Αθλητικά

23/08/2012 - 18:56

Το «ευχαριστώ» της Χίου στην Aegean Regatta

Το «ευχαριστώ» της Χίου στην Aegean Regatta

Ο

ι 750 ιστιοπλόοι της Aegean Regatta στάθηκαν στο πλευρό των κατοίκων της Χίου στην άνιση μάχη που είχαν να δώσουν με τις καταστροφικές πυρκαγιές και με επιστολή του ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΑΙΔΕΙΑΣ του Δήμου Χίου εξέφρασαν τις εγκάρδιες ευχαριστίες τους στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στην Aegean Regatta.

Μεταξύ άλλων επισήμαναν: «Σ' αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή για το νησί μας  με την απειλή της φωτιάς να σκιάζει τον τόπο μας, τα πληρώματα σας έδωσαν πνοή αισιοδοξίας, διότι ακόμα και όταν όλα φαίνονται να μαραζώνουν γύρω μας, υπάρχουν πάντα δράσεις που δίνουν ανάσα στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας.
 
Θα θέλαμε η υποδοχή μας να ήταν θερμότερη και αντάξια της προσπάθειας σας, οι συνθήκες όμως ήταν δυσμενείς και μια μουσική εκδήλωση όπως αυτή που προγραμματίσαμε θα ήταν άκαιρη και αταίριαστη με την τραγωδία που έχει υποστεί το τόπος μας. Ελπίζουμε η φετινή διοργάνωση να συνεχίσει και να ολοκληρωθεί με επιτυχία και να σας καλωσορίσουμε σε μια επόμενη, με ευνοοϊκότερες προϋποθέσεις.»
Τα 94 σκάφη της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» αναχώρησαν το πρωϊ της Πέμπτης από την Βολισσό της Χίου με προορισμό τη Σύρο για το τελευταίο και δυσκολότερο σκέλος του αγώνα συνολικής απόστασης 80 ναυτικών μιλίων.
Τα πρώτα σκάφη αναμένονταν το βράδυ στην Ερμούπολη και τα υπόλοιπα θα συνέχιζαν τον τερματισμό καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ στις 20:30 το βράδυ της Παρασκευής, θα γίνει η απονομή στους νικητές του αγώνα.  
Το ιστιοπλοικό ρολόι "Folli Follie Regatta", o επίσημος χρονομέτρης του Aegean Regatta 2012, θα δοθεί ως βραβείο στους νικητές των διαφόρων κατηγοριών της διοργάνωσης ενώ θα υπάρχει και το έπαθλο από το ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» που  είναι αρωγός της «Ρεγκάτας του Αιγαίου», στη μνήμη της αλησμόνητης Μαρίας Τσάκου.
Την Αegean Regatta διοργανώνει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Συνδιοργανωτές είναι οι όμιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης,  Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο.  Αιγαίου, Ν.Α.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Σύρου με συντονιστή  Όμιλο για το 2012 τον Ν.Ο. Χίου.
Επίσης υπάρχει και η υποστήριξη άλλων φορέων , όπως της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στην ανταπόκριση των ιδιωτών, καθώς έχουν αντιληφθεί την προσφορά της Aegean Regatta στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.
Πληροφορίες για την Aegean Regatta μπορείτε να βρείτε στο www.aegeanregatta.gr αλλά και στο Facebook με την ονομασία Aegean Regatta.

Μοιράσου το άρθρο!