραϊσκάκης», όταν εκείνος άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0 στο 13′, για να ακολουθήσει η ανατροπή των «πράσινων» μέσα σε 19 λεπτά για το τελικό 2-1.

Η τελευταία του επιθυμία ήταν να επισκεφθεί το υπό ανέγερση γήπεδο της ομάδας μας στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί όπου αποθεώθηκε πολλές φορές από τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Η κιτρινόμαυρη οικογένεια θα τον αποχαιρετήσει για τελευταία φορά αύριο στις δώδεκα το μεσημέρι στο Κοιμητήριο της Ηλιούπολης.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Χρήστου Αμπου, που θα έχει πάντα τη δική του ξεχωριστή θέση στην ιστορία της ομάδας μας!

 

enwsi.gr/

Μοιράσου το άρθρο!