Αθλητικά

02/04/2014 - 13:25

Εκβιαστική τακτική από την ΕΑΣ Λέσβου για το κολυμβήτηριο

yle="text-align: justify;">Εμπόδια και από την ΕΑΣΛ που δεν δίνει άδεια για να εκτελεστούν εργασίες στο οικόπεδό της, λειτουργώντας με τρόπο εκβιαστικό

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοπρατηθεί εκτός απροόπτου, το έργο της υποστύλωσης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Μυτιλήνης, ο προϋπολογισμός του οποίου είναι περίπου 170 χιλιάδες ευρώ.

Το θέμα απασχολεί έντονα το ναυταθλητικό κόσμο της Λέσβου, που παραμένει άστεγος και χωρίς προπονητικό χώρο, μετά το κλείσιμό του πέρυσι το καλοκαίρι με εντολή της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Χριστιάνας Καλογήρου, λόγω των σοβαρών προβλημάτων στατικότητας που αντιμετώπιζε.
Από τότε πέρασαν αρκετοί μήνες και παρά το γεγονός ότι η απόφαση για την υποστύλωση του Κολυμβητηρίου έχει ληφθεί από το φθινόπωρο, εντούτοις διάφορα εμπόδια που προέκυπταν κατά καιρούς, καθυστερούσαν την υλοποίηση του έργου.
Τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Αστυρακάκη, ομάδα μηχανικών του δήμου, εργάζεται εντατικά στη μελέτη Σπυράκου, προκειμένου να συνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης.
«Ομολογώ ότι υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση, ωστόσο δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση να συντάξει κανείς τεύχη δημοπράτησης, με δεδομένο ότι πρέπει να γίνουν πολλές μετρήσεις, ενώ προβλέπονται και αρκετές παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο, όπως η μετακίνηση του περιπτέρου και του εκδοτηρίου εισιτηρίων, ενώ σοβαρή καθυστέρηση προκαλεί και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου, που δεν δίνει άδεια για να γίνουν εργασίες στο οικόπεδό της.
Η ΕΑΣΛ αρνείται να μας δώσει άδεια, επειδή όπως ισχυρίζεται, η Υπηρεσία Δόμησης (πρώην Πολεοδομία) που ανήκει στο Δήμο δεν της έχει νομιμοποιήσει κάποιες εγκαταστάσεις. Προφανώς η Διοίκηση της ΕΑΣΛ θεωρεί ότι με την εκβιαστική αυτή στάση που τηρεί, θα πετύχει κάποιο αποτέλεσμα. Όμως, δεν κατανοούν ότι το ζήτημα του Κολυμβητηρίου είναι πάρα πολύ σοβαρό, ότι αφορά μεγάλο κομμάτι της νεολαίας και ότι δεν μπορεί κανείς να παίζει με αυτά τα θέματα.
Αν όλα πάνε καλά, τα τεύχη δημοπράτησης θα εγκριθούν στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο και θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε άλλες καθυστερήσεις».
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παιδείας - Πολιτισμού και Αθλητισμού, καταβάλει προσπάθειες, ώστε να ανοίξει το Κολυμβητήριο πριν το καλοκαίρι, εφόσον το έργο της υποστύλωσης έχει μπει στην τελική ευθεία.
«Πριν από τέσσερις ημέρες περίπου, έστειλα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, έγγραφο, με το οποίο ζητώ από τη Γενική Γραμματέα να επιτρέψει το άνοιγμα του Κολυμβητηρίου τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.
Είναι γνωστό - άλλωστε το είχε πει και ο καθηγητής Κ. Σπυράκος που συνέταξε τη μελέτη για την υποστύλωση του Κολυμβητηρίου - ότι ο αθλητικός χώρος μπορεί να είναι ανοιχτός κατά τη διάρκεια των εργασιών και να πραγματοποιούνται όλες οι δραστηριότητες κανονικά μέσα σε αυτόν. Εφόσον το έργο πλέον δρομολογείται και αν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσει άμεσα, δεν βλέπω για ποιο λόγο το Κολυμβητήριο πρέπει να παραμένει κλειστό. Ελπίζω η Χ. Καλογήρου να συνυπολογίσει τα δεδομένα και να μας επιτρέψει να λειτουργήσουμε έστω για λίγους μήνες έως το καλοκαίρι το Κολυμβητήριο».

Μαρία Χατζηγεωργίου / εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!